Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Úterý 21. srpna 2012 v 17:57® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
hraji> Zdravíme do Holanska. Užij si větrné mlýny, tulipánové cibule, sýry, konopí ve všech jeho podobách a další plody této nízko položené země a šťastně se nám vrať.
- Úterý 21. srpna 2012 v 17:39® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
džigit> Chudák, snažil se hrát stejnou hru jako všichni kolem něj a asi nebyl dost opatrný…
- Úterý 21. srpna 2012 v 8:55® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Nautilus> Přímo v Praze. Máš tam ryb víc než si myslíš. Jen se hůř hledají a blbě se na ně může.
- Pondělí 20. srpna 2012 ve 20:31® osprey
- Diskuze: Domácí výroba woblerů
gomz> Tak já tě založím – stejně nebudu mít čas pořád chytat.
- Pondělí 20. srpna 2012 ve 20:25® osprey
- Diskuze: Rybaření v zahraničí
JohnFish> Nevím.
On tam bude trochu problém v tom, že Balt je mělký a z břehu to moc nemá smysl. Pár mořských pstruhů, sezónně platýs, treska, možná jehlice a to ještě zdaleka ne všude. A na lodi zaplatíš tak jako tak.
Vím, že třeba v Německu a Dánsku se na moři něco platí, ve Švédsku a Norsku ne. Jak to řeší bratři Poláci, to nevím. A moc lidí to asi vědět nebude – není to tak lákavé, aby se tam kvůli tomu jezdilo.
Zkus googlit, většinu otázek už na síti někdy někdo řešil a občas se na to dá padnout.
- Pondělí 20. srpna 2012 ve 20:10® osprey
- Diskuze: Rybaření v zahraničí
JohnFish> To je jako u nás – některé vody jsou sokromé, jiné veřejné, navíc Poláci mají moře.
Ale bez povolenky se tam rozhodně na 99 % vod nechytá (pokud se tedy nechceš pořád ohlížet, jestli někdo nejde).
Kde se to kupuje, to je záležitost konkrétního revíru.
- Pondělí 20. srpna 2012 v 19:54® osprey
sethy> Ty ryby tam jsou, ujišťuju se o tom dost často. A občas i boduju.
- Pondělí 20. srpna 2012 v 19:46® osprey
gomz> Až tam pojedeš, tak pokud budeš chtít vláčet, vem si dost gum. Ten revír je jeden velký kráter. Jde to do hloubky jak čert (a tím nemyslím džigita).
- Pondělí 20. srpna 2012 v 19:38® osprey
skwor> Jointed Deep Husky Jerk už mám doma. Zatím nemá rybu, ale vypadá velmi dobře.
- Pondělí 20. srpna 2012 ve 14:08® osprey
gomz> Já ti předem děkuji, beru oběživo.
Co je nejveselejší, pamatuju sice, že jsem něco chtěl, ale už ani nevím co
- Pondělí 20. srpna 2012 ve 12:45® osprey
David Havlíček> Tak to jsem velkou ještě nechyt
- Pondělí 20. srpna 2012 ve 12:45® osprey
- Diskuze: Muškaření
reza> Boršov nad Vltavou je pstruhový revír na zvláštní povolenky, tuším, že asi 350 Kč na den.
Dřív to byla běžná svazová voda.
Dnes se tam vysazuje poměrně hodně duháků kolem 40 – 50 cm a sem tam i větší. Je tam i něco potočáka, pěkné parmy (podle mě ta masa duháků povede k jejich vymizení – sežerou jim potěr).
Co tam je tenhle nový režim, tak jsem tam nikdy nechytal a navíc jsem hlavně vláčkař, muškařím pouze okrajově.
Moje převzaté dojmy jsou asi takové: ty ryby jsou celkem dost hladové a nevybírají si tak moc, že by člověk nenašel rozumnou nástrahu. Asi se dost stahují do některých hlubších rýh, takže je to o brodění a hledání nebo o znalosti míst, kam si stoupnout a kam to házet.
Ze zdejších návštěvníků zná ten revír dobře Scanix.
- Pondělí 20. srpna 2012 ve 12:03® osprey
reza> Rozhodně si to tam užij. Já už jsem ženatý se závazky na jihu Čech a na nějakou jižní polokouli to ani výhledově moc nevidím. Musí mi stačit (a stačí) občasná návštěva severu Evropy.
Pstruha i okouna si tam váží a kapra tam nemají
- Pondělí 20. srpna 2012 v 11:58® osprey
Bigpista> No vidíš, učíš se rychle
- Pondělí 20. srpna 2012 v 11:28® osprey
Bigpista> Dle odlesků na šupinách a úhlu, v němž se prohýbá vlastní váhou, soudím, že sám bych ji nesněd. Takže je velká
- Pondělí 20. srpna 2012 v 11:19® osprey
Mates(původní)> Já se o ty ryby různě po světě docela zajímám. V Austrálii je víc typů vod – od jezer přes horské říčky, co tečou a Modrých hor nebo australských Alp.
Na Tasmánii jsou to hlavně jezera, břehy jsou z tmavého kamení, takže asi budou opravdu sopečná.
Ty levné povolenky jsou dány relativně malým zalidněním a nepříliš intenzivním hospodařením (prostě se tam nesype kapr na tuny a duhák na metráky).
No a kapr v Austrálii, to je kapitola sama o sobě.
Mě samotného by tam nejvíc lákal lov podél mořského pobřeží – klidně i s mušákem. Velké makrelovité ryby, barramundi a tak.
- Pondělí 20. srpna 2012 v 10:59® osprey
David Havlíček> Nazval bys ji malou? Nebo normální?
I když je Raf mistr focení předpažek, tak podle mě ta ryba kolem 90 cm měla.
- Neděle 19. srpna 2012 v 10:25® osprey
- Diskuze: Sumcařina
mako> Jasně, menší sumci jsou místy hojní, ale jak to začne mít k metru, lidi s tím udělají krátký proces – a abych řekl pravdu, klidně bych se přidal. Většího sumce jsem chytil jednou a šel zpátky.
- Neděle 19. srpna 2012 v 10:23® osprey
reza> Moc hezký. Nějaká menší klubová voda? Nebo to tam žije po předchozím vysazení volně?
- Sobota 18. srpna 2012 v 11:03® osprey
upbraider> On Osprey hlavně vidí, že by to mohlo být i daleko lepší.
Teď jsem se bavil s pár chataři v jednom nejmenovaném úseku. Jako již tradičně zbavili řeku mnoha krásných ryb.
Lidi loví čím dál efektivněji.