Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Sobota 27. října 2012 v 18:40® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
RybarYeti13> Já nakupoval u tropicliberec.cz, rsp-fishing.cz, braunstar.cz a možná ještě někde. Dneska už to ty servery posílají rychle. Během pár dnů. I zásilku z Německa jsem měl třetí den.
Podmínky dodání jsou na každém tom serveru napsané, od nějaké částky je poštovné zdarma (je blbost objednat si nějakou maličkost, je třeba to hromadit).
Pokud jde o brzdu, podívej se na současnou anketu. Půlka lidí preferuje přední.
Tento příspěvek byl editován 27.10.2012 18:41:08 uživatelem osprey. - Sobota 27. října 2012 v 18:36® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
vodar> Já myslím, že celkem v poho. Na druhou várku jsem nečekal, dal trochu do pořádku foťáky, udělal ještě pár obrázků a jel domů. Cestou jsem se stavil u řeky a chytil si pár okounů, abych nebyl smutnej, že jsem na ryby jen koukal.
- Sobota 27. října 2012 v 18:28® osprey
- Diskuze: Feeder
Martin Mošna> Na Youtube to dali právě proto, že to nezlámali.
Je ale otázka, jaký smysl má přetěžování prutu.
- Sobota 27. října 2012 v 18:26® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Byl jsem dneska venku celý den. Ráno jsem se účastnil odlovu generačních potočáků, cestou zpátky jsem se zastavil na dvě hodiny na řece.
V dobrých hadrech to jde přežít bez problémů, ryba se chytit dá. Co je na hrachy, je fototechnika. Suším všechny tři foťáky, mají vodu všude.
- Pátek 26. října 2012 ve 22:32® osprey
- Diskuze: Muškaření
ZN> Radim do toho teď zasáhl. Tohle je jeho vyjádření:
add KVALITA FOTOGRAFIÍ V DISKUZÍCH → snížil jsem stupeň komprese, takže kvalita fotek by měla být 95%, jinými slovy řečeno, zůstane v ní až trojnásobně více informací (to neznamená, že předchozí kvalita byla 30%). Při nahrávání pomocí flashového uploaderu dochází k jedné kompresi navíc, pokud tedy chcete nahrát fotografii v maximální kvalitě, nahrávejte je pomocí „klasického způsobu“.
- Pátek 26. října 2012 ve 22:29® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
revoke> Díky za to vyjádření k fotkám.
- Pátek 26. října 2012 ve 22:18® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
RybarYeti13> Kaprák je kůl, který je na plavačku nebo i na přívlač použitelný velmi okrajově (i když ono taky jde o to, čemu říkáš kaprák).
Akce prutu popisuje průběh jeho ohybu – hlavně to, jestli se ohýbá spíš špička nebo je ohyb v delším rozsahu.
5–30 gramů je údaj, který udává doporučenou odhozovou hmotnost.
Přední brzda je vpředu a zadní je vzadu. Přední může mít větší plochu lamel a snáze se tam dosahuje vyšší kvality a větší maximální brzdné síly.
Za 1500–2000 pořídíš i dost slušný přívlačový prut. Naviják do 1500 dá se sehnat taky slušný. Projdi si tady otázky, odpovídal jsem na toto za poslední 2 měsíce několikrát.
Tento příspěvek byl editován 27.10.2012 00:08:46 uživatelem osprey. - Pátek 26. října 2012 v 17:25® osprey
MIG-35> Já se vyjadřoval k Mírově poznámce ohledně psa. To, že přítomnost psa odradila ty lidi od eskalace konfliktu je lepší než kdyby to skončilo pokousáním někoho z té trojice.
Lítal bys se psem po veterinářích a sám po soudech nebo po všech čertech.
- Pátek 26. října 2012 v 16:21® osprey
mvincik> Ne, neproháním. Jednak běžně pracuju na jiném compu a krom toho jsme v předdušičkovém čase navštívili hroby předků. I dost vzdálené.
Kajak bude mít chvíli pauzu.
- Pátek 26. října 2012 v 16:14® osprey
mvincik> Blbost – víš, co by měl kolem toho lítání a papírování? Pes přesně splnil účel – byli tři, ale nechtělo se jim do konfliktu.
