Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 29. října 2012 ve 14:21® osprey
- Diskuze: Muškaření
sunet> Já nevím – jak se pozná, co by muška měla napodobovat a co neměla?
Dejme tomu na stojáku – napodobovat larvu vážky je OK a napodobovat pulce (třeba lura s ocáskem z černého marabu) už ne?
To mi víc vadí v přívlači nadipované nástrahy, které mají chuť a ryba ti je sežere i ze dna.
- Pondělí 29. října 2012 ve 13:21® osprey
- Diskuze: Rybaření v zahraničí
Zdejší videa neuloží nic s hlavičkou https, takže to dávám sem:
Lov tuňáků za starých časů – snad šedesátá léta. Taková ta Hemingwayovská doba. Masy ryb, moře se vaří, obrovské ryby létají vzduchem, žraloci, které je třeba odhánět brokovnicí…
Minulost, která se asi jen tak nevrátí.
- Pondělí 29. října 2012 ve 13:04® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Fryw> On není problém mít na prutě zažranou rybu aniž by se cokoli pohlo. I velkou. Stává se mi to, hlavně s delšími návazci.
Viděl jsem takhle chytit devítikilového kapra. Pípák sousedovi pípl a nic. Po hodině chtěl smotat a přehodit prut… A co myslíte? Měl ho tam!
- Pondělí 29. října 2012 ve 12:47® osprey
Fryw> Jo jo, sibiřák. No vidíš, já jich tam mám několik, ale takového ne.
Žádná škoda, ještě neumíráme
- Pondělí 29. října 2012 ve 12:36® osprey
Fryw> Podle toho mála, co je vidět, sibiřský.
- Pondělí 29. října 2012 ve 12:32® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Fishing Team Romeo> St. Croix umí, mám od nich prut už od roku 1995, ale když už to sem dáváš, chtělo by to nějaké podrobnosti.
- Pondělí 29. října 2012 ve 12:29® osprey
MIG-35> Nejhorší je, že se nedostaneme všude. Jsou tam tunely v té izolaci, prakticky kdekoli, desítky tepelných mostů… Sráží se tu voda na sádrokartonech a někudy i zatéká.
Tu díru, kudy tam leze, jsem snad ucpal, ale čeká nás veselá zima. To je to soužití s přírodou
- Pondělí 29. října 2012 v 11:57® osprey
Chorchus> Já v té diskuzi pokračovat nemůžu. Čím víc teoretických „mouder“ bych vypustil z huby, tím víc bych ukázal, jak málo o tom vím
- Pondělí 29. října 2012 v 11:47® osprey
MIG-35> Mě to čeká. Myslel jsem, že včera, ale nedalo se. Řešil jsem průnik kuny do stavení – totálně zdevastované izolace v podkroví.
I v minulých letech tam párkrát byla, ale letos jí prdlo v kouli.
- Pondělí 29. října 2012 v 0:28® osprey
LaMa> Jo, v USA jsou jikry větší než u nás. Většinou jsou to totiž jikry lososů. Mají tak 5 – 6 mm.
Tam se chytá i na pravé jikry a dokonce si je můžeš naložené ve skleničce koupit i u nás. Přinejmenším jsem to kdysi viděl prodávat.
Pokud u nás použiješ takovouhle antiperli, bude to spíš dráždidlo než napodobenina něčeho, na co jsou ryby reálně zvyklé. U menších jiker by jistý prostor byl. Ale spíš na MP vodě.
Můj názor. Ale já jsem muškař na baterky.
- Pondělí 29. října 2012 v 0:25® osprey
cormaxx> Abych ti teda aspoň něco vyjevil – letos jsem měl půjčený Cormoran K-Don Trout Perch 205 cm/2–15 g. Za ty peníze zajímavý prut – rychlý, tenký, ale s delší akcí. Záseky sedí, ale dál jde do ohybu a netrhá okounům tlamy. Velkým okounům. Na kajak dobrý, ze břehu je pro mě krátký.
