Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Středa 21. listopadu 2012 ve 22:56® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
sethy> No, je fakt, že Otava je kapku čistší. Ale nepřišlo mi to tak beznadějně kalné, když jsem tam u vás byl.
Ovšem připočteme-li hloubku, započítáme index lomu místní vody a umocníme na druhou…
Jo, myslím, že můžeš chytat i se stříbrným
- Středa 21. listopadu 2012 ve 22:53® osprey
Piscicapus> Doufám, že mě neřadíš mezi ty, co si hrajou na bohy. Já si hraju. Jenom hraju.
V zimě bude duel dvou multíků – s 3D mag brzdou a T řadičem vs obyč mag brzdou a obyč řadičem.
Rozdíly jsou nepatrné, i firma mele cosi o 5 % v délce hodu, což normálně v podstatě nepoznáš. Ale něco o tom napsat musím a vymýšlet si nechci. Sám jsem zvědav, co ze mě vyleze.
Smlsneš si na mě a já ti na tu smeč rád nahraju.
- Středa 21. listopadu 2012 ve 22:48® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
1Mara> V klídu. Leontýn byl za foťákem a když se podíváš, tak tohle předvádí i přivlačová elita na obálkách časopisů.
Osobně nemám proti úchopu za tlamu nic. Ale nepáčit! Zvednout a použít druhou ruku.
- Středa 21. listopadu 2012 ve 22:46® osprey
- Diskuze: Feeder
hraji> Zkus do krmelce ty expanzivní peletky. Překvapilo mě, že to opravdu funguje, i když velká říční ryba se stejně dá ukecat nejlíp po několikadenním vnadění.
Picker je pro mě jen na zimu, jinak jsem spíš na lehké feedery. U pickeru mi chybí délka, špatně se s tím ovládají větší ryby a já ty malé moc nemusím. Proto jsem koupil light Daiwu ve 360 cm, i když jsem myslel, že už mám ve feederu vystaráno.
- Středa 21. listopadu 2012 ve 22:40® osprey
sethy> A jak to děláš ty, když točíš klikou u „Espajru“? Házíš na sebe deku? Já se můžu krčit za stromem nebo v křoví, ale vy tam tyhle vymoženosti nemáte
- Středa 21. listopadu 2012 ve 22:38® osprey
Piscicapus> To je parafráze na vietnamskou hlášku „čím víc proužků, tím víc Adidas“.
Ale Drakům se některé série povedly a já s některými jejich klacky budu chytat, dokud se nerozpadnou.
Pokud jde o katalogy, tak kdyby každý rok bylo tolik novinek, co se tam píše, tak už ty navijáky dneska nepoznáme.
- Středa 21. listopadu 2012 ve 22:29® osprey
hraji> S tím problém nemám. Ale štiky na těch zubech mají něco, po čem se krev sráží hůř.
Rád bych ještě s feederem na tlouště, ale prostě není kdy. Teď mě čakají 4 dny na výstavě. Mě, kterej jsem davoplachej.
- Středa 21. listopadu 2012 ve 22:11® osprey
MIG-35> Beru normálně shora za hlavou. Na opravdu velké mám v kajaku podběrák, je to tak lepší.
- Středa 21. listopadu 2012 ve 22:02® osprey
hraji> Nemohl. David mi to sice ukazoval, ale nepůjčil.
Ale já ani nechtěl, nějak jsem tomu nepropad. Ani nevím, jestli je opravdu dobrý. Prostě jako by ses ptal Araba na dobrý sněžný skútr. Je to oranžový a na obrazovce je občas něco vidět.
Tento příspěvek byl editován 21.11.2012 21:03:03 uživatelem osprey. - Středa 21. listopadu 2012 ve 21:59® osprey
Piscicapus> Hele, čím víc oček, tím víc Dragon, aby bylo jasno.
Pokud jde o navijáky, tak půlka je na chytání ryb a druhá půlka pro uspokojení mých duševních potřeb. Nebudu si přece za dlouhých zimních večerů točit nějakou ojebávkou za pět stovek (za šest, to už by šlo).