- Čtvrtek 25. října 2012 v 18:42® osprey
- Diskuze: Ústí nad Labem
sfox> Jesen má jinou hubu, ale celkem bych věřil, že na tom spodním kříženci by mohl mít padesátiprocentní majetkovou účast.
To nahoře se mi jeví jako cejnoplotice, i když tady u nás vypadají jinak. A viděl jsem je na Moravě, tam jsou zase jiné.
Že to není jesen, to taky jednoznačně ukazují dlouhé řitní ploutve.
No a když jsme u udírny – vyudit křížence je pro přírodu nejmenší zlo.
- Čtvrtek 25. října 2012 v 18:13® osprey
RuSaKsRo> Vlasec má průtažnost, až když ho něco protáhne. Čtyřcentimetrovej smák to nebude.
Vozím teď na kajaku dva pruty – s vlascem a pletenkou a chytám okouny s oběma. Každý má nějaké výhody. Tu pletenku mám ale spíš na candáty. Na okouny kolem břehů není nutná a s tím malým smáčkem žádné hloubky a dálavy chytat nebudeš.
- Čtvrtek 25. října 2012 v 0:25® osprey
- Diskuze: Z lovu
Krásné ryby. Obě skoro čtyřicet čísel, obě skoro kilo…
Ale nekamenujte mě. Udusily se pod sítí na výlovu, já si je jen sebral v bahně – proto ty nekrózy. Konzumní hodnota je v pořádku a aspoň se mi v příštích dnech bude s lehčím srdcem pouštět.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Středa 24. října 2012 ve 22:09® osprey
FLG> Takovýhle prut už si vybírá zájemce sám, tam se blbě radí. Je to o pocitech, sladění s navijákem, nástrahami a o osobních preferencích.
Mě se třeba u Ti Boronu nelíbí design, takže mít ty prachy, směřoval bych je jinam, abych měl dojem z takového prutu dokonalý. Jiný je z něj nadšen, další bude řešit, jak mu sedí délka rukojeti (v tom jsem zase hodně přizpůsobivý).
Prostě top pruty, to už je osobní záležitost někoho, kdo ví, co chce.
- Středa 24. října 2012 ve 20:45® osprey
FLG> Pruty krásné, povedené, pro mě drahé.
Tady ho má snad jen kolega troutkiller. Bývá tu pravidelně – buď mu pošli osobku a nebo počkej, až se tu objeví.
- Středa 24. října 2012 ve 20:37® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
Luccini> Já jsem se narodil jako vesničan a žiju jako vesničan a co se týče množství všelijakých krámů, co si mohu dovolit koupit, tak jsme dnes na tom nesrovnatelně líp. To, že byla elektřina z neodsířených elektráren levnější je fakt. A třeba popelnici jsme neplatili, protože celá ves vozila bordel do střepáku za kravínem a my jsme si v tom jako děti hráli.
Vadí mi, jak moc se za tu dobu změnili lidé a mezilidské vztahy.
- Středa 24. října 2012 v 9:54® osprey
Jo, dobrý.
Slyšel jsem, že už neberou a brát nebudou (můžu si tyhle řeči dovolit, dnes s prutem nikam nejdu).
- Úterý 23. října 2012 ve 23:01® osprey
- Diskuze: Muškaření
mvincik> Pro začátek bude důležité co a odkud a v jaké výšce si sestřiháš.
Já to řešil, když jsem zabíjel králíka a chtěl si něco schovat – ale co? Našel bych na něm snad dvacet různých typů srsti s různým využitím.
A to králík není zajíc, hádám, že bude měkčí a bude víc sát.
Každopádně nadělal jsem si několik balíčků materiálu různých vlastností a dnes jsem šťastnej člověk – ani nevím, kde je vlastně mám
- Úterý 23. října 2012 ve 22:52® osprey
vodar> OK
- Úterý 23. října 2012 ve 22:03® osprey
vodar> Upřesni mi to, prosím tě – kdy, kde, co a jak. Ty tam budeš s nimi? Na přehradu předtím nebo potom? Co se budeme pokoušet chytit?