Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Čtvrtek 6. září 2012 ve 12:48® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
troutkiller> Dej si dvě kritéria – délku 70+ a použití umělé nástrahy. Pak už to taková prča není.
- Čtvrtek 6. září 2012 ve 12:17® osprey
kubas> No tak třeba já mám letos celkem dobrou sumčí sezónu (na svoje poměry). Ale proč? Díky shodě náhod. Jinak jsem žalostně selhal.
Můžu mít uloveno víc ryb než před 5 lety – ale protože mám auto.
Objektivně vzato by tu byl okoun na průměru, kdyby se nešířila ta podělaná móda UL přívlače (na tu jsem se skoro vykašlal, v prosinci bude času dost). Candát špatný, štiky malé a málo, pár větších se schovává v nadjezích, sumce by musel srát pes, aby se stačili doplnit po tom, kolik se jich v minulých letech zabilo a trošku jde nahoru bolen. Při malém počtu dravců a celkem slušnému množství bílé ryby (poslední 2 roky byly dobré výtěry) je to ve finále tak, že s vláčkou lítáš kolem vody jako pako, abys něco chytil anebo se sebereš a jedeš někam, kde je to ještě jinak.
Takže kdyby ses podíval, co jsem letos chytil, ani by to nevypadalo tak špatně. Ale to je právě to neobjektivní.
Objektivní je třeba to, že pod jezy v průběhu léta téměř nenajížděly ryby. Proč? Bohužel, jeden z důvodů je i to, že nemá kdo najíždět. A hajzli, co kdysi aspoň ctili míru, dneska „z hladu“ mydlí i čtyřicítky kudly.
- Čtvrtek 6. září 2012 v 11:57® osprey
kubas> Snaž se být objektivní – podívej se na lidi kolem sebe, na to, jak snadné bylo obecně chytit rybu a tak. Tady už to loni začalo skřípat. A na vině jsou do značné míry lidé.
- Čtvrtek 6. září 2012 v 11:55® osprey
- Diskuze: Kaprařina
troutkiller> Mě se líbily a to i ve chvíli, kdy jsem je na výstavě držel. Stydět se za ně rozhodně nebudeš. Ale já su houby kaprař.
A mám pocit, že taková ta kaprařská elita momentálně nabrala kurs na Anglii.
Taky si vem, kolik lidí má v těch prutech širší rozhled a dokáže jeho vlastnosti objektivně popsat. Věř sobě – jestli se ti líbí, jdi do něj. Vždyť ten kapr není žádná Godzila a klacek sám o sobě leží většinu času ve stojanu.
- Čtvrtek 6. září 2012 v 11:49® osprey
SURF> Z lovu vůbec neřeš. Naprosto o ničem to nevypovídá. Věř mi, naprosto o ničem.
- Čtvrtek 6. září 2012 v 11:27® osprey
mvincik> Tak se pak ozvi. Mám nezřízenou chuť dojet na Květákov a vyzvednout si tam nějaké granule, co tam za moje peníze nasypali. Ty tam, tuším, trefíš.
- Čtvrtek 6. září 2012 v 10:53® osprey
SURF> Jiná voda…
Taky si zajedu na jinou vodu. Už brzy. Tady se dá chytit ryba, ale nemá to půvab, je to vydřené, vylítané.
Ale ještě bude líp. Chce to jen…
- Čtvrtek 6. září 2012 v 10:14® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
mvincik> Taky gratuluju.
- Středa 5. září 2012 v 18:55® osprey
troutkiller> Já to nevzdám, to už radši feeder.
A spoléhám na rychlý křeslo – jen co sleze špenát.
- Středa 5. září 2012 v 18:30® osprey
Raf> No jo, ale víš „kudy koza de“. Tady je momentálně pauza, nejsou ani vidět.
- Středa 5. září 2012 v 18:21® osprey
Tady jsou boleni v pérdeli…
- Středa 5. září 2012 ve 13:43® osprey
troutkiller> Co naděláš, chytáme, co je. Já jsem se kvůli nedostatku štik v létě realizoval na bolenech…
Totální rezignace bude, až si koupím prut 1 – 5 g
- Středa 5. září 2012 ve 13:06® osprey
troutkiller> To je ten problém – takoví okouni jsou, ale tam, kde mají po čem vyrůst. V moři a v tropech. A samozřejmě jsou to jiné druhy.
Ten náš je univerzál, který dokáže vyžít i z prdu anebo naopak vyrůst přes pade, když má žrádlo a čas. Mě by stačil nějaký výrazněji přes půlmetr.
No a na vytržení drátu z wobu musejí tahat dva a kolik z nás tady má cajk, aby se do toho mohli opřít tak, že ten drát ze SSR vyrvou ven?
- Středa 5. září 2012 ve 12:33® osprey
- Diskuze: Feeder
rákosník> Vím, ale letos jsem si toho moc neužil. Ubývá jich – ostatně jako všeho, co ve vodě za něco stojí.
- Středa 5. září 2012 v 10:54® osprey
rákosník> Jo, u většího kapra a zvlášť, když je vysoký břeh, je to problém.
- Úterý 4. září 2012 ve 20:55® osprey
Sváři > Prut použitelný, leč poněkud slabý na větší ryby.
Naprostá většina sumců tomu wobu neublíží, ale už jsem tu kostru vytrženou viděl – udělal to padesátikilový nilský okoun.
- Úterý 4. září 2012 ve 20:25® osprey
rákosník> Já naprostou většinu ryb vylovuju bez podběráku – pokud se dokážu ohnout, vypínám je rovnou ve vodě.
Takže na ty ryby klidně vyraž, jde to i bez podběráku – pokud tedy nejsi Středočech a nemáš ho jako povinnou součást výbavy.
- Pondělí 3. září 2012 ve 20:52® osprey
BlueShark> Gratulace. Ať je zdravý jako řípa a dělá rodičům jen samou radost.
- Pondělí 3. září 2012 v 16:58® osprey
- Diskuze: Diskuze s adminy
džigit> Načti si ho několikrát, snad se to srovná.
Já jsem v tom nevinně – vkládám obsah. Programovou stránku řeší Radim a už by o tom měl vědět, protože to blblo i mě.
- Pondělí 3. září 2012 v 16:36® osprey
David Havlíček> Pouzdro asi neteče – je do 40 m a i když to padlo na hranu šutru, tak vydrželo. Má jen ošklivý škrábanec.
Ta rána ale s foťákem uvnitř pěkně zacvičila. Elektronika uvnitř si teď dělá, co chce. Uvidíme, co s tím v servisu provedou. Nemám na výběr, musí se to spravit – nebudu kupovat další podvodní pouzdro.