Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 15. srpna 2012 ve 23:08® osprey
osprey

jajco> Tady v jižních Čechách je celkem běžně k vidění. Dostalo se to sem koncem 80. let. Prvního pruhovaného pavouka jsem viděl někdy na gymnáziu.

Středa 15. srpna 2012 ve 23:06® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 14.8. 2012 | Způsob lovu: Feeder

Po dlóóóuhé době jedna otavská královna. Tak ještě tu nějaké plavou. Světlo na pikaču, fotka taky, ale radost veliká.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49988.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Středa 15. srpna 2012 v 15:16® osprey
    osprey
    Diskuze: Feeder

džigit> To je na mě moc nóbl, ještě bych zpychnul.

Uvažoval jsem ve vší skromnosti, že by mi stačilo i HM62, ale nevím proč, něčím je mi to číslo 69 sympatické…

Středa 15. srpna 2012 ve 14:13® osprey
    osprey

džigit> Taky teď na pár prutech jedu v HM69. Má malou průtažnost, nekroutí se a drží. Jenom je to hrozně předimenzované na průměru. Ale to dneska skoro všechny vlasce.

Lidi by se neměli leknout, až si jednou koupí Gamakatsu nebo některou vyšší řadu Daiwy, kde ten průměr sedí. Jsou to skvělé vlasce, ale pokud je někdo zvyklý mít na špulce číslo 0.16 a reálně chytat s průměrem 0.18 – 0.19, tak se mu budou zdát, že moc nevydrží.

Úterý 14. srpna 2012 ve 14:44® osprey
    osprey
    Diskuze: Z lovu | Datum lovu: Nedávno | Způsob lovu: Přívlač

Tak jsem se letos poprvé pokusil strčit foťák pod vodu. A krom toho jsem vyvinul nějakou snahu, abych tu v téhle rubrice hájil čest lovců na rychlém křesle.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49975.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49976.jpg
    Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
      Pondělí 13. srpna 2012 ve 13:36® osprey
      osprey
      Diskuze: Sumcařina

fila> Nic není celorepublikové. Proto by každá voda měla mít hospodáře, který má o ní dokonalý přehled a stará se o ni. Ten by pak měl mít i právo prohlásit, že na revíru je něco přemnoženo.

Pokud se někde přemnoží nějaký dravec, dá se s tím celkem rychle udělat krátký proces. Bolen je trochu výjimkou, lidi ho nechtějí jíst.

A k přemnožení sumců – před časem tu proběhla vypjatá debata, kde rybář (šikovný vláčkař) tvrdil, že na revíru, kde loví, je přemnožený sumec. Na dotaz, kolik jich chytil, odpověděl, že za dva roky jednoho nebo tak nějak.

Problém je v tom, že skutečné monitorování obsádky revírů u nás neprobíhá a pokud ano, nejsou výsledky dostupné (požádal jsem jednou o výsledky jednoho takového průzkumu a nebyly mi poskytnuty).

Pondělí 13. srpna 2012 ve 13:30® osprey
      osprey

henny> Používal se velký kus chleba a pod ním rybka. Chleba nalákal další rybky a když do toho vlítnul bolen, zůstala tam ta jedna nastražená.

Nechci chytat ani takhle (dravce vláčím), natož to míchat, aby mi to chytilo kapra, amura i bolena.

Daleko jednodušší bude napíchnout kus housky a zabere ti na to kterákoli z těch tří ryb. Jednoduché, elegantní a ušetříš život jedné nástražce.

Pondělí 13. srpna 2012 v 11:03® osprey
      osprey

fila> Lipno – i Jenišov.

Pokud jde o Hněvky, ano, tam je bolenů celkem dost, ale taky nejsou všude.

Boleni candáty nesežrali, jen vyplnili tu díru, co po nich zbyla.

Mimochodem – slyšel jsem o chlápkovi, co dal na Orlíku 30 candátů za den. Taky od 30 do 50 cm. Sejmul je všechny.

Pondělí 13. srpna 2012 v 10:27® osprey
      osprey

fila> Já ti teda nevím, bolenů je určitě dost, ale plotičky mi na Lipně nedělalo problém chytat a zálovů od bolena jsem za nějakých 6 dní pobytu viděl tak nějak normálně (tj. asi 10). A ostatní dravci se tam netvářili vytlačeně – sotva se trochu omezil jejich lov, začalo jich přibývat. Skutečnost, že bolen prosperuje tam, kde mu rybáři zlikvidovali konkurenci, bych neviděl jako chybu toho bolena.

