Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Neděle 15. července 2012 v 18:42® osprey
osprey

kubas> Na uřvaným Labi:-))

Neděle 15. července 2012 v 18:21® osprey
osprey

Kazan> To sedím zase doma a tady taky žádný velký známosti nenadělám.

Teď jsem teda byl na závodech (jako publicista) a možná jsem tam někoho slavnýho vyfotil:-))

Jinak se mě těď někdo ptal, kolik mám od zahájení štik. Styděl jsem se odpovědět…

Neděle 15. července 2012 v 17:56® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

mirek66> Hezká hromádka. Doufám, že budou chutnat.

Neděle 15. července 2012 v 17:55® osprey
osprey

Hergot, tady každej někoho zná… Akorát já ne. To mám z toho, že jsem furt na rybách:-))

Neděle 15. července 2012 v 17:00® osprey
osprey

FInnnp> Je to asi takhle. Všude potkáš lidi dobré i špatné. Tady taky. Napadlo tě ale někdy se oběsit, když na světě je tolik špatnosti?

Předpokládám, že ne. Takže si nemyslím, že bys odsud musel nutně prchat. :-))

Neděle 15. července 2012 v 16:23® osprey
osprey

džigit> Na druhou stranu, tam, co s tebou zajde, mu špatně nebude. Řekl bych, že kus uzeného a nějaké to pivko nebude daleko. :-))

Neděle 15. července 2012 v 16:22® osprey
osprey

nnnap> Já bych na kajaku dírkovat moh. Samovylévací otvory mají asi 4×6 cm. Být ta díra o chlup větší, bylo by to podstatně lepší, ale třicítka duhák projde hravě…

Možná je na trhu typ, kde jsou díry ještě větší.:-))

Neděle 15. července 2012 v 16:19® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

Mrakoš> Pokud budu lovit na řece, potřebuju delší prut, abych si mohl rovnat „pytel“ na vlasci, nadržovat splávek apod. Za těch 22 let, co chytám, jsem to dělal s pruty od 180 cm do cca 5 m. Stále více se přikláním k delším prutům.

Někde na stojáku při lovu na pár metrů a pokud tam navíc není hluboko, na té délce zas tolik nezáleží, ale delší prut usnadňuje i zdolání ryby, dovoluje nenápadně nahazovat apod.

S čím se ale každý nakonec rozhodne chytat, to je zcela jeho věc.

Knížka 1000+1 rada pro rybáře vychází z technologií dostupných na našem českém trhu v 70. – 80. letech. Doporučované síly vlasců, gramáže a někdy i délky prutů (od délky se odvíjí hmotnost) a řada dalších věcí už v podstatě neodpovídá realitě.

Sobota 14. července 2012 ve 23:19® osprey
osprey

Finnnp> Gratulace. To už je ryba.

Čtvrtek 12. července 2012 v 16:09® osprey
osprey

lunimus> Ahojky. O lovu v Chorvatsku je tu článek a jedno nebo dvě fóra. Doporučuju vyhledat a přečíst.

Rozhodně si vezmi potápěčské brýle – s nimi se prostě rovnou podíváš, co ti tam dole plave.

Jestli plavačka nebo feeder, to je jedno, hlasuju pro plavačku. Nástraha u dna, nejlepší je maso z mušlí.

Středa 11. července 2012 ve 23:12® osprey
osprey

regulus> U Mrakoše bych věřil, že by neměl mít problém zvládnout běžnou uživatelskou praxi. Je to problém pro programátora.

Středa 11. července 2012 ve 13:33® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Sice tu věc s kličkou konkrétně neznám, ale moje flákání se po světě je jeden velkej biliár mezi potížema.

Dneska vybitá baterka u auta, živej vrabec v komíně, pozdě odevzdaná práce a to je teprv jedna odpoledne.

Já těm hajzlovskejm krámům, co mi otravujou život vidím až do žaludku:-))

(sobě teda taky, za většinu problémů si samozřejmě můžu sám)

Středa 11. července 2012 v 10:35® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Troufnu si hádat.

Měl důtku za vakl na klice a ostrou důtku za samovolné dotahování brzdy. Pak si drze dovolil udělat paruku…

Úterý 10. července 2012 ve 14:49® osprey
osprey

Asi nejzajímavější z dnešních krátkých zpráv. Dá se z ní leccos dozvědět.

http://www.chytej.cz/…zpravy/4728/

Úterý 10. července 2012 ve 14:21® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: první červencový týden

Na dovolenou s rodinou jezdím bez prutů, takže ohledně ryb se konaly jen fotolovy.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49992.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49993.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49994.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49995.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Úterý 10. července 2012 ve 14:13® osprey
    osprey

frenki> Slušný marmyškování, gratulace.

Pondělí 9. července 2012 v 18:52® osprey
    osprey

skwor> Ad Z lovu – jak je patrno, jsi velice zdatný lovec.

Měl jsi ve zbývajícím čase pomoci policii. Úchyla jsme ještě v rubrice Z lovu neměli.:-))

Pondělí 9. července 2012 v 15:51® osprey
    osprey
    Diskuze: Sumcařina

mako> Velká ryba roste 20 – 30 let. Až budou ti kluci s těmi pruty do 300, 500 nebo i víc gramů tahat metrovky, třeba jim to docvakne.

Pondělí 9. července 2012 v 15:48® osprey
    osprey
    Diskuze: Kaprařina

RedTom> Ano, dá. Koncové očko lze vyměnit velmi snadno, v některých případech se vyměňují i výplně (vlepí se nová). U koncového očka jsem jednoznačně pro celkovou výměnu. Pokud je to levnější prut, kde tolik nesejde na kráse a dokonalosti, dá se to udělat i doma (nebo to udělá na počkání šikovnější prodavač v rybářských potřebách).

K lepení koncových oček se obvykle používají tavná lepidla – po nahřátí lze tedy očko stáhnout. Následně se nalepí nové se stejným průměrem.

Pondělí 9. července 2012 ve 12:15® osprey
    osprey

David Havlíček> Ozdravuju se doteď. Ale stálo mi to za to.