Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Neděle 11. listopadu 2012 v 18:22® osprey
osprey

dravec15> Tenhle je takzvaně na vyvěšenou. Pak jsou kratší speciály podobné kaprovým děličkám. A v reálu ti stačí dostatečně silný teleskop (podle váhy nástražní ryby).

Tento příspěvek byl editován 11.11.2012 20:11:41 uživatelem osprey.
Neděle 11. listopadu 2012 ve 12:45® osprey
osprey
Diskuze: Slovensko

TOMMY CATFISH> Asi bys měl za těmi jelci dojet na nějakou větší řeku. Touhle dobou berou na smáčky padesátky.

Neděle 11. listopadu 2012 ve 12:40® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

LaMa> Sepiš pár řádek, udělej těch fotek víc. Uděláme z toho aspoň čtenářský článek.

Jsou to zbytečné kroky za peníze nás všech a odpor vůči nim vzrůstá. Je třeba ho přiživovat.

Neděle 11. listopadu 2012 ve 12:38® osprey
osprey

axiom> Zkontroluj si, jestli jsi informoval o Nanofilu dřív než kolega Snook. Ten ale psal zkušenosti (z vod v USA) spíš k sousedům.

Pokud jde o mě, já to zkusil, abych neumřel blbej a samozřejmě jsem to dal do Duelu, protože to byla věc, o které se mluvilo. Na prvenstí a průkopnictví si nároky nedělám, třeba kluci z Písku (např. troutkiller) s tím rozhodně chytali mnohem dřív.

Sobota 10. listopadu 2012 v 0:04® osprey
osprey

pepos.93> Možná to nějak souvisí s namáháním jádra té plastové cívky. Každopádně ty kraje by sis asi musel předmotat ručně.

Pátek 9. listopadu 2012 ve 23:49® osprey
osprey

sethy> No vidíš, tak to uměli už tenkrát. Zajímavý tvar. Nenapadá mě, proč je to takhle vyboulené.

Pátek 9. listopadu 2012 ve 22:03® osprey
osprey

Kazan> To je normálka. Víš jak jsou někteří lidi nešťastní? Není jim dáno a zbývá jim jen zoufalá snaha urvat, co můžou.

Já klidně budu hrdým hovnochytem, mám kamarády, co jim stačí, že je u vody hezky a až v půlce vycházky si vzpomenou, že by taky měli nahodit. S tímhle přístupem pak nemusíš podobné věci dělat.

Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 13:01® osprey
osprey
Diskuze: Zlínsko

geni3ds> Ono je to jednoduché – budeš nahazovat do takového proudu a za takového stavu vody, aby to šlo. A neboj, ono to půjde.

Na to, abys to fláknul za vyššího průtoku přímo do proudnice, budeš asi potřebovat delší a silnější prut. Ale ber to tak, že jedna kategorie lidí hledá cesty, druhá problémy. Doporučuju jít a zkusit to. Na Moravě jsem porůznu chytal asi 3 dny a není to těžká voda. Nešetři krmením. Jestli nahodíš krmelec a necháš ho tam dvě hodiny ležet, moc ryb si nestáhneš.

Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 12:57® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Variantou bezpečné srkačky je třeba Method feeder. A nemusí se tak chytat jen na feeder.

Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 12:53® osprey
osprey

upbraider> Pěkné stránky. Líbí se mi tam i jeden nůž. Ale cenově je to mimo mé možnosti, navíc já zhruba každé 3 roky kudlu ztratím a toto by bolelo.

Čtvrtek 8. listopadu 2012 ve 12:50® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Dneska ne. Včera jsem to nějak přetáhl s prací (hlavně aktuální článek) a bolí mě záda jako psa. Navíc si musím vyšetřit delší časový blok na nový výjezd kajakem.

Středa 7. listopadu 2012 v 15:29® osprey
osprey

mvincik> Tento týden vůbec ne. Nejdřív bych mohl až ten příští. Pokud nezapomenu, dám vědět.

Středa 7. listopadu 2012 v 15:18® osprey
osprey

mvincik> Já s tím problém nemám. Když jsem neměl jiný, chodil jsem na lipany i se sedmičkovým prutem. To tě donutí tu techniku vypilovat, protože jak s takovou lajnou flákneš do vody, tak to není zrovna ideální.

Ještě tam někam letos pojedu, můžeme se domluvit a podíváme se, jestli jsem se svými schopnostmi a (ne)uměním schopen ti nějak pomoct. Co jsem viděl některé lidi, mají problém v tom, že dělají rukou to, co by měl udělat prut. A pak se jim návazec se suchou mouchou nechce ve vzduchu narovnat.

Středa 7. listopadu 2012 v 15:09® osprey
osprey

Mates(původní)> Vždyť to je na tom to krásný, jak si každý najde to svoje.

Můj nejhezčí muškařský zážitek byl zatím největší lipan. Sbíral a vůbec se nebál. Tak jsem na něj asi 15 minut koukal a kochal se. Byl nádhernej. A pak jsem ho na dva hody chytil (bylo to na náhonu, naivní a neochytaná ryba). Jako celek to bylo fajn.

Středa 7. listopadu 2012 ve 14:57® osprey
osprey

Mates(původní)> Víš, mám. Ale třeba prezentace mušek je problém. U suché je to jasné a celkem nemám problém se streamerem. Ten zbytek plácám jak se dá a většinou spíš neplácám.

Navíc jsem se naučil vodit řadu vláčecích nástrah po vzoru krátké nymfy (chytneš mnohem míň ryb, ale selektuje to ty větší) a tak když už sáhnu po mušáku, chci, aby to bylo jiné. Proto ta preference suché mouchy, to je nezaměnitelná technika. Musíš precizně házet, je tam ta fáze přemlouvání ryby a vidíš záběr.

Techniky, kdy je muška pod vodou (mokrá, veškeré nymfování, francouzská nymfa) podle mě plácám, jak se dá. A musím říct, že jsem letos mouchu tragicky ošidil.

Středa 7. listopadu 2012 ve 14:51® osprey
osprey

upbraider> Jilm se sehnat dá. Víc než v lesích dnes roste v remízcích mezi poli a kolem řek. Občas by se při prořezávkách dal zachvátit špalek.

Na nože by mohla být zajímavá i ta švestka. Hlavně jádro kmene – červené a velmi tvrdé dřevo.

Středa 7. listopadu 2012 ve 14:15® osprey
osprey

Mates(původní)> Já ji ještě koupil za malý peníz. Ale nějak jsem si s ní moc nepomohl. Mých pár muškařských vycházek ročně asi žádná kniha nepořeší.

Středa 7. listopadu 2012 ve 14:12® osprey
osprey

Kazan> Taky si myslím, že to zas tak moc myšovaté není. Můj názor na tu věc je dole pod tím článkem.

Středa 7. listopadu 2012 v 10:56® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Okuma se i v těch levných řadách snaží, aby to chytalo. Ono jim nic jiného nezbývá, páč drahé řady oni v podstatě nemají.

Kdes byla, do Prčic, Okumo, když jsem začínal chytat a kupoval ty hrozné klacky?

Středa 7. listopadu 2012 v 10:54® osprey
osprey

Kdyby to někoho zajímalo, ToRo poslal fotku hand made nástrahy zmíněné v posledním článku, tak jsem ji tam přidal.