Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 29. října 2012 ve 14:21® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

sunet> Já nevím – jak se pozná, co by muška měla napodobovat a co neměla?

Dejme tomu na stojáku – napodobovat larvu vážky je OK a napodobovat pulce (třeba lura s ocáskem z černého marabu) už ne?

To mi víc vadí v přívlači nadipované nástrahy, které mají chuť a ryba ti je sežere i ze dna.

Pondělí 29. října 2012 ve 13:21® osprey
osprey

Zdejší videa neuloží nic s hlavičkou https, takže to dávám sem:

Lov tuňáků za starých časů – snad šedesátá léta. Taková ta Hemingwayovská doba. Masy ryb, moře se vaří, obrovské ryby létají vzduchem, žraloci, které je třeba odhánět brokovnicí…

Minulost, která se asi jen tak nevrátí.

Pondělí 29. října 2012 ve 13:04® osprey
osprey

Fryw> On není problém mít na prutě zažranou rybu aniž by se cokoli pohlo. I velkou. Stává se mi to, hlavně s delšími návazci.

Viděl jsem takhle chytit devítikilového kapra. Pípák sousedovi pípl a nic. Po hodině chtěl smotat a přehodit prut… A co myslíte? Měl ho tam!

Pondělí 29. října 2012 ve 12:47® osprey
osprey

Fryw> Jo jo, sibiřák. No vidíš, já jich tam mám několik, ale takového ne.

Žádná škoda, ještě neumíráme:-))

Pondělí 29. října 2012 ve 12:36® osprey
osprey

Fryw> Podle toho mála, co je vidět, sibiřský.

Pondělí 29. října 2012 ve 12:32® osprey
osprey

Fishing Team Romeo> St. Croix umí, mám od nich prut už od roku 1995, ale když už to sem dáváš, chtělo by to nějaké podrobnosti.

Pondělí 29. října 2012 ve 12:29® osprey
osprey

MIG-35> Nejhorší je, že se nedostaneme všude. Jsou tam tunely v té izolaci, prakticky kdekoli, desítky tepelných mostů… Sráží se tu voda na sádrokartonech a někudy i zatéká.

Tu díru, kudy tam leze, jsem snad ucpal, ale čeká nás veselá zima. To je to soužití s přírodou:-))

Pondělí 29. října 2012 v 11:57® osprey
osprey

Chorchus> Já v té diskuzi pokračovat nemůžu. Čím víc teoretických „mouder“ bych vypustil z huby, tím víc bych ukázal, jak málo o tom vím:-D

Pondělí 29. října 2012 v 11:47® osprey
osprey

MIG-35> Mě to čeká. Myslel jsem, že včera, ale nedalo se. Řešil jsem průnik kuny do stavení – totálně zdevastované izolace v podkroví.

I v minulých letech tam párkrát byla, ale letos jí prdlo v kouli.

Pondělí 29. října 2012 v 0:28® osprey
osprey

LaMa> Jo, v USA jsou jikry větší než u nás. Většinou jsou to totiž jikry lososů. Mají tak 5 – 6 mm.

Tam se chytá i na pravé jikry a dokonce si je můžeš naložené ve skleničce koupit i u nás. Přinejmenším jsem to kdysi viděl prodávat.

Pokud u nás použiješ takovouhle antiperli, bude to spíš dráždidlo než napodobenina něčeho, na co jsou ryby reálně zvyklé. U menších jiker by jistý prostor byl. Ale spíš na MP vodě.

Můj názor. Ale já jsem muškař na baterky.

Pondělí 29. října 2012 v 0:25® osprey
osprey

cormaxx> Abych ti teda aspoň něco vyjevil – letos jsem měl půjčený Cormoran K-Don Trout Perch 205 cm/2–15 g. Za ty peníze zajímavý prut – rychlý, tenký, ale s delší akcí. Záseky sedí, ale dál jde do ohybu a netrhá okounům tlamy. Velkým okounům. Na kajak dobrý, ze břehu je pro mě krátký.

