Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Úterý 27. listopadu 2012 ve 14:50® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Po dlouhé době jsem mohl mezi Krátké zprávy vložit skutečně zásadní článek.
Kdo pátrá po příčinách úbytku původních druhů ryb, měl by ho pojmout jako povinnou četbu.
- Pondělí 26. listopadu 2012 ve 22:36® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Char> Savage Gear stojí půlku toho, co Daiwa při stejné úrovni kvality.
V Británii je to hojně prodávaná značka, u nás kolem toho lidi chodí, jak kdyby to mělo prašivinu.
- Pondělí 26. listopadu 2012 ve 22:13® osprey
luckyway> Red Arc se zadní brzdou podle mě neexistuje. To, co myslíš, je asi naviják SPRO Nova v červené verzi.
Jedná se o naviják zpracovaný v kvalitě Red Arcu a podle mého názoru velice dobrý. Pokud mě neklame paměť, tak ze zdejších návštěvníků ho má Padis.
- Pondělí 26. listopadu 2012 ve 21:55® osprey
skwor> Ta Infinity do 35 g mi na veletrhu taky nijak neimponovala, ale u vody po dovážení navijákem 3000 (od Daiwy) je naprosto skvělá.
S Excelerem bych ji nesrovnával. Perfektně hází a je to takový hutný houževnatý prut s nesmírně univerzálními vlastnostmi. A očka má o dva levely výš.
- Pondělí 26. listopadu 2012 ve 21:52® osprey
- Diskuze: Feeder
krysak1> Ano. Pro běžný lov určitě.
- Pondělí 26. listopadu 2012 ve 21:51® osprey
hraji> Myslím, že by tu ještě mohl být pokus o výtěr. Už proto, že skákali a snažili se dostat výš. Nepředpokládám otravu v obou tocích. Jestli šli z řeky do potůčku, tak mohli zůstat pod tím stupněm, jestli byl problém v potůčku, mohli táhnout do řeky.
Letos je dost teplý podzim.
- Pondělí 26. listopadu 2012 ve 13:11® osprey
sethy> Je to Rekmaj, vyráběl to pan Jiří Marek tady v Písku. Jeden čas tady byly tyhle nástrahy docela běžné, dost lidí s nimi i chytalo. Já si k nim nějak nenašel cestu.
- Pondělí 26. listopadu 2012 ve 12:44® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
Fryw> Jo, majetkoprávně to není zcela v pořádku a bojím se, že je to ze strany jistých kruhů jen další krok, jak se dostat ke zbytkům státního majetku.
Nejsem si jist, že církev se svým současným personálním složením dokáže takový majetek řádně spravovat. Bude ho pronajímat, možná ho i prodá.
Je to další velký tunel.
- Pondělí 26. listopadu 2012 ve 12:34® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
lunimus> To máme všichni. V tomhle případě bych dost možná poseděl, pokecal a chytil to samé.
Nehledej v tom složitosti, chytat ryby je většinou poměrně jednoduchá záležitost – když to jde.
- Pondělí 26. listopadu 2012 ve 12:30® osprey
sethy> Možná i proto jsem ho nikdy neměl. Wobblery Rekmaj mi nikdy moc neseděly. Tenkrát jsem měl pár nástrah, ale pečlivě vybraných a když bylo teplo, tak i pro twistera jsem lezl do vody.
- Pondělí 26. listopadu 2012 v 0:25® osprey
Piscicapus> Abu zazdilo celou jednu generaci smekacích navijáků. Nějak to bude souviset s přesunem výroby do Asie.
Některé z těch nových se mi jeví lépe. Ono to jde, udělat naviják a nemusí na to být Daiwa nebo Shimano.
- Pondělí 26. listopadu 2012 v 0:20® osprey
SURF> No pokud v takovém autě pojedeš přes Saharu, možná to nebude nejhorší pocit
- Pondělí 26. listopadu 2012 v 0:02® osprey
- Diskuze: Domácí výroba woblerů
BigMike> Příjemné srůstání. Točit si nasucho kličkou, to můžeš?
- Pondělí 26. listopadu 2012 v 0:01® osprey
Piscicapus> Víš, že jsem si cestu k Abu našel. Moje nejstarší je starší než Evropská Unie, ale hádal bych maximálně 80. léta, spíš 90.
Ale Shimana mi slouží dobře na spoustu věcí včetně vláčky. Fakt je, že jsem se nikdy nesnížil k nákupu Exage a pod Stradic jsem nešel (Staré Aero je pro mě víc než Stradic).
A to jsem s Ambassadeurem chytal i na feeder. Kdyby někdo vymyslel vidli, ve které by se ten prut nepřetáčel, tak by to vůbec nebyl problém.
- Neděle 25. listopadu 2012 ve 23:56® osprey
- Diskuze: Sumcařina
macek2> Pomazal jsem to, ale potvrzuju, že to bylo 9×. To muselo být tím vztekem.
- Neděle 25. listopadu 2012 ve 23:49® osprey
Libor> Dobře ti tak. Já nenápadně sežral během natáčení dvě, o třetí se rozdělil David s rybami.
Budiž mi omluvou, že jsme to točili od rána a něco jsem jíst musel.
- Neděle 25. listopadu 2012 ve 23:47® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
lunimus> Běžné je úplně vše, protože do vody nevidíš.
A i to je jeden z důvodů, proč by se měli řadoví rybáři více zajímat o dění ve své MO.
A druhá věc – právě jsi viděl, že montáže, techniky a to, co dáš na háček, vůbec nemusí být to hlavní. Právě jsi dostal jednu z lekcí směřujících k poznání toho „kudy koza jde“.
- Neděle 25. listopadu 2012 ve 23:43® osprey
Piscicapus> A běžný provoz je zatloukání kůlů někde u pastviny?
Pro tebe snad to Shimano musí mít speciální edici.
Za mě – Aera z 90. let v pohodě, Twin FC v pohodě, Stradic 2500 FB s mírnými problémy (vůle na klice, životnost soukolí), ten bych osobně moc nevyzdvihoval nad úroveň Red Arcu. Krom povrchové úpravy, tu má Red zoufalou.
- Neděle 25. listopadu 2012 ve 23:22® osprey
Jirkasss> Ale to od nás chceš moc. Ryby mohou být tam i tam, záleží na hloubkových poměrech, obsádce revíru a spoustě dalších věcí.
Budeš si je muset najít sám. Malé gumy, slabý vlasec, zamačkat protihroty (koušou to kudly) a jdi hledat.
- Neděle 25. listopadu 2012 ve 23:19® osprey
SURF> Ano, to Quantum, co jsi vložil, to je ono.
A pokud jde o Penn Battle, tak ten se mi líbí už dva roky. Svou snahu mít ho doma a neplatit za něj jsem vyřešil tím, že jsem ho koupil v Německu BigMikovi (za o dost jinou cenu). Bohužel jsem ho měl doma jen den.
Ale protočil jsem si je tam všechny a mým favoritem, kdybych si mohl natisknout štůsek bankovek, by byla velikost 5000.