Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 8. října 2012 v 18:04® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
spike> Cos tam měl – paternoster? S průběžkou se to tak snadno nestane.
- Pondělí 8. října 2012 v 17:55® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
jajco> Záleží na stylu vedení, dálce, hloubce. A je vodit a vodit.
Já to za tebe nerozštípnu. To jsme takhle s kamarádem po osobkách vybírali feeder, pak si něco koupil a po první společné vycházce k vodě to zase prodal a koupil si Speeda heavy, co viděl u mě.
Já nevím, jestli třeba děláš to, že vyhodíš gumu do sloupce a necháš ji padat. Na to je lepší tvrdší prut.
Tady už se pohybujem na poli individuálních preferencí a konkrétního stylu lovu.
- Pondělí 8. října 2012 v 17:41® osprey
jajco> To si musíš rozhodnout sám. Jde oboje. Rozhoduj i podle cílové ryby. Okounovi bych dal jemnější, candátovi výkonnější.
Já vím, že bys asi rád chytal oboje, ale ony to nejsou stejné ryby. Okoun nepotřebuje velký zásek, u candáta je to leckdy třeba. Dál hraje roli dálka a hloubka. Kolem břehů by ten do 18 stačil. Jestli budeš házet i kolem 40 m, šel bych do silnějšího.
- Pondělí 8. října 2012 v 16:42® osprey
fila> Když nebudeš mít cívku úplně plnou, tak by se to motat nemělo. Já si nějak nevybavuju, že bych pletenku nějak extra rozmotával.
Pokud jde o nosnost, tak já v tom mám díru – mám pletenky na sumce, 20 kg a víc a pak na candáty, kde je třeba proříznout vodu, aby se dělal co nejmenší pytel, ty jsou tak 4 – 6 kg. Mezi tím mám docela okno, protože takový ten střed chytám skoro vždy s vlascem. Myslím, že tu Gamakatsu mám asi na 10 kg, ale ta letos ani neviděla vodu.
A třeba na Alandy jsem si vezl pletenku jen proto, že kdyby se ukázalo, že to jde s vlascem blbě, tak abych ji měl. Nakonec jsem to celé odchytal s vlascem, ale hodně tomu pomohl ostrý prut a rychlý naviják.
- Pondělí 8. října 2012 v 16:32® osprey
jajco> Ne, na hlavu 15 g potřebuješ tuhý prut, jinak se s ní budeš akorát prát. Minimálně něco kolem 30 g (těch 28 g je jedna unce, on to nikdo zas tak přesně nebere, takže 28 jako 30).
To, že to i s lehčím prutem „nějak“ jde, není řešení. Nedávno jsem tahal gumu na měkkém a tvrdém prutu (okounový a candátový z kajaku) a pokud jde o to komunikovat na dálku s těžší gumou, tak ten ostřejší klacek je úplně někde jinde.
- Pondělí 8. října 2012 v 16:08® osprey
nnnap> Áááááááááááááá… Tak to byla chyba.
Já nezapomněl, já byl v terénu. Dnes bylo foticí ráno, tak jsem se byl vyvenčit, abych sem měl za dlouhých zimních večerů co cpát. Otázka je, co jsem tam vlastně spáchal. Ještě jsem to neviděl.
Takže srdečně zdravím přítomnou i nepřítomnou sešlost.
- Pondělí 8. října 2012 v 16:05® osprey
fila> Powerka je skvělá, stejně tak Fireline, Daiwa, Gamakatsu.
Od Dragonu jak co – oni to nakupují, takže jde o to, co a od koho koupili. Jsou i dobré šňůry od Draka (sethy by potvrdil), ale proč chodit ke kováříčkovi, když se dá jít ke kováři. Ty nahoře jmenované jsou u mě bez problému.
- Pondělí 8. října 2012 v 16:00® osprey
jajco> Já mám na Daiwa Infinity názor jakože dobrý.