Ale UL to není, nástraha do 2 g je na tom blbě cítit. Taková Aglia Long 00 je na to moc lehká. Jde to, ale není to ono.
A většině závodníků by neseděl. Potřebujou víc citu a akci spíš špičkovější. Tenhle prut ja spíš taková klasika s přesahem do dřívějších let oděná v moderním hávu.
- Pondělí 29. října 2012 v 0:18® osprey
cormaxx> Takových prutů je.
Problém je, že na netu ti vždycky doporučí to, co zrovna frčí.
Norstreamy nejsou špatný, ale chytat se dá s kdečím. Regály jsou toho plný – normálně jdi, neřeš značku a osahej si toho co nejvíc.
Já taky UL moc nechytám.
- Neděle 28. října 2012 ve 23:55® osprey
LaMa> Takhle velké bývají jikry salmonidů. Asi málokde u nás najdeš vodu, kde bys tohle rozumně udal.
Lovit na trdlišti potočáků je eklhaft a co jinde?
Spíš by bylo zajímavé vyvázat mouchu, která by byla slepencem několika malých jiker. Uvažoval jsem o něčem podobném na marény. Napřed ale potřebuju echolot a vědět, kde najdu marény
- Neděle 28. října 2012 ve 23:50® osprey
Fishing Team Romeo> No jo, no… Poslední ryba, co bych ještě chtěl chytit.
A asi nechytím
- Neděle 28. října 2012 ve 23:48® osprey
cormaxx> Tak si ho kup. Vem tu odpovědnost za svá rozhodnutí do svých rukou.
Já se nikoho neptám, co je pro mě dobré a když se spálím (i teď se to stane), je to můj problém.
- Neděle 28. října 2012 ve 23:45® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 27.10. 2012 | Způsob lovu: Přívlač
Od rána v příšerném počasí jsem se snažil dokumentovat lov generačních pstruhů. Cestou zpátky jsem to nevydržel a zastavil se u řeky „na pár rychlých“ pruhovaných.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 28. října 2012 v 19:28® osprey
Fishing Team Romeo> Takový pěkný ryby tam plavou v tý rejži?
- Neděle 28. října 2012 v 18:57® osprey
- Diskuze: Feeder
Ciffik> Já už tohle neřeším. Smysl slova Ekologie je již totálně dojebán.
O co se jedná, to ví už jen pár lidí, kteří jsou v oboru vzděláni. Zbytek má ty představy nadobro překopané a lepší už to nebude.
- Sobota 27. října 2012 ve 21:39® osprey
- Diskuze: Feeder
Martin Mošna> To není zkoušení. Inteligentní a vzdělaný člověk prostě ví, co je Fe a Pb.
Bohužel dneska už skoro nikdo neví, kdo je to ekolog a co opravdu studuje ekologie.
Ekologovi může být jedno, jestli házíš olovo do přehrady. On ti jen řekne, co se s ním stane, jak bude putovat a kde nakonec skončí.
Tento příspěvek byl editován 27.10.2012 21:40:15 uživatelem osprey. - Sobota 27. října 2012 v 19:08® osprey
RybarYeti13> Firma Mivardi pruty nevyrábí, ale kupuje v Číně stejně jako spousta jiných značek.
Takže není výrazně odlišná od jiných firem nabízejících běžnou rybářskou komerci.
Jejich vláčáky nejsou nijak špatné, ale musíš si u vědomit, co a za jaký peníz kupuješ. Když ti napíšu, že vláčáky Mivardi jsou super, může se stát, že si jeden objednáš a vůbec ti nebude připadat, že je super. A chybí jim taková ta úplná špička. Ani se o ni nesnaží – vláčák Mivardi za 8000 Kč by si asi koupil jen málokdo.
Prostě nemá cenu se bavit, jestli Mivardi jo nebo ne, ale který prut od Mivardi a na co bys ho chtěl použít.