Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pátek 24. srpna 2012 v 16:45® osprey
osprey
Diskuze: Pěst na oko

džigit> Životy nikomu nedá. Je to dostatečně příčetný terorista, který sice upozornil na reálný problém, ale tím nejvíce zavrženíhodným způsobem – zabil spoustu nevinných mladých lidí.

Pátek 24. srpna 2012 v 11:33® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Já mám taky život postavený na naivních představách. Ale dá se s tím žít…

Pátek 24. srpna 2012 v 11:23® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Jednou mi třeba za pravdu nedáš. A je to tak v pořádku.

Jedna věc, co se tu pokouším lidem předat, je to, že člověk, který ti oponuje, nemusí být nutně tvůj nepřítel – často je to i naopak.

Takže až se ti nebude chtít přikyvovat, nezdráhej se napsat, co máš na srdci. :-)

Pátek 24. srpna 2012 v 11:00® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Neboj, tloušti tam jsou a tohle bylo před 10 lety. Ale stav z 90. let už nikdo z nás znovu nezažije. Vydry musejí v zimě žrát. V tomto ohledu dělá vysazený kapr tloušťákům živý štít – oni jsou v zimě rychlejší a aktivnější, navíc nažraná hydromačka do vody zbytečně neleze a jeden kapr jí stačí.

Vznikl tu podivný systém, u něhož nevím, co je vlastně dobře.

Pátek 24. srpna 2012 v 10:48® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> A co bys řekl člověku, který před časem jen za únor sejmul 30 kg tlouště na naší říčce?

Pak se hrozně divil, že v tom úseku příští rok skoro nic nebylo.

Pátek 24. srpna 2012 v 10:46® osprey
osprey

džigit> Ale Breivik je rozhodně dost příčetný na to, aby byl plnohodnotně odsouzen.

To, že by za to, co provedl, měl dostat z fleku provaz, to už je jiná.

Pátek 24. srpna 2012 v 10:17® osprey
osprey
Diskuze: Slovensko

TOMMY CATFISH> Zkus to aspoň oznámit někomu z výboru vaší rybářské organizace.

Pátek 24. srpna 2012 v 8:16® osprey
osprey

towartod> Já jsem o mapách českých vod nikdy neslyšel. Nevím, jestli jsou nebo nejsou, ale fakt o nich nevím, že by nějaké byly.

Čtvrtek 23. srpna 2012 ve 13:05® osprey
osprey

sethy> Taky bych ještě rád. Poslední pokusy (za srpen 2 nebo 3) sice přinesly zajímavé informace, ale rybu ne.

Čtvrtek 23. srpna 2012 ve 12:47® osprey
osprey

sethy> Každopádně si toho važ. Když jsem byl naposledy já, chytil jsem jednoho:-))

Ale nezávidím a gratuluju.

Čtvrtek 23. srpna 2012 ve 12:35® osprey
osprey

dam> Když jsem si kupoval gumy, něco jsem se v tom smyslu doslechl.

Materiál do Duelu potřebuju. Pokud bys znal prut, který bychom s tímto mohli srovnat, bylo by to fajn.

Prut jako takový nepotřebuju, spíš bych se potřeboval některých zbavit, ale vesměs jsou to kousky, za které můžu požadovat pár stovek. To je radši vezmu na tu lámací vodu.

Čtvrtek 23. srpna 2012 ve 12:27® osprey
osprey

dam> Když v noci podjedeš větve a vytáhneš si prut z držáku, tak je s velkou pravděpodobností v háji.

Stejně tak je revír, kde vláčím s Catanou z roku cca 2000. Na deset návštěv mi tam zařvaly dva pruty, třetí málem. Prostě levný cajk má své místo.

Ta věc s tím vyvážením, je pravda. Zejména, když máš rád pruty s krátkou rukojetí, tak ten lehký naviják potřebuješ. Já takový prut ale snad ani nemám.

Čtvrtek 23. srpna 2012 v 11:15® osprey
osprey

slunce3> Měla jsi ji pustit zpátky a předtím jí vynadat, aby se polepšila. Nemá co brát na červy, má se nechat chytit na vláčku. :-)

Čtvrtek 23. srpna 2012 v 11:14® osprey
osprey

dam> Red je naviják, co odvede celkem slušně svou práci a nemusíš se o něj kdovíjak bát.

Mám tři slušné Daiwy a do kajaku je nevezmu (no, už jsem vzal, ale nebudu to dělat často) – přesně na tohle je Red. Nebo v lepším případě Zauber. Je to asi jako když má majitel Mercedesu starou ojetinu na ježdění k vodě.

No a tak lehký pruty jako je Provokator my vidláci nekupujeme.:-))

Středa 22. srpna 2012 ve 14:01® osprey
osprey

Teda, ne že by se to nevědělo, ale je hezké mít to takhle oficiálně posvěcené…

http://www.denik.cz/…0120822.html

Středa 22. srpna 2012 ve 13:46® osprey
osprey

Luban> No já viděl Poláky, co si berou a nediv se, že tresky jsou u nich spíš menší.

Oni sice tvrdili, že malé ryby pouštějí, ale nikdy jsem je neviděl chytit tak malou, aby na to došlo. Ti byli schopní vyfiletovat i paví očko.

Středa 22. srpna 2012 ve 13:45® osprey
osprey

BigMike> Já se bojím, že tohle je čistě mechanická věc, nemyslím, že by mu to někdo užral. To by ty oblouky byly chycené všechny a nebyly dva dobré a dva odtržené.

Spousta ryb jsou i díky nám rybářům pěkně zjizvení matadoři. pokud se teda v lokalitě aspoň trochu pouští.

Úterý 21. srpna 2012 ve 22:15® osprey
osprey

BoBo-Falknow> Ale jistě – je to fajn, když ti lidi tvou volbu potvrdí a navíc to bylo i téma k diskuzi.

Na druhou stranu za 10 let bude mít širší rejstřík zkušeností o roky strávené vláčením s takto malým navijákem.

Já jsem si svá moudra taky nasbíral sám.:-))

Úterý 21. srpna 2012 ve 22:12® osprey
osprey

jepice> Dvakrát jsem bolena poranil na jiném místě. Jednou s pletenkou, jednou bez.

Při tomhle zranění nejspíš rybář chvíli cítil tah jak kráva a pak mu ryba spadla. Může se to ještě chytit i jinde v tlamě, ale chce to kliku.

Dvakrát v životě jsem přetrhl žaberní oblouk štice. Jednou mi spadla, podruhé to bylo letos na Alandech a snědli jsme ji.

Úterý 21. srpna 2012 v 17:59® osprey
osprey

BigMike> Já vidím dva urvané žaberní oblouky. Vyhojené. To se nejsnáz udělá s pletenkou při rychlém tažení nástrahy.