Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 12. září 2012 v 11:43® osprey
osprey

Scanix> Já jsem umírněný spotřebitel – vezmu si, co sním. Mohl bych toho teď mít kufr od auta – a co bych s tím pak dělal?

Houby jíme jen já se ženou, takže spotřeba je nevelká, řekněme menší košíček. Ten včera nebyl problém nasbírat.

To je jako s rybami – jedna slušná ryba měsíčně mi zpravidla stačí. Ne jako ti, co s tím nakonec běhají po sousedech, protože už nevědí, co s tím.

Středa 12. září 2012 v 11:34® osprey
osprey

Scanix> Hele – dojeď do redakce a obrať jim to tam vzhůru nohama – máš to kousek:-)) :-))

Reálně je to asi proto, že uzávěrka příštího čísla je až někdy v půlce měsíce. A oni to do té doby udělají.

Tento příspěvek byl editován 12.9.2012 11:38:30 uživatelem osprey.
Středa 12. září 2012 v 11:33® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Chali> Různé – podle vody a kvality těch pelet. Jsou mastné, takže je ideální používat je, dokud je voda teplá.

Taky jsou mnohem úspěšnější tam, kde s nimi rybáři pravidelně krmí (soukromáky, místa na svazovkách, kde běžně vysedávají kapraři). Na mém oblíbeném fleku na řece do nich zuřivě buší bílá ryba a kapři je žerou výjimečně.

Středa 12. září 2012 v 11:30® osprey
osprey

SURF> O tom to právě je – žít život, který ti dává smysl a něčím tě naplňuje.

Tyhle houby jsem tam nechal (už jsem něco měl a stačilo mi to).

Doufal jsem v zajímavé ráno, takže jsem vyrazil. Dnes by mě čekal déšť a vlny. Zato by možná líp braly ryby.

Středa 12. září 2012 v 1:10® osprey
osprey

David Havlíček> Ano. A jel bych fotit zítra v dešti.

Středa 12. září 2012 v 0:34® osprey
osprey

David Havlíček> Bohužel jo. Zase půjdu spát ve tři.

Středa 12. září 2012 v 0:15® osprey
osprey

Scanix> Lov bolenů řeší Český rybář. Zatím se nijak neprojevil.

Středa 12. září 2012 v 0:03® osprey
osprey

Scanix> Já musím daleko. Do 10 km mi stačí kolo pořád. Ale to bych těch pěkných ryb moc neměl.

Úterý 11. září 2012 ve 23:53® osprey
osprey

Scanix> Já myslím, že si na rybách užíváš dost.:-))

Nakonec ani já se nemotám u vody nasucho. Ale bohužel, největší položkou rybářských výdajů se začíná stávat nafta. Kdysi mi stačilo kolo.

Úterý 11. září 2012 ve 23:43® osprey
osprey

Scanix> Jo, je to jiná dimenze. Ale začínám od začátku. Všechno je jinak.

Ale možnost volně se pohybovat a sledovat svítání je úžasná – normálně si spíš musím dávat pozor, abych si nezlomil nohu nebo nevypíchnul oko o větev.

Úterý 11. září 2012 ve 23:36® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 11.9. 2012

Z určitých indicií si dovoluju usoudit, že rostou…

Takže pokud jste kromě lovců i sběrači, berte to jako signál. :-))

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50483.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50484.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50485.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50486.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Úterý 11. září 2012 ve 23:34® osprey
    osprey
    Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 11.9. 2012 | Způsob lovu: Přívlač

Využil jsem posledního hezkého dne a vyrazil provětrat kajak (plus něco vyzkoušet, něco nafotit a tak).

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50479.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50480.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50481.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50482.jpg
    Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
      Pondělí 10. září 2012 v 15:26® osprey
      osprey

BigMike> Vyhledávač tu je – nahoře vpravo pod hlavní lištou je takové okénko.

Pondělí 10. září 2012 ve 14:47® osprey
      osprey

skwor> Ono to tak je. Já znám Švédsko jako zemi, na které zrovna začíná jaro. Zimní depka mi stačí i tady.

Pondělí 10. září 2012 ve 13:50® osprey
      osprey

skwor> Švédsko má problémy s nedostatkem pracovní síly. Sežeň si tam na rok na dva práci – myslím, že tě tam uvidí radši než nějakého Araba. :-D

Já už to doklepu tady a sem tam se tam nahoru vypravím podívat. Třeba i na ty lososy.

Pondělí 10. září 2012 ve 12:29® osprey
      osprey

LosCepinos> Nečekej jednoduchou radu. Čím větší voda, tím míň mají ryby důvod jezdit ke břehu.

Na moři je to obvykle sezónní jev.

Nejsem odborník na to, co teď v Norsku najíždí ke břehům. Snad by to ještě mohly být makrely.

Osobně si myslím, že bude záležet na výběru místa – taková, kam se rybám dobře najíždí, výspy, úzké průlivy, kudy musí prohjíždět, přístavní mola a tak.

Bude to i harmonovat s přílivem a odlivem. Doporučuju spíš sledovat místní, podle mě je to jistější cesta k úspěchu než se doptávat na netu – Češi, co už jedou do Norska, většinou jedou dál na sever a chytají z lodí.

A pokud jde o sladké vody – jestli máš problémy něco chytit na velkých vodách, zkus ty menší. Spíš se dostaneš k rybě.

Pondělí 10. září 2012 ve 12:25® osprey
      osprey
      Diskuze: Sumcařina

macek2> O to je to cennější – chytil jsi ho ty a ne ryba okovaná trojháky, které nezbylo, než se dát sežrat:-))

Pondělí 10. září 2012 ve 12:23® osprey
      osprey
      Diskuze: Feeder

cormaxx> Cormoran TS 180. Celkem povedený prut, ve své cenové kategorii asi jeden z nejlepších – soudím-li podle povrchních dojmů. Určitě ho vem ve 390 cm a ne ve 360. Zaujal mě – povedený, ne moc drahý.

Byl mi zapůjčen, ale vodu ještě neviděl. Čas, čas, čas…

Pondělí 10. září 2012 ve 12:20® osprey
      osprey

skwor> Ano, maximální svoboda.

Pořád ji hledám, občas kousek najdu. Ale už jsem zparchantělý dobou…

Pokud se vám to pocitově vydařilo, tak je to fajn, na úlovcích zas tolik nesejde.

Neděle 9. září 2012 ve 14:56® osprey
      osprey

pipa> To dělá ta medializace. Stačí abych nepsal. Stačí, aby psal někdo jinej. Stačí vzít někoho, kdo dobře vypadá a natočit s ním pár filmů.

A pokud jde o umění chytat ryby, je v téhle zemi dost lepších. Necháme to plavat.

Konec konců, mistr je teď David – má na to i pohár s plackou. :-))