Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Úterý 6. listopadu 2012 ve 21:11® osprey
osprey

MIG-35> Já se taky nepřu. Ale ono je důležité vědět, co se s vodou děje. Daleko důležitější než jestli máš Daiwu nebo Shimano.

Úterý 6. listopadu 2012 ve 20:03® osprey
osprey

Scanix> Přijď ho chytit sem a přejdou tě roupy:-))

Úterý 6. listopadu 2012 ve 20:01® osprey
osprey

Mrakoš> Švestka. Ale kdo by se s tím řezal:-))

Úterý 6. listopadu 2012 ve 20:00® osprey
osprey

MIG-35> No právě – a David píše o kalné. To je z rybníků. Tolik nepršelo.

Úterý 6. listopadu 2012 v 19:22® osprey
osprey

MIG-35> Což jo, voda je. Ale přišla ti kalná?

Ten kalný hnůj teče, když se dolovuje rybník. Blanice to mívá, do Otavy moc rybničních stok nevede. Zato Lužnice je kolikrát na podzim jak Cloaca Maxima.

Úterý 6. listopadu 2012 v 18:50® osprey
osprey

olda> Je jiná. Lepší. Využívá staré slavné jméno, ale je to prostě úplně jiná šňůra.

Stará sice byla „zapečená“, ale chlupatěla jako prase. Tahle na tom bude líp (ona dnes skoro každá).

Úterý 6. listopadu 2012 v 18:46® osprey
osprey

David Havlíček> Že by tolik pršelo? Nebo je to tím, že se pořád ještě loví rybníky?

Pondělí 5. listopadu 2012 ve 23:49® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

plechh> Pokoušel jsem se ti to upravit, aby odkaz fungoval na kliknutí. Nějak se tomu ale nechce.

150 cm sumík není tak démonická ryba jak si myslíš. Ono jde o to, jak moc bys ho rval, ale znám lidi, co vytáhli 170 cm s Red Arcem (přežil bez úhony).

Pondělí 5. listopadu 2012 ve 23:42® osprey
osprey

David Havlíček> Mě bude jednou stačit Balt. Ale je třeba trénovat.

Pondělí 5. listopadu 2012 ve 23:39® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Mates(původní)> Já budu muset, pokud chci na ty lipany. Ale statečně to oddaluju ze všech sil.:-D

Pondělí 5. listopadu 2012 ve 23:38® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 4.11. 2012 | Způsob lovu: Přívlač

Absolvoval jsem včerejší část kajakosrazu stylem „od tmy do tmy“. Ráno jsem se hodil sólo, abych si trochu zachytal v době ranní aktivity ryb, zbytek dne jsem se držel kolegů a bral celou záležitost spíš společensky.

Zatímco ráno se ještě ryby chytit daly, odpoledne bylo poznamenáno příchodem fronty a moc se toho nechytilo. Musím ale poznamenat, že ta zelená plastová věc mi začíná přirůstat k srdci.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img51438.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img51439.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img51440.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img51441.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Pondělí 5. listopadu 2012 ve 23:32® osprey
    osprey

David Havlíček> Akorát sem jdu dát něco fotek z té části dne, kdy bylo ještě hezky.

Nebál jsem se o sebe ani v nejmenším, ale vezl jsem na přídi obě zrcadlovky, tak jsem doufal, že nepřijde nějaká zlomyslná vlna a nepřipraví mě o výrobní prostředky.:-)

Až bude teplá voda, musím zkusit větší vlny. Teď už není čas na experimenty, zvlášť když jeden jezdí bez vesty.

Pondělí 5. listopadu 2012 ve 23:15® osprey
    osprey

David Havlíček> On ten kajakosraz byl hlavně o setkání a vyzkoušení některých věcí.

Na rybu jsme si taky sáhli, ale žádné orgie se nekonaly. Lámalo se počasí.

Zajímavější byl večerní test kajaků – 2 km proti větru, ve vlnách a potmě. Jsou to šikovné loďky.

Pondělí 5. listopadu 2012 v 15:52® osprey
    osprey

troutkiller> On už viděl mě. Pak přijde člověku normální skoro každej:-D

Pondělí 5. listopadu 2012 ve 14:11® osprey
    osprey
    Diskuze: Muškaření

Mates(původní)> Ahoj. Já to nevím. David o něm ale nemluvil, takže si myslím, že asi nebude. On je Brňák a pravidelně chodí na veletrhy v Brně. V Praze byl, tuším, jen jednou.

Pondělí 5. listopadu 2012 ve 13:51® osprey
    osprey

MIG-35> V pohodě. Tyhle rybníky vysaď a sežer jsou od toho. Bohužel, někteří návštěvníci si ale tam získané móresy přenášejí i ke svazovkám.

Pondělí 5. listopadu 2012 ve 13:28® osprey
    osprey

jarysek> Zkvalitni krmení, zjemni a sedni někam, kde se kapři v tuhle dobu loví (třeba v jiných letech). Ono se jim moc nechce, ale žrát musejí. Já si to s nimi vyříkal asi před měsícem, teď mě zajímají ryby s různým stupněm pruhovanosti, žíhanosti a tak.

Pondělí 5. listopadu 2012 ve 13:13® osprey
    osprey

MIG-35> Ještě jsi měl každýho desátýho povytáhnout z řady jako to dělají myslivci – aby se to líp počítalo.

No co, udržuješ peníze v oběhu, pozdvihuješ ekonomiku regionu a aspoň budeš pouštět okouny:-))

Pondělí 5. listopadu 2012 ve 13:11® osprey
    osprey
    Diskuze: Kaprařina

Ony se ty vlasce nevyrábějí v nějakých „rybářských“ fabrikách. Dělají je firmy, které se specializují na výrobu umělých vláken a rybářské firmy je od nich odebírají. Takže i naprosto neznámá firmička si může najít cestu ke kvalitním produktům a jsem přesvědčen, že některé vlasce, aniž to tušíme, se (možná s drobnými úpravami) prodávají pod spoustou jmen a firemních nálepek.

Člověk se v tom dost ztrácí, ale většina produktů střední a vyšší třídy splňuje nároky běžného rybáře víc než obstojně. Kolikrát hraje větší roli stáří vlasce a způsob skladování.

Pondělí 5. listopadu 2012 ve 13:05® osprey
    osprey

Kazan> Dovedeš si představit, že by se tahle sorta lidí vrhla od těch násaďáků na normální vody?

Kolik by zbylo těch ryb, co se do vody nesypou (nebo jako roček) a musejí vyrůst pěkně od jikry až do velikosti, kdy z nich má člověk radost?