Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 5. listopadu 2012 ve 13:02® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
hraji> Souhlas, šel bych. Ale byl jsem včera. Dobrého pomálu…
- Neděle 4. listopadu 2012 ve 22:16® osprey
- Diskuze: Rybaření na dírkách
MIG-35> K týhle hromadě bych si nestoup.
- Neděle 4. listopadu 2012 ve 22:01® osprey
- Diskuze: Kaprařina
qwercz> Nevím, neznám. Ten Tripple Gamma, to by takový extrém – prostě i takové věci existujou.
A jinak všimni si – ten tvůj vlasec má prý při průměru 0.28 mm nosnost 4,6 kg. A i tak je pozitivně hodnocen.
Velmi pravděpodobně to budou přesné údaje. Mě jsou výrobci, kteří píšou reálné hodnoty, sympatičtí.
- Sobota 3. listopadu 2012 ve 22:59® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
cormaxx> Nevím, ale neměl jsem z nich nikdy žádný extra pocit. Líbily se mi vždycky až ty drahé. Radši jsem vždycky koupil Draka. Pocitově lepší a když je nelámu, tak je to v pohodě.
Mě se ty ceny taky líbí, ale počkám do Brna, kdy by to mělo být naživo. Já mám zájem o dost atypické věci, třeba tam pro mě nějaký pěkný kousek zbyde. A jestli ne, žádná škoda, darmo bych vyhazoval peníze
- Sobota 3. listopadu 2012 ve 22:56® osprey
SURF> Vidíš, kdo hledá najde
Ten prut je fakt zajímavý a dost opomíjený. Cena odpovídá, je tam kvalitní uhlík a očka Alconite. Můžu ti slíbit, že bude tenký a rychlý. Víc nevím, vždycky jsem ohrabával vyšší gramáže.
- Sobota 3. listopadu 2012 ve 22:54® osprey
No, pro sichr. Cosi se mi tu mrší, tak jsem měl čas to najít.
- Sobota 3. listopadu 2012 ve 22:43® osprey
SURF> Ten Fujitsu dělají i ve 230 cm. Hledej.
Velmi tuhý odolný prut, tenký silnostěnný blank, ale mě nikdy nezajímal v téhle gramáži. Rozhodně tam ty gramy fest sedí a takový 275 cm do 30 g je štikáč jako řemen.
- Sobota 3. listopadu 2012 ve 22:05® osprey
SURF> Zkus kounout tímhle směrem. Netvrdím, že je to přesně to, co potřebuješ, ale směr je to zajímavý.
A moc se mě na ty pruty nevyptávej. Sice se mi docela líbily, ale moc si je nepamatuju. Ten St. Croix nebude z nejrychlejších – to až vyšší řady.
http://rybarske-potreby-kral.cz/…m-2-11g.html
http://www.rybarsky-market.cz/…default.aspx
Tento příspěvek byl editován 3.11.2012 21:05:44 uživatelem osprey. - Sobota 3. listopadu 2012 ve 21:39® osprey
- Diskuze: Kaprařina
qwercz> Taky jsem zkoušel tohle.
http://www.fishhunter.cz/…ma-0-330mm-3
Drží to slušně a opravdu se to špatně odírá (i překousnout to dá větší práci).
Jenže je to zbytečně drahé. A všimni si nosnosti – firma nekecá, to, co tam je uvedeno, ten vlasec vydrží. Spousta jiných tam má cifry jak ze Sportky, ale u vody vydrží to samé, co jiné vlasce.
Pokud jde o ty Sufixe, je toho víc, ta firma dělá různé řady vlasců. Nejhorší je, že trh se strašně rychle vyvíjí. Na něco si zvykneš a za chvíli to není a nabízejí ti hafo jiných vlasců. A když to nakonec seženeš, tak to třeba leželo někde ve skladu a už to není ono.
Tento příspěvek byl editován 3.11.2012 20:41:10 uživatelem osprey. - Sobota 3. listopadu 2012 ve 21:33® osprey
- Diskuze: Feeder
Poldík> Tak určitě. Ale pokud jde o položenou, klidně lovím i na cit (je to zase úplně jiné, když to, co bys na té špičce viděl, cítíš v prstech) anebo s předšpičkovým policajtem – ten se dá doladit skoro stejně jako feeder, ale lidi se o to nesnaží. Feederový prut tě donutí se starat.
