Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Neděle 2. září 2012 ve 22:53® osprey
osprey

Věci ze srazu začnu valit zítra, dneska jsem stáhl a přebral fotky, něco jsem už i upravil.

Smutná zpráva – před odjezdem jsem si šel nafotit pár fotek pod vodu. Na jednom místě v suti jsem měl problém s rovnováhou a foťák (v pouzdru) mi vypadl z ruky. Pouzdro přežilo, foťák nikoli. Přišlo mě těch pár obrázků pěkně draho… :-((

Pátek 31. srpna 2012 ve 12:23® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: Poslední dny | Způsob lovu: Přívlač

Snažil jsem se v posledních dnech jednak rozloučit s pstruhovou vláčkou (příští rok nepokračuju) a využít pěkného počasí k pořízení pár podvodních fotek. Zde je vzorek, ty nejlepší schovávám k článkům.

Je smutné, že moc „pstruhovkově“ to spektrum úlovků nevypadá. Ale poměrné zastoupení zhruba odpovídá.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50221.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50222.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50223.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img50224.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 22:06® osprey
    osprey

Vypínám to, je bouřka a napětí cuká. Lepší než aby to padlo samo.

Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 22:05® osprey
    osprey

Scanix> Já taky rád jezdím tady kolem. Máme tu pěkné barevné plotice, sem tam tloušť nebo okoun a maximální trofej je tady momentálně štika 55 cm.

Přijeď si chytit bolena sem. Něco zažiješ…

Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:54® osprey
    osprey

mvincik> Já chytám tak trošku specificky, to je další problém. Ale výsledky to nějaké má.

Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:51® osprey
    osprey

Scanix> Pokud já pojedu krátce, tak na ty ryby ani nedojedu:-))

Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:50® osprey
    osprey

Raf> Jen 81. Ale to je jedno. Letos i loni byli na prutu větší a ty víš určitě, jaké to je.

Nejsem si vědom chyb – prostě spadli. Zatímco ti malí to berou někdy až na mandle, ti velcí často jen reflexivně chňapnou. Setkal jsem se i s rybami, které evidentně ze všech sil brzdí už rozjetý útok – když to vidí zblízka, prostě si ještě stačí uvědomit, že to není košer – to je podle mě i příčina občasného seknutí bolena za ocas. Někdy mine, ale věřím, že si to často i rozmyslí.

Tady jsou ty ryby dost oházené, ten můj přes 80 byl podle odrbané tlamy v životě na prutu několikrát.

Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:41® osprey
    osprey
    Diskuze: Muškaření

mvincik> Loučil jsem s P vláčkou a zkoušel dělat podvodní fotky.

Příští rok mě tam nepotkáš. Ryb nebylo málo, ale stojí to tam na rybě škodlivé – zaplať Pánbůh za ni. Lipanů jsem viděl opravdu málo, i když něco tam je.

Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:38® osprey
    osprey

mvincik> Když napálíš v proudu nějakých 6 – 7 kg ryby, ta jede dolů a máš tam dvacítku vlasec, tak vůbec nemáš velký snahy ji zastavovat. To jsou pak ty deformace trojháčků a další chujoviny.

Bolen vadne rychle – je důležitý nepodělat začátek a konec toho souboje. Zvlášť když tady je ryb 70+ dost málo.

Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:33® osprey
    osprey

mvincik> Ty seš tam doma. Beztoho jsi to všechno odnosil ty.:-))

Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:32® osprey
    osprey

JHolc> Tak byl asi jeden ve stínu…

Nebo jsem si ho spletl s proudníkem.:-))

Tento příspěvek byl editován 30.8.2012 21:33:32 uživatelem osprey.
    Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:17® osprey
    osprey
    Diskuze: Kaprařina

vojta.d> A v čem je problém? Nechce se ti raz za čas převazovat uzel?

Ne, že by to s karabinkou vysloveně nešlo, ale je to zbytečnej krám navíc.

Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:15® osprey
    osprey

hecht> Jen zbroj. Našel jsem ne strouze lipany. Oba dva. Pokud se spokojíš s menším, beru tě s sebou:-))

Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:14® osprey
    osprey

Raf> Dobrá práce. Taky jsem se letos snažil, ale poslední dobou už jde ta aktivita větších ryb dolů.

A samozřejmě jsem v duchu nejlepších tradic o největšího bolena taky přišel – jedinej, za kterým jsem musel běžet a to jsem nemusel ani za osmdesátkou.

Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:11® osprey
    osprey
    Diskuze: Feeder

rákosník> Tady toho halibuta s konopím nechtěly ani plotice, který normálně berou i bez krmení. Byl to dvoukilový pytlík a než jsem poslední půlkilo vyhodil, tak jsem na to nechytil rybu.

Podobně jsem dopadl na jaře, když jsem si přidal do krmení posilovač na kapry. Kapr sem tam, ale bílá ryba se toho netkla. Nakonec jsem somroval krmení po kamarádech, co seděli vedle a tahali ryby normálně.

Čtvrtek 30. srpna 2012 v 0:51® osprey
    osprey
    Diskuze: Sumcařina

ladamaj> Museli by mít dost přes 3 metry, abych kvůli nim nelezl do vody. :-)

Čtvrtek 30. srpna 2012 v 0:48® osprey
    osprey

Herink> Dělají se speciální method mixy. Jeden jsem koupil (halibut + konopí) a neměl jsem na to za x vycházek ani potah. Zbytek balení skončil v kompostu. Jiné fungují.

Zkusil jsem i normální krmení a dá se i to. Ryby nejsou až tak vybíravé.

Středa 29. srpna 2012 v 17:47® osprey
    osprey

Feedraři z Angli koukali na srkačku a pak špekulírovali a špekulírovali až vymysleli method feeder.

Taky řešení.

Když mě ale ty stojáky s násaďákama tak nebavěj…

Středa 29. srpna 2012 ve 12:48® osprey
    osprey

Barr> Vlastním něco velmi podobného (možná to dělala stejná fabrika, jen se na to tiskl jiný popis). Není to totéž, ale podoba je značná.

Celkem spokojenost – chodí to dobře, vůle v pohodě, brzda by asi mohla fungovat bez problémů, ale takovou rybu jsem na tom ještě neměl. Kazeta tam jde trochu ztuha, ale možná je to i dobře. Já je neměním, mám na něm jen jednu šňůru.

Středa 29. srpna 2012 ve 12:31® osprey
    osprey

Scanix> Osmdesátka se mi vešla do rakeťáku slušně, myslím, že i 90 cm by se dalo. Na jedné rybě 70+ jsem vyzkoušel i skřelový hmat. Jde to, i když ne tak snadno jako u štiky.

Takže možnosti jsou. Detaily budu řešit, až bude ryba na prutu.