Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Sobota 6. října 2012 ve 12:28® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
sejk> Já myslím, že tam by to šlo. Nevím, na jak velkých vodách chytáš a jestli je velikost 6000 nutná, ale když už je to takhle levný naviják, tak ty fyzické rozměry tomu určitou robustnost taky dají.
Prostě na takové běžné chytání to asi nebude problém. Co se týče jiných značek – všechno je to jedna Čína. Skutečných fabrik, co to dělají,je poměrně málo. Musel bys ty navijáky mít na stole před sebou, abys je opravdu porovnal.
Já tady píšu Duely a když do nich třeba zpětně zpracovávám naviják, který jsem měl doma před půl rokem, tak to je děs. Člověk si pamatuje jen pár věcí, co mu utkvěly v hlavě.
- Sobota 6. října 2012 ve 12:05® osprey
sejk> S velikostí 6000 nechodím vláčet ani sumce. Tohle jsou navijáky na položenou.
Jestli chceš vláčet, sežeň nějaký WFT Braidspin, SPRO Passion, Viva Alure Spin, Robinson Marshall a podobně. Velikost tak do 4000. Budeš z toho mít daleko lepší pocit. Jsou to navijáky kolem tisícovky, seženou se i levněji.
A uvědom si, že naviják v ceně dvou Rapal asi nebude na vláčení žádné terno. Ale samozřejmě to půjde. Nějak. Záleží pak, jak s tím budeš spokojen.
- Sobota 6. října 2012 v 11:33® osprey
šejk> Co bys chtěl za necelých 500 Kč? Jednoduchý levný naviják. Plastové tělo, odlévané převody, spousta plastových dílů, velké tolerance.
V praxi s tím budeš normálně chytat a podle toho, jak to budeš namáhat a jak se k tomu budeš chovat, ti to nějakou dobu vydrží. Pokud jsi ten typ, co přijde jednou za týden, nahodí krmítko běžné velikosti, za lov dvakrát přehodí a sem tam chytne násaďáka, můžeš ho mít i roky a třeba budeš spokojený.
Pokud mu pořádně naložíš, je to jen otázka času, kdy to v něm začne skřípat.
Výrobně je to klasická čínská produkce, kterou odebírá spousta evropských firem. Mivardi jako takové toho moc nevyrábí – jestli vůbec něco. Je to obchodní společnost distribuující pod vlastní značkou, ale není problém potkat naviják z jejich sortimentu pod značkou dvou tří jiných firem.
- Sobota 6. října 2012 v 11:25® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
sethy> Gratulace. Holt tam u vás máte tepleji. Tady by ho člověk musel trefit gumou do hlavy někde na díře.
- Sobota 6. října 2012 v 1:55® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
kingkubik> Dál třeba Robinson Diaflex. Snad jsem to napsal dobře.
A ty značkofóbie bych neřešil.
- Pátek 5. října 2012 v 16:14® osprey
- Diskuze: Plavaná
hraji> Už jsem mu do toho sáhl.
- Pátek 5. října 2012 v 15:43® osprey
hraji> Já nechcííí!!!
Nechci, aby se mi splávky potápěly. Na ryby nepůjdu a mám je v prvním patře. To by musela být nějaká potopa světa a tady nikdo žádnou archu ještě stavět nezačal.
- Pátek 5. října 2012 v 15:41® osprey
- Diskuze: Muškaření
Mates(původní)> Mám pocit, že ten automat bude komprimovat za každou cenu.
- Pátek 5. října 2012 v 15:40® osprey
kingkubik> Ano, Osprey ji má, od loňska od listopadu. Má ale také povinnosti spočívající v tom, že musí otestovat zapůjčený cajk (ony se ty Duely někde nabrat musí). A při tom, jak moc se dostane k vodě a jak moc se toho letos chytí, měl tu Destinku u vody jen loni v tom listopadu.
Na první pohled se jeví tuhá a rychlá, s těžší hlavou se ale ohýbá větší kus prutu, než by bylo nutné. Hlavu přes 10 g bych na to nedal. Jinak velmi lehký a příjemný prut, zatím větší rybou neprověřený. Paradoxně daleko zajímavější je ta 270 cm do 14 g. Je tenčí, rychlejší a hlavu 10 g jsme na tom tahali taky.
Black Stream do 20 g (reálně je to tolerance tuším 10 – 29 g) se mi líbil a myslím, že by byl slušný i na ty gumy.
Na zlomeniny, co vím, 3:1 vede Destiny.
A poslední věc – ten Aerocast tě neláká? Materiálově je to nad Speemasterem, cenově pod Destinkou, krásně se to sbalí a odsouhlasíme ti to s troutkillerem oba
- Čtvrtek 4. října 2012 v 16:23® osprey
lunimus> Jediná smysluplná varianta jsou dva krátké návazce kus nad sebou (krmítko je na konci). V Čechách se té sestavě říká Balaton a je to taková kaprovo – cejnová sestavička na stojáky.
Jinak jsou dva návazce spíš zdrojem problémů.
- Čtvrtek 4. října 2012 v 16:21® osprey
Libor> Poslední dobou máš nějaký strohý způsob vyjadřování. Jak Ostravaci.
- Čtvrtek 4. října 2012 v 16:20® osprey
BoBo-Falknow> Též jsem chtěl prudit, ale holka je chytrá a šikovná (má proč, jednou už byla skoro venku).
Ale i tak mi přijde lepší hrát šachy s pěknou kudlou než lítat po všech čertech a mršit čtyřicítky.
- Středa 3. října 2012 v 16:52® osprey
Mates(původní)> Ano.
- Středa 3. října 2012 ve 14:35® osprey
Mates(původní)> Ta velikost je 800 bodů.
Ale stydím se za to, jak za naši vládu, že to nejde líp.
- Středa 3. října 2012 ve 14:32® osprey
hraji> Tak to už by bylo zajímavější. Sedmimetr?
- Středa 3. října 2012 ve 14:31® osprey
Mates(původní)> Takže to není fuk. Ale bohužel já to zas tak moc neovlivním.
Zkusím napsat Radimovi.
- Středa 3. října 2012 ve 14:26® osprey
Piranha> Orange Quill, to je snad jasný.
Anebo ho použiješ jako takovej větší tungstenovej korálek.
- Středa 3. října 2012 ve 13:33® osprey
hraji> Tak to předpokládám, že jsi chytal na děličku. Zajímavá zkušenost, ale já mám k tomu potrubí nějakou averzi či co.
- Středa 3. října 2012 v 11:48® osprey
Mates(původní)> Ono to těch 700 – 750 podle mě přepočítá na 800 a ještě zkomprimuje.
Tam je zárodek všeho.
I když díval jsem se a ten tvůj má 796×600. Tak nevím. Jediný, kdo ví, je Radim (revoke) – programátor.
Tento příspěvek byl editován 3.10.2012 11:50:18 uživatelem osprey. - Středa 3. října 2012 v 10:53® osprey
Mates(původní)> Je tu velká komprese a ten automat upravuje za každou cenu. Bojím se, že s tím moc nenaděláš. Já tomu ty fotky upravuju na rozměr 800 x něco, ale stejně na ně hrabe.