Ale samozřejmě, když máš pěkný feederový proutek, tak to je radost sama o sobě. Proto taky tolik chytám na lighty. Naprosto stačí skoro na všechno, pokud lovíš na krátko a není moc velký proud.
- Sobota 3. listopadu 2012 ve 21:11® osprey
SURF> Nevím, která je to generace. Jestli ta starší, tak bych ho za Team Dragon nebo Destinu z pocitového hlediska nevyměnil, i když asi vydrží o dost víc.
Ale ony to ty firmy pořád vylepšujou. To je jako s Catanami u Shimana – už existuje asi pátá řada – v reálu pokaždé jiný prut, jen s podobnými charakteristikami a cenovým zařazením.
Podívej se na gammarus.cz na výprodeje St. Croix, tam se dnes dají výhodně utratit peníze.
- Sobota 3. listopadu 2012 ve 21:07® osprey
Fishing Team Romeo> Ta fotka je věc foťáku. Za cca 10 000 Kč můžeš mít věc, která tu rybu vyfotí zcela bez problémů.
Pokud jde o tu diskuzi, co tu proběhla, tak to není žádná tragédie. Udrželi jste to ve vší slušnosti, vyjasnili si co a jak a život půjde dál.
V téhle zemi jsou lidi od bohapustých masařů až po totální pouštěče a všichni se musíme u té vody a vlastně i tady na serveru srovnat.
Já osobně taky nejsem nijak nadšen, z toho, jak ty chycené ryby prezentuješ, ale je otázka, jak to v té deltě Ebra vypadá celkově. A jestli se ti sumci stejně musejí brát, tak je to taky trochu jiná záležitost.
- Sobota 3. listopadu 2012 ve 20:57® osprey
- Diskuze: Feeder
Poldík> Není zač
Stejným stylem se ale dají provozovat i další techniky. Má to jediný háček – potřebuješ vodu s rybami nebo najít aspoň ty, co tam jsou a nezmasakrovat si je.
- Pátek 2. listopadu 2012 ve 23:16® osprey
BoBo-Falknow> Jasně že jo. Spíš jde o to, že časem snad přijdu, jak na to a bude to lepší.
- Pátek 2. listopadu 2012 ve 23:06® osprey
BoBo-Falknow> U mě je jeden problém. Já se to učím. S lodí je to spousta nových neznámých. Co jsem znal doteď, to moc neplatí.
Dvě třetiny času věnuju tomu, že zkouším věci, které nefungují a pokouším se zjistit, proč nefungují. A ty ryby ani zdaleka nejsou všude a je jen málo míst, kde na ně narazím dvakrát po sobě.
- Pátek 2. listopadu 2012 ve 22:45® osprey
MIG-35> Pořiď, je to dobrý doplněk k zelené.
- Pátek 2. listopadu 2012 ve 22:44® osprey
- Diskuze: Z lovu
BoBo-Falknow> Taky jsem si byl smočit…
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 2. listopadu 2012 ve 21:48® osprey
MIG-35> Teď sice nevím, jestli tou radou jak sekat nebo tou druhou, kdy je led proražen termální cestou, ale hrozně mě to mrzí.
Vědět, že jsi v tom kšeftu zainteresován, mlčel bych jak hrob.
- Pátek 2. listopadu 2012 ve 21:40® osprey
Beer.Beda> Umění udělat díru sekerou spočívá v tom, vysekat toho co nejvíc, dokud ten led neprorazíš. Na cákání jsou dobré membránové kalhoty.
Loni jsem sekal okna (ne na chytání, ale aby ryby nezdechly) tak 90×130 v ledu cca 25 cm. To máš malej zákop a jak tam vlítne voda, tak je veselo. Takže nějaká dírka na duháky, to je pak prkotina.
- Pátek 2. listopadu 2012 ve 21:10® osprey
MIG-35> Vyčůráš si díru do ledu.
PS: My vozíme sekeru.