Zajímavý je, že na přemnoženýho candáta by si nestěžoval nikdo:-))

Neděle 12. srpna 2012 ve 23:56® osprey
      osprey

lubo OV> Moc měkkej prut, kroutí se to a omotáš to vlascem ani nevíš jak. Uhlík moc nevydrží…

Neděle 12. srpna 2012 ve 12:02® osprey
      osprey
      Diskuze: Pěst na oko

džigit> Toho bych do toho netahal.

Samozřejmě, že tihle lidičkové jsou náchylnější spolknout nějakou tu mediální show.

Neděle 12. srpna 2012 v 11:44® osprey
      osprey

džigit> A to si vem, že existuje představa, že si povolenku prostě kdokoli jen tak koupí na benzince a podobně.

Takovíhle jantarové by měli chytat jen na soukromácích "chyť a sežer a platit si každý kilo, co odnesou.

Neděle 12. srpna 2012 v 11:00® osprey
      osprey

Beer.Beda> To jo, nechat se nafilmovat do televize, jak kurví hájenou parmu a říká jí amur…

Pátek 10. srpna 2012 v 17:09® osprey
      osprey

Piscicapus> Jasně, to jsi celej ty:-))

Rád jsem tě viděl. Musím jít vytvářet hodnoty, takže se odinlajním (hezké slovo, že).

Provázej tě Síla.

Pátek 10. srpna 2012 v 16:48® osprey
      osprey

Piscicapus> Jo, s mořskými navijáky souhlas.

S těmi střevy jsi mě potěšil, nechtěl bych si doplňovat vzdělání a shánět techniku, abych byl schopen provést 3D analýzu použitého ozubení:-))

Pátek 10. srpna 2012 v 16:11® osprey
      osprey

Bigpista> fila> Protože vám osobní poštu nečtu, nemůžu to vědět. Opravdu oslovte Davida. Zdá se, že se nám tady podobné věci začínají množit.

Pátek 10. srpna 2012 v 16:10® osprey
      osprey

Piscicapus> Pokud je slanovodní verze založená jen na lepším pokovení cívky a dodání barevného proužku, tak rozdíl nebude.

Jsou ale navijáky vyráběné skutečně pro nasazení na moři – jsou masivnější, mají silnější osy, lepší antikorozní úpravu, jsou líp utěsněné apod.

Typicky mořská Stella, Saltiga, některé Penny.

Obměnit v Čechách desetkrát Šímo a Daiwu během 10 let? To ne, tak špatné nejsou ani mnohem horší navijáky. Loni jsem se pokusil dorazit Red Arca bolenovou přívlačí (nához co nejdál, motáš jako šílenec a pořád dokola) a kupodivu to ve zdraví přežil.

Možná výrobci sázejí na to, že na vytažení štičky 55 cm nepotřebuješ žádný extra cajk.

A ještě k rozebrání – co mám chtít vevnitř vidět – mosazné nebo bronzové obráběné soukolí a nerezovou osu silnou jako tužka?

Pátek 10. srpna 2012 v 16:01® osprey
      osprey

fila> Nemám pravomoc blokovat uživatele, požádej Davida.

Pokud se tu veřejně projevuje, můžu odstranit její příspěvky. Je tu někde něco, co by se dalo označit za nevhodný příspěvek?

Pátek 10. srpna 2012 v 15:49® osprey
      osprey

Piscicapus> On je problém, že tomu do střev nevidíš. Vyplatí se možná kupovat mořské modely, tam se to tolik odrbat nedá.

Až vytáhnu něco pěkného s Abu, pošlu ti fotku:-))

Pátek 10. srpna 2012 v 15:32® osprey
      osprey

jarek335> Milý anonyme, vše, co jsi sem vložil, jsem ti smazal a budu v tom pokračovat.

Důvod je prostý – jedná se o reklamu, kterou se snažíš přetahovat lidi z těchto stránek na své.

Je to přinejmenším neetické a vnímáme to jako jednání, které nás poškozuje.

Přeju hezký den.