Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:56® osprey
osprey

sethy> No, je fakt, že Otava je kapku čistší. Ale nepřišlo mi to tak beznadějně kalné, když jsem tam u vás byl.

Ovšem připočteme-li hloubku, započítáme index lomu místní vody a umocníme na druhou…

Jo, myslím, že můžeš chytat i se stříbrným:-D

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:53® osprey
osprey

Piscicapus> Doufám, že mě neřadíš mezi ty, co si hrajou na bohy. Já si hraju. Jenom hraju.

V zimě bude duel dvou multíků – s 3D mag brzdou a T řadičem vs obyč mag brzdou a obyč řadičem.

Rozdíly jsou nepatrné, i firma mele cosi o 5 % v délce hodu, což normálně v podstatě nepoznáš. Ale něco o tom napsat musím a vymýšlet si nechci. Sám jsem zvědav, co ze mě vyleze.:-))

Smlsneš si na mě a já ti na tu smeč rád nahraju.

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:48® osprey
osprey

1Mara> V klídu. Leontýn byl za foťákem a když se podíváš, tak tohle předvádí i přivlačová elita na obálkách časopisů.

Osobně nemám proti úchopu za tlamu nic. Ale nepáčit! Zvednout a použít druhou ruku.

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:46® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

hraji> Zkus do krmelce ty expanzivní peletky. Překvapilo mě, že to opravdu funguje, i když velká říční ryba se stejně dá ukecat nejlíp po několikadenním vnadění.

Picker je pro mě jen na zimu, jinak jsem spíš na lehké feedery. U pickeru mi chybí délka, špatně se s tím ovládají větší ryby a já ty malé moc nemusím. Proto jsem koupil light Daiwu ve 360 cm, i když jsem myslel, že už mám ve feederu vystaráno.

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:40® osprey
osprey

sethy> A jak to děláš ty, když točíš klikou u „Espajru“? Házíš na sebe deku? Já se můžu krčit za stromem nebo v křoví, ale vy tam tyhle vymoženosti nemáte:-D

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:38® osprey
osprey

Piscicapus> To je parafráze na vietnamskou hlášku „čím víc proužků, tím víc Adidas“.

Ale Drakům se některé série povedly a já s některými jejich klacky budu chytat, dokud se nerozpadnou.

Pokud jde o katalogy, tak kdyby každý rok bylo tolik novinek, co se tam píše, tak už ty navijáky dneska nepoznáme.

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:29® osprey
osprey

hraji> S tím problém nemám. Ale štiky na těch zubech mají něco, po čem se krev sráží hůř.

Rád bych ještě s feederem na tlouště, ale prostě není kdy. Teď mě čakají 4 dny na výstavě. Mě, kterej jsem davoplachej.

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:11® osprey
osprey

MIG-35> Beru normálně shora za hlavou. Na opravdu velké mám v kajaku podběrák, je to tak lepší.

Středa 21. listopadu 2012 ve 22:02® osprey
osprey

hraji> Nemohl. David mi to sice ukazoval, ale nepůjčil. :-))

Ale já ani nechtěl, nějak jsem tomu nepropad. Ani nevím, jestli je opravdu dobrý. Prostě jako by ses ptal Araba na dobrý sněžný skútr. Je to oranžový a na obrazovce je občas něco vidět.

Tento příspěvek byl editován 21.11.2012 21:03:03 uživatelem osprey.
Středa 21. listopadu 2012 ve 21:59® osprey
osprey

Piscicapus> Hele, čím víc oček, tím víc Dragon, aby bylo jasno.

Pokud jde o navijáky, tak půlka je na chytání ryb a druhá půlka pro uspokojení mých duševních potřeb. Nebudu si přece za dlouhých zimních večerů točit nějakou ojebávkou za pět stovek (za šest, to už by šlo). :-D

Středa 21. listopadu 2012 ve 21:56® osprey
osprey

MIG-35> Když ho zalomíš přes hranu ruky, tak mu dáváš pod těmi žábrami masáž srdce. Samotné držení za tlamu není problém – bere se tak sumec, kleště na braní ryb se tak používají apod. Mě krká to lámání.