Ale UL to není, nástraha do 2 g je na tom blbě cítit. Taková Aglia Long 00 je na to moc lehká. Jde to, ale není to ono.

A většině závodníků by neseděl. Potřebujou víc citu a akci spíš špičkovější. Tenhle prut ja spíš taková klasika s přesahem do dřívějších let oděná v moderním hávu.

Pondělí 29. října 2012 v 0:18® osprey
osprey

cormaxx> Takových prutů je.

Problém je, že na netu ti vždycky doporučí to, co zrovna frčí.

Norstreamy nejsou špatný, ale chytat se dá s kdečím. Regály jsou toho plný – normálně jdi, neřeš značku a osahej si toho co nejvíc.

Já taky UL moc nechytám.

Neděle 28. října 2012 ve 23:55® osprey
osprey

LaMa> Takhle velké bývají jikry salmonidů. Asi málokde u nás najdeš vodu, kde bys tohle rozumně udal.

Lovit na trdlišti potočáků je eklhaft a co jinde?

Spíš by bylo zajímavé vyvázat mouchu, která by byla slepencem několika malých jiker. Uvažoval jsem o něčem podobném na marény. Napřed ale potřebuju echolot a vědět, kde najdu marény:-)

Neděle 28. října 2012 ve 23:50® osprey
osprey

Fishing Team Romeo> No jo, no… Poslední ryba, co bych ještě chtěl chytit.

A asi nechytím:-D

Neděle 28. října 2012 ve 23:48® osprey
osprey

cormaxx> Tak si ho kup. Vem tu odpovědnost za svá rozhodnutí do svých rukou.

Já se nikoho neptám, co je pro mě dobré a když se spálím (i teď se to stane), je to můj problém.

Neděle 28. října 2012 ve 23:45® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 27.10. 2012 | Způsob lovu: Přívlač

Od rána v příšerném počasí jsem se snažil dokumentovat lov generačních pstruhů. Cestou zpátky jsem to nevydržel a zastavil se u řeky „na pár rychlých“ pruhovaných.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img51241.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img51242.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img51243.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img51244.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Neděle 28. října 2012 v 19:28® osprey
    osprey

Fishing Team Romeo> Takový pěkný ryby tam plavou v tý rejži? :-))

Neděle 28. října 2012 v 18:57® osprey
    osprey
    Diskuze: Feeder

Ciffik> Já už tohle neřeším. Smysl slova Ekologie je již totálně dojebán.

O co se jedná, to ví už jen pár lidí, kteří jsou v oboru vzděláni. Zbytek má ty představy nadobro překopané a lepší už to nebude.

Sobota 27. října 2012 ve 21:39® osprey
    osprey
    Diskuze: Feeder

Martin Mošna> To není zkoušení. Inteligentní a vzdělaný člověk prostě ví, co je Fe a Pb.

Bohužel dneska už skoro nikdo neví, kdo je to ekolog a co opravdu studuje ekologie.

Ekologovi může být jedno, jestli házíš olovo do přehrady. On ti jen řekne, co se s ním stane, jak bude putovat a kde nakonec skončí.

Tento příspěvek byl editován 27.10.2012 21:40:15 uživatelem osprey.
    Sobota 27. října 2012 v 19:08® osprey
    osprey

RybarYeti13> Firma Mivardi pruty nevyrábí, ale kupuje v Číně stejně jako spousta jiných značek.

Takže není výrazně odlišná od jiných firem nabízejících běžnou rybářskou komerci.

Jejich vláčáky nejsou nijak špatné, ale musíš si u vědomit, co a za jaký peníz kupuješ. Když ti napíšu, že vláčáky Mivardi jsou super, může se stát, že si jeden objednáš a vůbec ti nebude připadat, že je super. A chybí jim taková ta úplná špička. Ani se o ni nesnaží – vláčák Mivardi za 8000 Kč by si asi koupil jen málokdo.

Prostě nemá cenu se bavit, jestli Mivardi jo nebo ne, ale který prut od Mivardi a na co bys ho chtěl použít.