- Středa 21. listopadu 2012 ve 21:56® osprey
MIG-35> Když ho zalomíš přes hranu ruky, tak mu dáváš pod těmi žábrami masáž srdce. Samotné držení za tlamu není problém – bere se tak sumec, kleště na braní ryb se tak používají apod. Mě krká to lámání.
Člověk má dvě ruce, není problém tu rybu podepřít v oblasti řitní ploutve. Navíc pak ta fotka líp vypadá.
- Středa 21. listopadu 2012 ve 21:53® osprey
Se tlemíte, bando. Ale dobrého typa jedobrze poradit, to ne.
Mimochodem, poslední dobou to tu pěkně zdechlo. To všichni vláčíte?
- Středa 21. listopadu 2012 v 15:09® osprey
Piscicapus> No já jsem úplně vedle. To je jasný.
Ale na valné většině Scanixích vod jsem chytal, akorát na tom duhákodromu ještě předtím, než z toho ten duhákodrom udělali. Od té doby, co ho tam udělali, zvažuju, zda tam někdy zajít nebo zda se tomu místu doživotně vyhýbat. Myslím, že to budu zvažovat ještě dlouho a rozhodnu se impulzivně v nějakém emotivně vypjatém okamžiku.
A pokud jde o ty barvy navijáků, tak Abu nám to teda zrovna neulehčuje
- Středa 21. listopadu 2012 ve 14:42® osprey
Scanix> Při tom brození ano. Já skoro nebrodím, tady to nemá v podstatě smysl.
Pokud jsem na břehu, tak se snažím, aby ryba neviděla především mě jako takového. Naviják je pak detail.
- Středa 21. listopadu 2012 ve 14:28® osprey
Scanix> Co tě má co mrzet? Chytáš s tím, co sis koupil.
Já mám polovinu navijáků černých a druhou půlku jako ty. Rozdíl? Žádný.
Při focení ryb se potápím. Občas se podívám, co vidím ze světa nahoře. Moc toho není. První, co z člověka uvidíš, je to, co má nejvýš a to je hlava.
Od vzdálenosti nějakých 15 m už jsou ty úhly takové, že si fakt nejsem jistý, kolik toho ta ryba může vidět a zda to její oko zaostří.
Takže nám zbývá takové to přikrádání se k rybám na menších vodách. Nebo i na větších, když se k ní potřebuješ dostat fakt blízko. A tam je naviják hodně daleko za celkovým projevem rybářovy postavy.
Jediný problém by mohl nastat při brodění, kdy stojíš, nehýbeš se, ryba přijede k tobě a zaregistruje točící se kličku a rotor.
- Středa 21. listopadu 2012 ve 13:40® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
lunimus> Já jsem taky nezkušený rybář – to, v čem jsem snad byl zkušený, je mrtvé.
- Středa 21. listopadu 2012 ve 13:25® osprey
lunimus> Ne, jdeš na to mnohem zodpovědněji než já.
Největší problém možná bude ty ryby najít. Už nemusí být moc pohyblivé a nebudou žrát celý den.
- Středa 21. listopadu 2012 ve 13:21® osprey
Scanix> Když jsme u toho – kolik máš černých navijáků?
- Středa 21. listopadu 2012 ve 12:22® osprey
Scanix> Když myslíš…
Já se držím zásady, že co ryba nevidí, může být klidně i bílé.
Zato bych si nekoupil bílý prut, i když z pohledu ryby bude bílý jen málokdy.
- Středa 21. listopadu 2012 ve 12:20® osprey
lunimus> V řadě případů dají přednost tomu, čeho naházíš do vody nejvíc.
Musím ale říct, že některé ty moderní věci na kaprařinu fungují (různé ty betainové nebo CSL pelety a podobné věci). Ty ryby se k tomu opravdu slézají.
Mě to ale spíš uráží. Jsem zakořeněný příliš hluboko v minulosti a ryby chytám na základě znalosti jejich života a ne díky moderní potravinářské chemii.
Klíčový výzkum, který můžeš provést, je, jestli ještě dají přednost červům nebo už vyhraje rohlík (bacha na velikost sousta).