Člověk má dvě ruce, není problém tu rybu podepřít v oblasti řitní ploutve. Navíc pak ta fotka líp vypadá.

Středa 21. listopadu 2012 ve 21:53® osprey
osprey

Se tlemíte, bando. Ale dobrého typa jedobrze poradit, to ne. :-))

Mimochodem, poslední dobou to tu pěkně zdechlo. To všichni vláčíte?

Středa 21. listopadu 2012 v 15:09® osprey
osprey

Piscicapus> No já jsem úplně vedle. To je jasný.

Ale na valné většině Scanixích vod jsem chytal, akorát na tom duhákodromu ještě předtím, než z toho ten duhákodrom udělali. Od té doby, co ho tam udělali, zvažuju, zda tam někdy zajít nebo zda se tomu místu doživotně vyhýbat. Myslím, že to budu zvažovat ještě dlouho a rozhodnu se impulzivně v nějakém emotivně vypjatém okamžiku.

A pokud jde o ty barvy navijáků, tak Abu nám to teda zrovna neulehčuje:-))

Středa 21. listopadu 2012 ve 14:42® osprey
osprey

Scanix> Při tom brození ano. Já skoro nebrodím, tady to nemá v podstatě smysl.

Pokud jsem na břehu, tak se snažím, aby ryba neviděla především mě jako takového. Naviják je pak detail.

Středa 21. listopadu 2012 ve 14:28® osprey
osprey

Scanix> Co tě má co mrzet? Chytáš s tím, co sis koupil.

Já mám polovinu navijáků černých a druhou půlku jako ty. Rozdíl? Žádný.

Při focení ryb se potápím. Občas se podívám, co vidím ze světa nahoře. Moc toho není. První, co z člověka uvidíš, je to, co má nejvýš a to je hlava.

Od vzdálenosti nějakých 15 m už jsou ty úhly takové, že si fakt nejsem jistý, kolik toho ta ryba může vidět a zda to její oko zaostří.

Takže nám zbývá takové to přikrádání se k rybám na menších vodách. Nebo i na větších, když se k ní potřebuješ dostat fakt blízko. A tam je naviják hodně daleko za celkovým projevem rybářovy postavy.

Jediný problém by mohl nastat při brodění, kdy stojíš, nehýbeš se, ryba přijede k tobě a zaregistruje točící se kličku a rotor.

Středa 21. listopadu 2012 ve 13:40® osprey
osprey

lunimus> Já jsem taky nezkušený rybář – to, v čem jsem snad byl zkušený, je mrtvé.

Středa 21. listopadu 2012 ve 13:25® osprey
osprey

lunimus> Ne, jdeš na to mnohem zodpovědněji než já.

Největší problém možná bude ty ryby najít. Už nemusí být moc pohyblivé a nebudou žrát celý den.

Středa 21. listopadu 2012 ve 13:21® osprey
osprey

Scanix> Když jsme u toho – kolik máš černých navijáků? :-))

Středa 21. listopadu 2012 ve 12:22® osprey
osprey

Scanix> Když myslíš…

Já se držím zásady, že co ryba nevidí, může být klidně i bílé.

Zato bych si nekoupil bílý prut, i když z pohledu ryby bude bílý jen málokdy.

Středa 21. listopadu 2012 ve 12:20® osprey
osprey

lunimus> V řadě případů dají přednost tomu, čeho naházíš do vody nejvíc.

Musím ale říct, že některé ty moderní věci na kaprařinu fungují (různé ty betainové nebo CSL pelety a podobné věci). Ty ryby se k tomu opravdu slézají.

Mě to ale spíš uráží. Jsem zakořeněný příliš hluboko v minulosti a ryby chytám na základě znalosti jejich života a ne díky moderní potravinářské chemii.

Klíčový výzkum, který můžeš provést, je, jestli ještě dají přednost červům nebo už vyhraje rohlík (bacha na velikost sousta).