Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Neděle 9. září 2012 ve 14:46® osprey
osprey

pipa> No jasně. Já jsem jenom obyčejnej jihočeskej vidlák, co umí chytit rybu, udělat fotku a napsat pár vět tak, že se to dá číst.

Ale uživí mě to :-))

Neděle 9. září 2012 ve 14:38® osprey
osprey

David Havlíček> Můžu si přijít s kbelíkem?

Neděle 9. září 2012 ve 14:38® osprey
osprey

pipa> Ten, co má všechny ty rekordy.:-))

Neděle 9. září 2012 ve 14:34® osprey
osprey

pipa> Mockrát děkuji za pozdrav, ale smázl jsem to. Kdyby mě takhle titulovalo víc lidí, hrozně by mi narostlo ego a začal bych se chovat jako strašná mrcha. Nakonec bych si obarvil vlasy na blond a pak bys viděl ten šrumec.

Mistr je v téhle zemi jen jeden a já to nejsem:-))

Neděle 9. září 2012 ve 14:21® osprey
osprey

jepice> Tlustej fluorocarbon je do jisté míry taky řešení, ale jak je tlustej, má trochu humpolácký projev.

Řekl bych, že je to hodně o konkrétní situaci a typu nástrahy, velikosti kudly, kterou to má udržet a tak.

Wolfram je fajn, ale pokud potká pár vázek nebo pár ryb, stane se z něj péro z gauče. O něco lepší jsou tenká ocelová lanka, je jich na trhu kopec. Ta struna (Bungee steel) se mi zohýbala dvakrát na rybě a jednou nebo dvakrát na vázce a to za dvě sezóny počítaje v to i návštěvy Aland. Proti tomu je nakonec wolfram drahej.

Neděle 9. září 2012 ve 2:03® osprey
osprey

Pěkně zarostlé, co?

Tento příspěvek byl editován 9.9.2012 02:03:54 uživatelem osprey.
foto/diskuze/vseobecna/2012/th-img50373.jpg
Neděle 9. září 2012 v 1:53® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

cormaxx> Prut je Shimano, špičky z Cormoranu – kvůli výraznosti a barevnosti. Byl jsem fotit rybu se špičkama.

Sobota 8. září 2012 ve 23:42® osprey
osprey

rákosník> Ony to byly první skutečně jemné pickery. Příjemné, dostatečně rychlé a s pěknou ohybovou křivkou. Tyk měly jako jedny z prvních prutů na trhu uhlíkové špičky s průměrem 2,2 mm (tudíž byly celkově tenké). Kapr 60+ nebyl problém, pokud bylo místo a čas.

Já s ním chodíval hlavně v zimě. Dobře se na něm četly záběry.

Sobota 8. září 2012 ve 23:24® osprey
osprey

rákosník> Ten právě mám. Hned ten první, co se začal masověji prodávat – Byron Brown.

Ale myslím, že jsou i lepší. Garbolina, Speedmaster,…

Sobota 8. září 2012 ve 23:17® osprey
osprey

jepice> Bungee Steel nebo titan. Ty se nekroutí. Je to drahé jako prase, ale budeš s tím chytat dokud to neurveš. Výjimečně se to podaří zohýbat, ale dá to práci.

Když spočítám, kolik Wolframu a Microwiru jsem vyházel z důvodu kroucení, tak to není zas tak drahé.

Do vázek mám levná lanka za pár desítek korun 10 m.

Sobota 8. září 2012 ve 23:11® osprey
osprey

cormaxx> Dlouhou dobu jsem uvažoval, že si ho koupím, moc se mi líbil. A jak říkáš, za tu cenu…

Pak jsem ale zjistil, že jeden picker mám a už dva roky nebyl u vody jako picker a jenom s ním od vánoc do Silvestra chytám na marmyšky. Tak už jsem druhý nekupoval.

Ale myslím, že volba je to dobrá – pokud si nechceš připlatit za Speeda.

Sobota 8. září 2012 ve 23:08® osprey
osprey

HaDová> Četl jsem už zprávu na mobilu, ale i tak gratuluju. Jsou to šikovný kucí.

Sobota 8. září 2012 ve 23:06® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 8.9. 2012 | Způsob lovu: Feeder

David ode mě chtěl fotku ryby s feederovými špičkami. S hrůzou jsem zjistil, že takovou nemám – obvykle fotím ryby ve vodě nebo k nim položím rukojeť prutu s navijákem a špička je o tři metry dál.

Než bych prohrabával celý svůj archív, jestli jsem snad někdy náhodou takovou fotku neudělal, zajel jsem radši k vodě. Snad to bude dobré.

Mimochodem, tloušťáka jsem opravdu chytil na method feeder (viz to krmítko na fotce) s dvanácticen­timetrovým návazcem. Prut vandroval do vody.

Tento příspěvek byl editován 9.9.2012 02:05:15 uživatelem osprey.
foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50370.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50371.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50372.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Sobota 8. září 2012 ve 12:35® osprey
    osprey
    Diskuze: Pěst na oko

Taková zajímavost, ať tu nejsou jen samé věci pro nas…ání.

http://ekolist.cz/…uveze-140-kg

Sobota 8. září 2012 ve 12:06® osprey
    osprey

sklicko> Zaslechl jsem to taky, ale nevím, jestli je to pravda.

V minulosti to bylo tak 50 na 50. Někdy se avizované upouštění uskutečnilo, jindy se ukázalo, že to byly jen fámy.

Sobota 8. září 2012 v 11:01® osprey
    osprey
    Diskuze: Muškaření

brčal> Možná, že na Evanse by brali líp:-))

Pátek 7. září 2012 ve 20:47® osprey
    osprey
    Diskuze: Kaprařina

valiron> Tak nějak normálka. Klidně si to kup. Tica má celkem slušné navijáky za rozumnou cenu a má je dost lidí.

Pátek 7. září 2012 ve 20:42® osprey
    osprey
    Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 7.9. 2012 | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem se rozhod, že vyzkouším chytit různé dravé ryby, abych si dokázal, že to ještě umím. Díky čtyřem kolům s motorem se mi to nakonec docela povedlo. Včera večer pár bolenů, ráno za šera pruhy a nejvíc jsem se nadřel s tou kudlou.

Na srazu mi Bobo věnoval ten žlutej zázrak – a funguje. Ale nějak je ho tu už moc. Příště zkusím jinou barvu.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50348.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50349.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50350.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50351.jpg
    Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
      Pátek 7. září 2012 ve 20:33® osprey
      osprey

Martin Mošna> Ona Svratka je kapku jinší voda než rybníky s vysazenými kapry a amury. Ale ryby tam jsou nebo byly – když jsem kolem Svratky šel před dvěma třemi lety, plavalo tam toho dost.

Čtvrtek 6. září 2012 ve 12:51® osprey
      osprey
      Diskuze: Kaprařina

troutkiller> Jo, Ultegra se povedla. Jestli časem bude verze 5500 nebo 6000, uvažoval bych o ní výhledově na heavy feeder.

Co máš, 3 libry nebo míň? Mě se líbil slabší, nevím, jestli 2,5 nebo 2.75 lbs, ale něco z toho.