Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 18. července 2012 v 11:12® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Mrakoš> Je dobré se tu svěřit. My tě tu politujem, pokýveme hlavou, protože to se stává, ty si koupíš novou špičku a život půjde dál.:-))

Můžeš být rád, že to byla špička, díl prutu by vyšel dráž.

Úterý 17. července 2012 ve 20:07® osprey
osprey

timbab> Tak jsi v pohodě a nemusíš to řešit.

Úterý 17. července 2012 v 19:36® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Kdyby situace byla nejednoznačná, tak bych tam prostě něco navázal a hodil to do vody. Když nevím, tak nevím a nemá cenu spekulovat, ono se to nakonec vyvrbí.

Anebo bych změnil bych situaci:-))

Úterý 17. července 2012 v 19:09® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Můžu to říct i jinak. Každá ta věc má nějaké vlastnosti. Já je využívám podle toho, co chci, aby to dělalo.

Jestli mám něco radši, to je rybám jedno. Musím to dělat tak, abych něco chytil.

Úterý 17. července 2012 v 18:51® osprey
osprey

timbab> Ryba dobývající se do krmelce to do toho bahna spolehlivě zamáčkne. Házel jsem to na pár metrů, nebořilo se to silou dopadu. Jemné zavrnění špičky a pak rána, po které praskl návazec 0.14 mm dřív než jsem sáhl na prut. Průběžný páter a byl pokoj.

ssg.Jimmy Wild> A ty používáš radši klíč nebo šroubovák?

Tento příspěvek byl editován 17.7.2012 18:52:07 uživatelem osprey.
Úterý 17. července 2012 v 18:26® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> První úvaha dobrá. Pevný páter to ale ukotví a když ryba po záseku vyrazí, prostě se o tu zanořenou zátěž urve. Když je to naprůběžno, začne ohýbat špic a natahovat kmen. Taky můžeš prostě zesílit návazec a pak je to jedno. Ale ubydou záběry.

Vyzkoušel jsem.

Ale není moc míst, kde to využiju. Většinou lovím na řece a tam je tvrdé dno.

Úterý 17. července 2012 v 18:07® osprey
osprey

Dobré pevné kroužky má třeba Icefish (je to na nich vidět, jsou fakt masivní) nebo třeba Daiwa.

Mám pocit, že trojháčky Daiwa Tournament jsou převlečené Ownery, takže je to další možnost a velice slušné jsou i Gamakatsu. Nebo mořské VMC (viz Rapala Magnum).

Úterý 17. července 2012 v 18:03® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Průběžné paternostery jsem teď viděl u pár lidí na závodech v Mlékojedech. Já osobně to používám tam, kde je na dně vrstva bahna. Nakresli si obrázek, přijdeš na to, proč.

Úterý 17. července 2012 v 10:35® osprey
osprey
Diskuze: Pěst na oko

Bigpista> Ony jsou dějiny trochu živelné a dost často se konspirátorům vymykají z ruky.

Ale když se třeba na postu premiéra objeví takový Standa Gross, tak si jenom říkáš, kdo tam toho kluka dostrčil a co si od toho slibuje.

Úterý 17. července 2012 v 10:32® osprey
osprey

lunimus> Gratuluju k prvnímu sumci. Teď už opravdu víš, proč se chodí na ryby. :-))

Úterý 17. července 2012 ve 4:29® osprey
osprey

Tak jsem právě dodělal článek a jdu spát. Že já vůl dělal těch fotek tolik…

Dobrou noc chytej. Dobré ráno chytej. :-))

Pondělí 16. července 2012 ve 22:49® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

mvincik> Já nevím, jestli to vidím dobře, ale svým časem a penězi naštěstí mohu svobodně disponovat.

Pondělí 16. července 2012 ve 22:33® osprey
osprey

mvincik> Realita, která se obejde beze mě. Letos jsem týden po zahájení začal chodit na plotice. Byly větší, bojovnější a dokonce i hezčí než ta tečkovaná bída.

Taky bych si mohl koupit povolenku na Scanixovo. Nekoupím. To je druhý extrém.

Pondělí 16. července 2012 v 18:40® osprey
osprey

Rybapych> Asi jo. Je tu letos hodně potěru, tak by tu měli být i rodiče.

Pondělí 16. července 2012 v 16:51® osprey
osprey

Rybapych> Ničeho se nezbavíme. Reprodukční schopnosti evropské kormorání populace převyšují naše možnosti to střílet, na vydry se nesmí sáhnout a tady u nás začíná hnízdit morčák velký – rybožravá kachna, takový poloviční kormorán.

Přírodu je třeba chránit, ale ryby se do toho nepočítají. Ostatně o kom z nás rybářů se dá říct něco ve smyslu, že by ty ryby chránil.

My, co lovíme na řekách, zvlášť na menších, jsme v prdeli, akorát se nám to ještě nikdo neodvážil otevřeně říct.

Pondělí 16. července 2012 v 16:42® osprey
osprey

mvincik> Vím. A nijak se mi tam nechce.

Za moji povolenku se nakoupili duháci někam na Květákov, takže příští rok už se tahle legrace obejde beze mě.

Pondělí 16. července 2012 v 16:36® osprey
osprey

Bigpista> Nemusíš, jsou tam zcela nezarostlé úseky.

A jestli máš totální problém s házením a neseženeš nikoho lepšího, tak snad něco málo bych mohl ukázat.

Pondělí 16. července 2012 v 16:33® osprey
osprey

Rybapych> Důvodů může být hodně. Včetně těch vyder. Letos je jiný rok, voda funguje jinak.

Mám taky zkušenost, že si ryby pamatují. Jeden rok je na něco chytáš a druhý to do nich nedostaneš.

A jestli u vás loni šli, tak si myslím, že je lidi pěkně probrali.

Pondělí 16. července 2012 v 16:30® osprey
osprey

mvincik> Zachytá si. Malé ryby, ale zachytá. Pro začátek to není špatná voda. Jdi se učit muškařit na Otavu – třeba do Kestřan a uvidíš:-))

Neděle 15. července 2012 v 18:55® osprey
osprey

skwor> Mlékojedy. Ale nikdo tam teda mlíko nejed. Tak snad jsem tam byl dobře.