Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 30. července 2012 v 19:16® osprey
osprey

Veronika3> Já bych tomu tak asi říkal. Prostě vypnuli cvrček na navijáku.

Je dobré vědět, že máš záběr, ale nemusí to dělat kravál celou dobu, co zdoláváš rybu.

Pondělí 30. července 2012 v 19:12® osprey
osprey

Piscicapus> Chytil jsem na vlasec víc sumců než na pletenku, ale ono záleží na spoustě okolností. Pokud jsou ryby větší a musíš házet daleko, jsou všechny výhody na straně pletenky.

Dneska chodím na sumce převážně s pletenkou, ale třeba z kajaku jednoznačně preferuju vlasec. Vzal mi to jeden prcek tak 75 – 80 cm dva metry od lodi a to je dost velká rána i tak.

Pondělí 30. července 2012 v 18:39® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Chose> Jo, v broďácích se plave blbě…

Taky jsem o boutu uvažoval, ale menší pohyblivost a tohle riziko mě nakonec odradily.

Pondělí 30. července 2012 v 18:38® osprey
osprey

Futureriver> V první řadě jsem zjistil, že udávané nosnosti a průměry často dost haprují. Mám šňůru – psáno 0.25, reálný průměr 0.35 mm a takových je…

Druhá věc. Stav své Power Pro musíš posoudit sám a podmínky, kde ji používáš, taky.

Jsou situace, kdy by ta 0.19 mm byla beznadějně málo, i kdyby byla nová a jiné, kde bys s ní i velkého sumce utahal s prstem v nose.

Pondělí 30. července 2012 v 18:32® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

smola75> Je tu celý článek, dával jsem ho hned po akci. Jsou v něm desítky fotek.

Video nebylo točené jako zpravodajské video o Mistrovství, takže se tu zatím neobjeví.

Jinak mi moc fandíš. To nebyl můj tým:-))

Pondělí 30. července 2012 v 16:31® osprey
osprey

Veronika3> Aha, to by mohl být cvrček na navijáku. V podstatě je to věc, která začne vydávat zvuk, když se při záběru roztočí cívka navijáku.

Něco v tomhle duchu. Koukni na to, jestli se teď bavíme o stejné nebo aspoň podobné věci.

http://www.learntocatchcatfish.com/…cker-catfish

Pondělí 30. července 2012 v 16:14® osprey
osprey

Veronika3> Koukni se, prosím, na kontext. Není to takové to očko pro zaháknutí nástrahy kousek nad rukojetí?

Sobota 28. července 2012 ve 23:48® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

janaR> Já plavanou chytám od ledna do dubna. Někdy i v prosinci.

Sobota 28. července 2012 ve 23:46® osprey
osprey

TJSS> Všichni chtějí všechno hned. Ani tady velká ryba dlouho nevydrží. Poslední byl Maletický krokodýl. A to už je let.

Sobota 28. července 2012 v 16:47® osprey
osprey

Veronika3> Mimochodem – takového Old Shatterhanda taky nikdo neměl odvahu přeložit:-))

Sobota 28. července 2012 v 16:45® osprey
osprey

Veronika3> Znám dobře z videí, ale bojím se, že pro tuhle techniku český výraz nemáme, protože naším ekvivalentem je již zmíněná pytlačka.

Nazval bych to asi lovem na šňůru z ruky, což je jakýsi volnější překlad. Klidně bych v textu ten originální anglický název zmínil.

Podobně nepřeložitelná technika je třeba „noodling“ – prostě si tu rybu v kalné vodě nahmatáš a zapíchneš jí háček ručně do huby nebo ji rovnou vyndáš za skřele.

Každopádně patříš mezi ty zodpovědné překladatele, co se fakt snaží odvést dobrou práci. Ber to ode mě jako projev osobního uznání.

Pátek 27. července 2012 ve 22:08® osprey
osprey

hraji> Ano, potvrzuji, ryby berou. Bohužel, ne ty správné.

Pátek 27. července 2012 ve 2:09® osprey
osprey

TJSS> To jsme se narodili všichni. Před 20 lety, když jsem začínal, bylo ryb mraky a to si staří rybáři stěžovali, že už je to bída.

Čtvrtek 26. července 2012 v 19:28® osprey
osprey

MIG-35> Já mám taky vše bez protihrotu – prut bez protihrotu, naviják bez protihrotu, vlasec…

Nástrahy jak kdy. Ty malé jo.

Čtvrtek 26. července 2012 v 16:14® osprey
osprey

hraji> V duchu tvé ranní informace jsem propadl optimismu a jel se podívat k vodě. Neprší, je pařák a ty ryby, co berou, by bývaly udělaly líp, kdyby nebraly:-))

Středa 25. července 2012 v 17:33® osprey
osprey

jiris> Taky mám jeden kousací. Možná si ho někdy v návalu pokání vezmu:-))

Ale na sumce na noc – abych u toho neusínal.

Středa 25. července 2012 v 16:51® osprey
osprey

Scanix> Mohl jsem ho mít kdykoli, kdekoli. Na svatbě a při promoci jsem ho velmi pravděpodobně neměl:-))

Středa 25. července 2012 v 16:20® osprey
osprey

jiris> Ten svetr na mě zraje už přes 20 let a je to jedna z mála věcí, co roste do šířky se mnou, tak se mi vo něj nevotírej:-))

Středa 25. července 2012 v 15:52® osprey
osprey

kubas> Já myslím, že ani 40 neměl… :-))

Středa 25. července 2012 v 15:34® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 25.7. 2012 | Způsob lovu: Přívlač

Dneska se mi podělalo, co mohlo, ale někde mezi tím vším jsem dostal ránu do prutu…

A když jsem to konečně přepral, musel jsem to vyfotit po kouskách:-))

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49051.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49052.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.