Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Neděle 18. listopadu 2012 ve 22:18® osprey
osprey

vodar> Samozřejmě, vždyť je to kousek.:-))

Neděle 18. listopadu 2012 ve 22:16® osprey
osprey

peta128> Pokud máš dobrou loď, tak 3 – 4 hodiny. S kajakem bych si pod tři troufal. Se šlapacím možná pod dvě.

Přesněji řečeno, s kajakem to jde tak za 40 minut – převezeš ho z Olešné do Tuklek na autě:-))

Neděle 18. listopadu 2012 ve 22:00® osprey
osprey

TOMMY CATFISH> No a jak dlouho ji taháš, než má na té desítce dost?

Neboj, i my v Čechách máme lidi, co tvrdí, že parma na desítce vlasci je to nejlepší, co může být. Já s tím hluboce nesouhlasím a myslím si, že lov parmy na vlasec 0.10 mm je v pětině případů nutnost (typicky na závodech) a ve zbytku póza. Sám jsem chytal parmu na desítku jednou před lety. Měla tak půl metru a jezdila mi pod nohama nejmíň půl hodiny než měla dost. Svoje největší parmy jsem nezdolal na vlasci 0.18 mm. Předřely to o kameny, ani jsem je neviděl.

Tento příspěvek byl editován 18.11.2012 21:13:09 uživatelem osprey.
Neděle 18. listopadu 2012 ve 21:51® osprey
osprey
Diskuze: Pěst na oko

chosebaits> Jo, dneska je na školách spousta lidí, co tam nemají co dělat z úplně jiného pohledu. Chybí jim IQ, schopnosti a zájem. Přesto tam jsou.

Neděle 18. listopadu 2012 ve 21:47® osprey
osprey

vodar> Zdar. Procházka krásná, co se týče ryb, tak zero.

Jinak díky za všechno.

Sobota 17. listopadu 2012 ve 22:59® osprey
osprey

Libor> Jeseter je sibiřák.

Sobota 17. listopadu 2012 v 16:56® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

macek2> Pokud jde o váhu, tyhle ryby mívají kolem metráku, ale hodně rozhodují proporce. Na metrák musí být ten sumec trochu udělanější, jinak má většinou mezi 90 – 100 kg.

Sobota 17. listopadu 2012 v 16:50® osprey
osprey

BigMike> Říkal jsem, že je ostrý jako meč. V podstatě je to jedna z věcí, co jsem chtěl mít a asi nikdy nebudu (páč chci i jiné věci). Není to až moc hrubý kalibr s ohledem na to, co jsi chtěl?

Ten Battle byl za reálnou cenu. To, co za něj chtějí tady u nás, je silně nadhodnocené.

Sobota 17. listopadu 2012 ve 13:53® osprey
osprey

MIG-35> Tak se k tomu postav jako chlap, každý máme nějaké fóbie. Já bych zase vylez na strom před takovou velikou zubatou rybou:-D

Sobota 17. listopadu 2012 ve 13:28® osprey
osprey

skwor> On tu žlutou ňáko nerad. Když jsem mu minule ten zázrak ukázal a zatřepal s ním ve vzduchu, vylezl na strom a dvě hodiny nechtěl dolů:-))

Sobota 17. listopadu 2012 ve 13:08® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

macek2> Těšíme se velmi. A samozřejmě gratulace. Jak k rybě, tak k tomu, že máš možnost dát tomu 24 dní v kuse:-))

Ale rozhodně si ji zasloužíš.

Sobota 17. listopadu 2012 v 0:07® osprey
osprey

Scanix> Jestli ti spad na šutry, tak tě ani nemusí mrzet, že je okovanej.

Čtvrtek 15. listopadu 2012 ve 22:22® osprey
osprey

gomz> Ta věc, co jsi mi prodal na srazu, je zatím nejlepší, co od tebe mám.

Má teda chycenou nějakou čtyřicítku kudlu, ale s chodem jsem opravdu spokojen.

Čtvrtek 15. listopadu 2012 v 19:42® osprey
osprey

Char> Myslím, že bychom si tady mohli založit uzdravovnu.

Ale je to fajn vidět, že existuje tolik slušných a přejících lidí. :-))

Čtvrtek 15. listopadu 2012 v 19:33® osprey
osprey

Když tu tak na to koukám, na něco jsem si vzpomněl.

Víte, jak se uzdravujou policajti? Největší šarže si stoupne doprostřed dvora a ostatní chodí kolem a zdraví ho, až se uzdraví:-))

Středa 14. listopadu 2012 ve 23:49® osprey
osprey

nnnap> Smysl rybařiny na divokých tocích nemůže být v mase. Je to o kontaktu s přírodou a o návratu ke kořenům, mezi které patří lov.

Jisté omezené braní úlovků není problém – pokud budou ty přírodní populace dost početné. Na druhou stranu kapr, duhák apod. jsou jen domácí zvířata a pískovny, rybníky a přehrady jsou nepůvodní vodní plochy. Tam bych ponechal do značné míry produkční charakter.

Mám přístup k nějakým číslům z vysazování. Jsou tu na jihu potoky, kde se vysadilo 20 kg, slovilo 8 a úspěšně (vykázali úlovek) tu lovilo třeba 5 rybářů. Takže kdyby to tam bylo o původní rybě a nebralo se nic, prd by se stalo.

Na revíru, který stojí na nasypaných kaprech, není co měnit. Možná horní míru, aby měli kapraři důvod tam sedět.

Středa 14. listopadu 2012 ve 22:30® osprey
osprey

Scanix> Je mi líto, ryby, zejména ty přírodní, jsou u nás až na posledním místě.

Za prachy je kapr a duhák, jsou levní a vyprodukuje se jich dost. Vzdáš se svého duhádromu ve prospěch těch parem a tloušťů, co tam mají reálně plavat?

Středa 14. listopadu 2012 ve 22:12® osprey
osprey

hering> No, každopádně hodně štěstí. Problém je, že tohle je malá strouha. A vydry tam určitě nikdo nehubí, takže odchovná kapacita je, jaká je. Je potřeba, aby vznikla trdliště na velké řece, tohle je taková zahrádka pro radost.

A z velkých řek je šance snad jen na Ohři, kdyby se hodně chtělo. K nám na Otavu už se tyhle ryby nevrátí.

Středa 14. listopadu 2012 ve 21:54® osprey
osprey

hering> Nádhera. Pěkně je tam hlídejte, ať si někdo za všechny ty DMSky neudělá luxusní večeři.

Středa 14. listopadu 2012 ve 21:51® osprey
osprey
Diskuze: Pěst na oko

Mrakoš> Možná si díky tomu naštípali dříví na zimu. To je dobrá forma tréningu.