Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 3. října 2012 v 8:55® osprey
osprey

bubbu> Lanko je vždy negativní prvek, ale uvažoval bych opravdu spíš v té rovině, jak moc vadí ukousnutá nástraha štice.

Já letos jednu zprasil i s lankem (špatně uvázaný uzel, prostě to najednou povolilo) a bude mě to štvát ještě za pět let.

Úterý 2. října 2012 v 16:09® osprey
osprey

Kazan> To hledání formuje osobnost. Ty roky hledání nic nenahradí. Učíš se být trpělivý, vyrovnat se s porážkou a máš pak jiný vztah k té rybě…

U vláčky navíc neskončíš u úvah, že tě spasí lov 24 hodin denně, tři pruty a podobně.

Úterý 2. října 2012 v 15:39® osprey
osprey

MIG-35> Gratulace, potřeboval bych to udělat taky tak. Naposledy jsem ale na přehradě najížděl kilometry, monitoroval a mlátil gumami do dna. Z toho cejn ani kapř nekouká.

Úterý 2. října 2012 v 15:37® osprey
osprey

Flip> Jé, ahoj!

Jestli myslíš člověka s přezdívkou Hammer, tak to je bytost mnohojediná, využívající řady přezdívek. Píše podle nálady, často i k věci a s projevením znalostí (on je má, jenom ho někdy víc baví provokovat lidi).

Chodí i tam, co ty. Co tam dělá, nevím.

Úterý 2. října 2012 ve 12:25® osprey
osprey

emperor> Ještě jsem se koukal na váhu. 4000 by měla mít 315 g, to je na prut 270 cm v pohodě, na třímetr by se někdy sneslo i víc.

Úterý 2. října 2012 ve 12:05® osprey
osprey

emperor> Tam bych bral jednoznačně 4000. Určitě pro ten delší prut (vyvážení), určitě na boleny (hody, rychlost návinu).

Štice a candátovi to vadit rozhodně nebude.

Úterý 2. října 2012 v 11:52® osprey
osprey

emperor> Tu, která bude lépe odpovídat tvým potřebám – lépe vyváží prut, bude mít potřebnou kapacitu a odolnost (se 4000 se dá bez problémů chytat i sumcová přívlač) nebo bude odpovídat nárokům na délku hodů a rychlosti navíjení.

My nevíme, co s tím budeš chtít dělat a na jaký prut to dáš, takže lepší rady dostaneš, jedině když se tu o tom rozepíšeš.

Úterý 2. října 2012 v 9:54® osprey
osprey

Prichy> Samozřejmě, že když „na to“ přijde víc lidí, tak je to v pytli. V téhle zemi není tolik candátů, aby si každý rybář mohl legálně odnést aspoň jednoho.

Proto, jak píše pepa-č: Učit lidi chytat je pitomost.

Já se teď taky učím chytat candáty, ale psát o tom nebudu a pokud jo (bo hlad je sviňa), tak si dám sakra záležet, aby to bylo hezké, čtivé, ale na to hlavní tam vůbec nedošlo.

Mimochodem, vyzkoušel jsem si povícero candátových revírů (většinou spousta dřiny s neadekvátními výsledky) a ty zkušenosti jsou téměř nepřenosné.

Pondělí 1. října 2012 v 19:04® osprey
osprey

SURF> Až bude listopad, tak ti jednu ukázkovou na špek chytnu. Bez legrace. :-))

Pondělí 1. října 2012 v 18:42® osprey
osprey

Alivio> Tak si to užij. Tady to teda žádná scifi není. :-))

Pondělí 1. října 2012 v 17:31® osprey
osprey

skwor> Gammarus už není dovozce, jen prodejce. Ale Shimano má v nabídce pořád.

Oficiální dovozce je dnes Normark.

Neděle 30. září 2012 ve 20:26® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

satan666> Tady si tykají všichni.

Jedná se o Blanici Vodňanskou a je to strouha, která se kus nad Pískem vlévá do Otavy. Na tu chodím taky.

Musím říct, že pro trofejní rybu si sem teda nepojedeš. Vlastně nevím, pro co si sem pojedeš. Většina lidí je ze mě zklamaných.

Neděle 30. září 2012 ve 20:23® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

LaMa> Použité osvětlení, vyvážení bílé, možnost fotit do RAWu a následně doupravit.

To jsou možnosti, s nimiž bych zkusil laborovat.

Případně potlačit modrou v editoru, ale to hne s barvami tak nějak celkově.

Neděle 30. září 2012 ve 20:21® osprey
osprey

Stavba> Jestli to máš na pár vycházek, tak oběhni dva tři krámy a vyber si, co ti padne do ruky.

Prutů za 1000 – 1500 Kč je mraky a o půlce z nich nepadne na síti ani slovo. Přitom jsou stejně funkční jako ty, o kterých se drbe furt.

Pro mě je Drak (Destiny a Team) lehký příjemný klacek, se kterým se mi dobře chytá. Na ty čudly, co tu máme, úplně v pohodě.

Neděle 30. září 2012 ve 20:17® osprey
osprey

David Havlíček> Ne, ty jsi u toho musel sedět. Protože kdybych u toho seděl já, chytil bych úplně normálně kapra. Nebo kulový. :-))

Neděle 30. září 2012 ve 12:18® osprey
osprey

Bacha – Sportex v bazaru. Zájemci nepřehlédněte.

Tento příspěvek byl editován 30.9.2012 12:19:17 uživatelem osprey.
Neděle 30. září 2012 ve 12:18® osprey
osprey

Stavba> Záleží na proudu, pocitu z vedení a tím, jak to chceš vodit.

Mimořádně povedený prut je Team Dragon 260 cm/ 7 – 21 g. Vlastním velmi starý model, asi 2007.

Realita je, že Draky vykazují větší procento zlomených prutů než jiné značky. Jsou stavěné na pocit, rychlost a lehkost. Jejich odolná série je třeba Millenium. Ale už je tam ta váha…

Neděle 30. září 2012 v 11:55® osprey
osprey

Scanix> Souhlas. Slabé pletenky jsou choulostivé na oděr. Buď se jim pak nedá věřit nebo ten spodek pořád okrajuješ a za chvíli ti toho na cívce 50 m chybí.

Návazce z vlasce tohle řeší, navíc při trhání víš, co ti praskne a k tomu mám dojem, že někdy to ryba vnímá monofilní konec líp než pletenku.

Neděle 30. září 2012 v 11:52® osprey
osprey

fila> Ono je 60 g a 60 g. Rozhoduje síla spodního dílu. Mám doma Penna do 120 g na multík a ten výkonově překonává spoustu prutů daleko větší gramáže (leckterou dvoustovku včetně třeba oblíbené Charismy do 190 g strčí do kapsy), protože takovou sílu stěny jako má jeho spodní díl, jsem jinde neviděl a neuvidím. Zvednu na něm pětikilovku a ještě ji můžu houpat.

Ano, připouštím, pětikilovku rybu zatím neviděl…:-))

Neděle 30. září 2012 v 11:30® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

satan666> Zkus něco kořeněného, možná by to mohlo být i sladké.

A stejně počítej s tím, že co voda, to jiný výsledek.