Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Úterý 25. září 2012 ve 13:36® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
amiksovsky> Prut se vybírá podle nástrah. To, co jsi uvedl v předchozím příspěvku je fajn proutek na běžnou přívlač.
A proč pletenku? (ne, že by to nešlo)
- Úterý 25. září 2012 ve 13:23® osprey
amiksovsky> Skeletor je fajn prut. Jenom si chyť do ruky to nové plastové sedlo navijáku, jak ti bude sedět. Na můj vkus je ten plast moc hladký. Líbily by se mi ty starší verze.
Skelouše jsem vždycky chtěl a vždycky jsem si nakonec koupil něco jiného. Teď musím počkat na čtvrtou generaci, to sedlo mi divně klouže v ruce. Nebo někde odchytím nějakou bazarovku.
Jinak já ti Gunki nerozmlouval, ale podle mě jsou k mání navijáky, o nichž už se ví, že jsou OK a prodalo se jich u nás dost. Můžeš být experimentátor a zkusit něco nového. Ono to má stejně všechno dost jednotný původ.
Tento příspěvek byl editován 25.9.2012 13:24:07 uživatelem osprey. - Úterý 25. září 2012 v 11:12® osprey
- Diskuze: Plavaná
hraji> Měl bych, kdybych na podzim v jednom kuse nevláčel. Ono to, o čem jsi psal, funguje napříč všemi technikami. Platí to i pro feeder apod. S plavanou začnu v prosinci
- Úterý 25. září 2012 v 10:07® osprey
- Diskuze: Rybaření v zahraničí
satan666> Stát se ti to může i u nás, ale jsou místa na světě, kde je toho víc. Já měl kudlu do břicha slíbenou v pražským metru, kde jsem pomáhal okradenému zadržet zloděje. Nakonec ji borec nevytáhl.
Ty Maledivy rozhodně nejsou žádná katastrofa. Spíš než aby ses bál tam jet, jsem ti to psal proto, aby ses informoval o poměrech a věděl, co můžeš čekat. Zrovna feťáků tam asi tolik nebude. Určitě tam jsou na turisty zvyklí, takže opravdu jde o to vědět, co si můžeš dovolit.
- Úterý 25. září 2012 v 9:30® osprey
- Diskuze: Rybaření v zahraničí
satan666> Jsi správnej dobrodruh
Mám pocit, že tam se (jen mám ten dojem) smí jen z lodí a výhodou cestovek je, že mají ty nejlepší lodě pronajaté.
Celé to bude o komunikaci s místními. A pozor, je to muslimská země, kde teď byly nějaké politické lety pády kotrmelce.
- Pondělí 24. září 2012 ve 21:45® osprey
- Diskuze: Kaprařina
radimekk> Jistě.
- Pondělí 24. září 2012 ve 21:38® osprey
radimekk> Pasivní rybařinu si užiju v důchodu. A neznám větší frustraci než sedět a čučet na nehybný pruty. Z toho pak vznikají takový ty úlety jako při lovu grilovat, spát, lovit nonstop, chytat na tři pruty apod.
Ostatně na to, co plave tady u nás v řece, je koulí většinou škoda.
- Pondělí 24. září 2012 ve 21:20® osprey
radimekk> A proč jo?
- Pondělí 24. září 2012 ve 20:48® osprey
radimekk> No, já letos chytal na zbytek otevřeného pytlíku z loňska. Chce to pořádně zavřít, tmu a sucho. Teoreticky mi zbylo i na příští rok, ale to už nebudu riskovat – někde to letos dochytám.
Žrali to i po tom roce docela normálně, ale čerstvým bych věřil víc.
Jinak já a boilies, to je tragédie – jedna dvě vycházky ročně a nemusím to dalších dvanáct měsíců vidět.
- Pondělí 24. září 2012 v 17:35® osprey
radimekk> Zkoušet budeš vždycky. No a dvě příchutě bys utáhnout mohl. Zkus třeba boilies Express od Mikbaits.
Netvrdím, že je to bůhvíco, ale měly by to žrát ryby všech velikostí bez výraznějších vnadicích kampaní a já na to i něco pochytal. Měl jsem příchuť Půlnoční pomeranč, dělá se toho alesamozřejmě víc.
- Pondělí 24. září 2012 v 17:19® osprey
radimekk> Jde o to na jaký prut. Tazatel ho neuvádí. Na těch stránkách je toho víc, tohle je asi momentálně nejvýhodnější nabídka na daném webu.
- Pondělí 24. září 2012 v 16:41® osprey
amiksovsky> To si kup něco od Ryobi nebo WFT. Teď se toho doprodává po akcích spousta a jsou to celkem osvědčené stroje.
Co tohle?
- Pondělí 24. září 2012 v 16:37® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
smejky7> A co na něj říkáš ty?
- Neděle 23. září 2012 ve 22:38® osprey
Scanix> Mohl by. Měl jsem jednoho podobného, tam to bylo zřetelnější.
- Neděle 23. září 2012 ve 22:24® osprey
Scanix> Já koukám, jestli mají bolení zoubek. Tyhle ryby potkávám taky.
Tento příspěvek byl editován 23.9.2012 22:24:22 uživatelem osprey. - Neděle 23. září 2012 ve 22:08® osprey
Scanix> Není vidět ze všech stran, ale tahám takovéhle boleny s červenými ploutvemi i tady. Nevím, myslím, že to kříženci nejsou. Ale třeba se pletu.
- Neděle 23. září 2012 ve 21:52® osprey
Scanix> Jestli ti to předřel, nešlo nic dělat. Jestli jen ujížděl, voda je zatím ještě pořád teplá
0.22 mm není beznadějná. Ale já u toho nebyl a nedávno jsem utrhl kapra, i když jsem vůbec nemusel.
A až budeš potřebovat zažít kousek reality, doporučuju navštívit revír 42 10 07.
- Neděle 23. září 2012 ve 13:18® osprey
TJSS> Není to místo u mostu?
- Neděle 23. září 2012 ve 13:12® osprey
spike> Jsou tu i pruhovaní, ale tenhle je takový raritní, tak jsem ho tam dal.
Se štikovým cajkem by to byla otázka dvou tří minut, se sumcovým by šlo spíš o soucit rybáře s rybou (aby ji nerval moc rychle z vody), ale takhle jsem se docela povozil.
- Neděle 23. září 2012 ve 12:33® osprey
Suzina> Hodně zhruba:
Taková plocha má majitele. Rozhoduje on. Typicky – obec má požární nádrž a lov v ní prostě toleruje.
Technicky vzato, by se na takové vodě chytat nemělo, prakticky se to často děje. Někde existuje i jakýsi stav nepsané dohody, kdy na takovou vodu např. chodí lidi z vesnice a mají třeba i nějaká pravidla nebo se o ni starají.
Pak se třeba změní majitel (např. někdo koupí zatopený lom) a všichni se diví.