Jenom se trochu liší starší a nová generace (fialovější a má Fuji-K očka). Dobré jsou obě, ale každá se chová trochu jinak. U vody jsem si vyzkoušel jen tu novou. Dobře hází a působí dojmem, že fakt hodně vydrží.
- Neděle 7. října 2012 ve 21:33® osprey
- Diskuze: Kaprařina
radimekk> V technice lovu rozdíl není. Rozdíl je v tom rychlém rozpadání – peleta je krátkodobější nástraha, během několika hodin se rozpadne. Hodí se spíš na kratší vycházky s aktivněji pojatým přístupem k lovu. A protože se rozpadne, láká často i bílou rybu.
- Neděle 7. října 2012 v 19:19® osprey
- Diskuze: Rybaření v zahraničí
jh78> Echolot.
- Neděle 7. října 2012 v 19:17® osprey
kingkubik> Hele, jestli chceš Destinku, kup si Destinku. Myslíš, že je to špatný prut?
Pokud ti bude vyhovovat, není problém. A když si koupíš Robinsona, myslíš, že na tom budeš o tolik hůř? Je to prut ve stejné třídě, s podobnou výbavou a možná i lepší.
A to samé by platilo o tom Aerocastu.
Máš před sebou jen ten příjemný problém jeden si vybrat.
- Neděle 7. října 2012 v 18:28® osprey
kingkubik> Vynikající klacek, už jsem ti ho tu jednou cpal. Asi bych mu dal před Destinou ve 270/4–21 přednost.
S prutem téhle série chytal ze zdejších návštěvníků kerob.
- Sobota 6. října 2012 ve 23:34® osprey
hecht> Tak nějak.
- Sobota 6. října 2012 ve 22:05® osprey
hecht> Budeš se divit, ale je třeba se ohánět. Nikdy se to nestalo, ale letos už dva pokusy nám to předčasně sklidit.
- Sobota 6. října 2012 ve 14:33® osprey
sethy> To jsme dva. Ale pořád je tu ten fenomén těch prutohodin. Za dvě stě hodin ve vodě toho woba něco sežrat musí.
- Sobota 6. října 2012 ve 14:30® osprey
sethy> A hlavně se to počasí láme. Zítra má být úplně jinak. Tady už fouká. Ryby jsou na tyhle zlomy citlivé. Nedávno jsem psal, že u nás byl „ten den“.
Ale většinou mám zkušenost, že co se líbí sumcům, to se nelíbí štikám. Na štiky bych dneska nešel. Sumce neumím. Pořád je lovím spíš prutohodinami než sofistikovaným uměním založeným na znalosti věci.
Tento příspěvek byl editován 6.10.2012 14:30:49 uživatelem osprey. - Sobota 6. října 2012 ve 14:27® osprey
sethy> Jo, všim jsem si, mezi administrováním dělám pořádek v sadu.
Ještě Krátké zprávy a mažu.
Tento příspěvek byl editován 6.10.2012 14:27:29 uživatelem osprey. - Sobota 6. října 2012 ve 14:26® osprey
hecht> Jde o to, že nemá cenu trápit se, že druzí chytají. Mají čas, možnost a asi jim to i bere. Je hezky, jdi se vyvenčit, úlovek ber jako bonus a věř, že ta šance je i tady.
Na Otavě by stálo za to otlouct dno v té díře, kde je to s kajakem k vodě kousek a je tam nějakých 6 m (určo znáš). Já se tam nedostanu, takže máš volné pole působnosti.
- Sobota 6. října 2012 ve 12:57® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
sejk> V pohodě – prohlídni si ještě celou nabídku Mivardi.
Mají tam třeba tohle:
- Sobota 6. října 2012 ve 12:53® osprey
hecht> Hele, Johny Brown dneska chytil pětisetliberního marlina, Pedro Sanchez dva tuňáky 130 a 150 kg, Ole Torstenson čtyři halibuty a metrák tresek a pytlák Říha dvacet kaprů na chovňáku.
Tak buď v klidu. Každý chytá, co má a co může.
Já dneska posbíral metrák jablek a dokončuju běžnou administraci serveru.