Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Středa 25. července 2012 ve 14:33® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
troutkiller> To víš, je to tak. Stačí poslední feedrovačka – mám skotskou Daiwu, ale musím chytat laciným běžným prutem, abych měl další kus cajku do Duelu.
- Úterý 24. července 2012 ve 22:40® osprey
TJSS> Jsem zvědav, jestli se ti tam letos dostanu. Nějak nestíhám ani tu vodu tady kolem.
A nejde mi o to, abych tam potahal kdoví co. Je tam prostě hezky.
- Úterý 24. července 2012 v 18:30® osprey
TJSS> Při lovu na rybu za tebe odvede práci ta ryba. Vklad rybáře je tam mnohem menší.
Vláčka je výzva, je to jako být dobrým obchodníkem – prodat někomu něco, co on vlastně ani nechce
Taky se jako vláčkař o těch rybách v průběhu let daleko víc dozvíš.
A pokud jde o zvířata, nejsou vůbec blbá a paměť jim občas docela slouží.
- Úterý 24. července 2012 v 11:38® osprey
- Diskuze: Kaprařina
mirek66> Já bych sázel na vlastní empirickou zkušenost – když se to žvejká, tak uber.
- Úterý 24. července 2012 v 11:37® osprey
- Diskuze: Muškaření
Snap Outdoor> Příbram je v podstatě na rozvodí. Jsou tam jen menší toky, mezi nimiž je největší Litávka (moc hezká, sem tam v ní i něco plave). Dál je kolem pár rybníků, kde by se dala ustrímrovat kudla či okoun anebo zachytat perlíni – pokud tam jsou.
Perlín je na mouchu skvělá ryba, jde po tom jak slepice po flusu. Ono to bude hodně tím, že většina těch červenopeřic je mouchou nepolíbená.
- Úterý 24. července 2012 v 11:34® osprey
Mrakoš> Ano, tohle je jeden za způsobů, jak si dneska ještě zachytat. A vychovává to k pokoře.
- Úterý 24. července 2012 v 11:32® osprey
- Diskuze: Feeder
lunimus> A žere lidi, pochopitelně…
- Pondělí 23. července 2012 ve 23:10® osprey
JHolc> Už jsem je našel. Ale bylo to na začátku července a na mouchu je neumím.
Pro mě spíš bolen, když jsme v muškařské otázce. To vidím reálně, problém je s časem. Snad za rok.
Mimochodem, letos jsem udělal takovou malou studii na téma, jak se váže funkční streamer. Samozřejmě, hlavním výsledkem bylo několik zjištění, kudy cesta nevede.
Mizím. Dobrou.
- Pondělí 23. července 2012 ve 23:04® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
džigit> I ten komín, co do něj kouří plynový kotel, jsme nechali postavit tak, aby do něj mohlo kouřit i něco jiného.
Člověk nikdy neví, co bude za pár let. Možná budu v důchodu jezdit s kárkou do lesa na klacky. Jako dítě jsem pár takových lidiček znal. On když měl bývalý malorolník důchod kolem tří stovek…
- Pondělí 23. července 2012 ve 23:00® osprey
vojta.d.> To je ideální stav věci. Já jen jednou jel kolem. Hezká voda, nějaká šupina tam bude. Asi ne bůhví co, ale prázdné to nejspíš není.
Pěkně si to projdi, osahej a pokud se ti tam bude líbit, pak svorně s ostatními šiř názor, že tam není ani mřenka
- Pondělí 23. července 2012 ve 22:57® osprey
JHolc> Já dneska dva vyndal, ale na mouchu to nebylo. Na tom fleku se prakticky k hladině nezvednou. A já v podstatě muškařinu zredukoval na lov kudel na streamera a suchou mouchu.
Ale fakt na to myslím. Nejradši bych z toho kajaku, to jsem ještě nedělal.
- Pondělí 23. července 2012 ve 22:46® osprey
JHolc> Taky mám na tlouště něco lepšího. Chytal jsem s tím v těch dávných dobách, kdy ještě bylo co. Šup k vodě, za hodinku deset kousků a hajdy dom.
Už dlouho jsem to nepoužil, nebudu nahánět jednu slušnější rybu, co tu zrovna někde sbírá.
- Pondělí 23. července 2012 ve 22:43® osprey
džigit> Taky topím plynem. Ale máme velká kachlová kamna na dřevo. Tak 3 – 4 kubíky za zimu spálíme. Ono to má něco do sebe.
- Pondělí 23. července 2012 ve 22:23® osprey
JHolc> Já dneska navázal Grinnera. Dvakrát. Ale na takovýhle chlubení to teda nebylo
Jestli bude čas a malá voda, bylo by hezký navázat pár Red Tagů a obházet břehy z kajaku. Čtyřicítka tloušť je na sucho lákavá fiš.
Tento příspěvek byl editován 23.7.2012 22:24:58 uživatelem osprey. - Pondělí 23. července 2012 ve 22:22® osprey
džigit> Hele, MIG-35 je něco jako Indián. Jestli už v červenci takhle horlivě shání dřevo, tak to bude hodně tuhá zima.
Měli byste zafarať nebo nasbirat uhlo na haldach či jak to tam u vás děláte, aby vás nic nepřekvapilo. Já abych taky začal. Asi zbourám a pořežu plot
- Pondělí 23. července 2012 ve 22:09® osprey
vojta.d.> Ten fór je právě v tom, že najdeš ty ryby tam, kde si druzí myslí, že nejsou.
Protože na dobrých a známých flecích ti zbývá jen být buď lepší nebo rychlejší než ti ostatní, co tam chodí.
- Pondělí 23. července 2012 ve 22:07® osprey
TJSS> Ale to je všechno normální. Co bys od těch ryb čekal? Že jsou slepé, nepoznají umělou nástrahu, když už se jednou spálily, že jsou to stroje na záběry?
Tohle je právě ta výzva v přívlači. Chytit tu rybu znovu anebo dostat tu velkou, co už párkrát na prutu byla.
Chytil jsi jich dost, takže není důvod si stěžovat. Pokud vydržíš, časem přibudou další.
- Pondělí 23. července 2012 ve 22:00® osprey
- Diskuze: Feeder
Bigpista> Člověče, netroufám si. Přijde mi to jako proudník šmrnclý tlouštěm.
- Pondělí 23. července 2012 ve 21:58® osprey
kerob> Upřímnou soustrast. Já kdysi přišel o památeční Series One. Měl jsem ho 2 vycházky.
Houby rostou, tady už to začíná být za zenitem. Byl jsem na nich teda jen 10 minut na našem privátním rodinném fleku. Víc než půlka už byla přerostlá a nechal jsem to tam.
- Pondělí 23. července 2012 v 10:01® osprey
skwor> Ono to má své důvody. Pokud i ti okouni budou mít důvod žrát, tak žrát budou.
Osobně bych se soustředil na ráno – už má být zase dost hezky. Tady je už teď krásně.