Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Neděle 18. listopadu 2012 ve 22:18® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
vodar> Samozřejmě, vždyť je to kousek.
- Neděle 18. listopadu 2012 ve 22:16® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
peta128> Pokud máš dobrou loď, tak 3 – 4 hodiny. S kajakem bych si pod tři troufal. Se šlapacím možná pod dvě.
Přesněji řečeno, s kajakem to jde tak za 40 minut – převezeš ho z Olešné do Tuklek na autě
- Neděle 18. listopadu 2012 ve 22:00® osprey
TOMMY CATFISH> No a jak dlouho ji taháš, než má na té desítce dost?
Neboj, i my v Čechách máme lidi, co tvrdí, že parma na desítce vlasci je to nejlepší, co může být. Já s tím hluboce nesouhlasím a myslím si, že lov parmy na vlasec 0.10 mm je v pětině případů nutnost (typicky na závodech) a ve zbytku póza. Sám jsem chytal parmu na desítku jednou před lety. Měla tak půl metru a jezdila mi pod nohama nejmíň půl hodiny než měla dost. Svoje největší parmy jsem nezdolal na vlasci 0.18 mm. Předřely to o kameny, ani jsem je neviděl.
Tento příspěvek byl editován 18.11.2012 21:13:09 uživatelem osprey. - Neděle 18. listopadu 2012 ve 21:51® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
chosebaits> Jo, dneska je na školách spousta lidí, co tam nemají co dělat z úplně jiného pohledu. Chybí jim IQ, schopnosti a zájem. Přesto tam jsou.
- Neděle 18. listopadu 2012 ve 21:47® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
vodar> Zdar. Procházka krásná, co se týče ryb, tak zero.
Jinak díky za všechno.
- Sobota 17. listopadu 2012 ve 22:59® osprey
Libor> Jeseter je sibiřák.
- Sobota 17. listopadu 2012 v 16:56® osprey
- Diskuze: Sumcařina
macek2> Pokud jde o váhu, tyhle ryby mívají kolem metráku, ale hodně rozhodují proporce. Na metrák musí být ten sumec trochu udělanější, jinak má většinou mezi 90 – 100 kg.
- Sobota 17. listopadu 2012 v 16:50® osprey
- Diskuze: Domácí výroba woblerů
BigMike> Říkal jsem, že je ostrý jako meč. V podstatě je to jedna z věcí, co jsem chtěl mít a asi nikdy nebudu (páč chci i jiné věci). Není to až moc hrubý kalibr s ohledem na to, co jsi chtěl?
Ten Battle byl za reálnou cenu. To, co za něj chtějí tady u nás, je silně nadhodnocené.
- Sobota 17. listopadu 2012 ve 13:53® osprey
MIG-35> Tak se k tomu postav jako chlap, každý máme nějaké fóbie. Já bych zase vylez na strom před takovou velikou zubatou rybou
- Sobota 17. listopadu 2012 ve 13:28® osprey
skwor> On tu žlutou ňáko nerad. Když jsem mu minule ten zázrak ukázal a zatřepal s ním ve vzduchu, vylezl na strom a dvě hodiny nechtěl dolů
- Sobota 17. listopadu 2012 ve 13:08® osprey
- Diskuze: Sumcařina
macek2> Těšíme se velmi. A samozřejmě gratulace. Jak k rybě, tak k tomu, že máš možnost dát tomu 24 dní v kuse
Ale rozhodně si ji zasloužíš.
- Sobota 17. listopadu 2012 v 0:07® osprey
Scanix> Jestli ti spad na šutry, tak tě ani nemusí mrzet, že je okovanej.
- Čtvrtek 15. listopadu 2012 ve 22:22® osprey
- Diskuze: Domácí výroba woblerů
gomz> Ta věc, co jsi mi prodal na srazu, je zatím nejlepší, co od tebe mám.
Má teda chycenou nějakou čtyřicítku kudlu, ale s chodem jsem opravdu spokojen.
- Čtvrtek 15. listopadu 2012 v 19:42® osprey
Char> Myslím, že bychom si tady mohli založit uzdravovnu.
Ale je to fajn vidět, že existuje tolik slušných a přejících lidí.
- Čtvrtek 15. listopadu 2012 v 19:33® osprey
Když tu tak na to koukám, na něco jsem si vzpomněl.
Víte, jak se uzdravujou policajti? Největší šarže si stoupne doprostřed dvora a ostatní chodí kolem a zdraví ho, až se uzdraví
- Středa 14. listopadu 2012 ve 23:49® osprey
nnnap> Smysl rybařiny na divokých tocích nemůže být v mase. Je to o kontaktu s přírodou a o návratu ke kořenům, mezi které patří lov.
Jisté omezené braní úlovků není problém – pokud budou ty přírodní populace dost početné. Na druhou stranu kapr, duhák apod. jsou jen domácí zvířata a pískovny, rybníky a přehrady jsou nepůvodní vodní plochy. Tam bych ponechal do značné míry produkční charakter.
Mám přístup k nějakým číslům z vysazování. Jsou tu na jihu potoky, kde se vysadilo 20 kg, slovilo 8 a úspěšně (vykázali úlovek) tu lovilo třeba 5 rybářů. Takže kdyby to tam bylo o původní rybě a nebralo se nic, prd by se stalo.
Na revíru, který stojí na nasypaných kaprech, není co měnit. Možná horní míru, aby měli kapraři důvod tam sedět.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 22:30® osprey
Scanix> Je mi líto, ryby, zejména ty přírodní, jsou u nás až na posledním místě.
Za prachy je kapr a duhák, jsou levní a vyprodukuje se jich dost. Vzdáš se svého duhádromu ve prospěch těch parem a tloušťů, co tam mají reálně plavat?
- Středa 14. listopadu 2012 ve 22:12® osprey
hering> No, každopádně hodně štěstí. Problém je, že tohle je malá strouha. A vydry tam určitě nikdo nehubí, takže odchovná kapacita je, jaká je. Je potřeba, aby vznikla trdliště na velké řece, tohle je taková zahrádka pro radost.
A z velkých řek je šance snad jen na Ohři, kdyby se hodně chtělo. K nám na Otavu už se tyhle ryby nevrátí.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 21:54® osprey
hering> Nádhera. Pěkně je tam hlídejte, ať si někdo za všechny ty DMSky neudělá luxusní večeři.
- Středa 14. listopadu 2012 ve 21:51® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
Mrakoš> Možná si díky tomu naštípali dříví na zimu. To je dobrá forma tréningu.