Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Čtvrtek 28. června 2012 v 17:13® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Mrakoš> Tloušť je krásná ryba. Taková dokonale rybovatá.
Malé potoky jsou dnes všeobecně v jeteli. Příčin je mnoho, ale nikoho to moc netrápí, v kurzu jsou kapři.
Už jsi chytil dvacetikiláče? Ne? Tak jsi lama. Já jsem taky lama. A jsem na to hrdej
- Čtvrtek 28. června 2012 ve 12:22® osprey
- Diskuze: Ústí nad Labem
hering> Rak by to měl být říční. Ruku do ohně za to nedám, ale myslím, že jo.
- Středa 27. června 2012 ve 12:58® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
baja> Pokud jde o zdolávání ryby – skládá se z práce prutem a navijákem. U navijáku je třeba seřídit brzdu – vlasec by měl jít odvíjet, ale ne úplně snadno. Brzdná síla závisí na síle vlasce, velikosti ryby, háčků…
Prutem se ryba přitahuje a tlumí se jím její výpady. Když přitahuješ, netočíš pokud možno kličkou. Prostě táhneš a když máš prut nahoře, postupně ho skláníš a dovineš, co jsi přitáhl. Stejně tak nemá smysl točit kličkou, když si ryba bere vlasec přes brzdu.
Ryba se zdolává tak, abys ji zdolal sice v rozumné době, ale přitom ji stihl unavit – něco v duchu, že člověk sice může uběhnout i maraton, ale je schopen se oddělat i na patnáctistovce, což je časově pět minut proti dvěma hodinám. Jenže ta pětiminutová námaha se podstatně líp rozdýchává. Pokud jsem rybu nucen zdolávat díky slabému cajku dvě hodiny, beru ji většinou do kuchyně.
Pokud chceš v rozhovoru pokračovat, napiš a pojedeme dál.
- Úterý 26. června 2012 ve 22:51® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Dejwík2504> Hodíš co nejdál a motáš jako šílenec. Co je na tom?
- Úterý 26. června 2012 ve 22:18® osprey
- Diskuze: Plavaná
hraji> Já taky. Ale před dvěma lety jsem se nuceně přeučoval na jinou oblast chrupu – lokální poškození skloviny.
- Úterý 26. června 2012 ve 22:01® osprey
- Diskuze: Plavaná
hraji> A devět z deseti zubařů doporučuje střihat ho nůžkama
- Úterý 26. června 2012 v 16:09® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
- Úterý 26. června 2012 v 15:51® osprey
pepa-č> Já ho loupu všeobecně, tobě bych si ho loupat nedovolil.
Bohužel se nějak fyzicky necítím na další rundu, takže za mě můžeš u vody zaskočit.
- Úterý 26. června 2012 v 15:48® osprey
- Diskuze: Feeder
Juraj> Nedohodil. Prostě nedohodil kam potřeboval a zjistil, že potřebuje prut 390 cm.
Nechal si podrobně vylíčit kdeco, ale nakonec zjistil, že tam, kde chytá, je rozhodující délka hodů.
- Úterý 26. června 2012 v 0:08® osprey
mvincik> Tam se nezamaskuje ani potkan.
- Pondělí 25. června 2012 ve 22:56® osprey
lunimus> Rozhodně jste na tom líp. Pytlačit u nás je na většině míst dobrodružná zábava.
A na jednom revíru kousek od mého bydliště jsem neměl kontrolu ani jednou za posledních 22 let.
- Pondělí 25. června 2012 ve 22:41® osprey
- Diskuze: Rybaření v zahraničí
Fishing Team Romeo> Pán má velmi surový výraz. Co mu ta chuděrka provedla?
- Pondělí 25. června 2012 ve 22:35® osprey
- Diskuze: Muškaření
Lovec duchů> Gratulace. Já ani nevím, jestli už jsem na mouchu letos něco chytil.
- Neděle 24. června 2012 ve 23:55® osprey
David Havlíček> Gratuluju náčelníku. Jestli byl plnej, nech mi trochu na dně
- Sobota 23. června 2012 ve 23:18® osprey
sethy> Ryby pěkné, netrápil bych se. Oni tam jsou i ty, co o ně stojíš víc.
Však ony do těch proudů vlezou, jen co se vytřou.
- Sobota 23. června 2012 ve 23:15® osprey
- Diskuze: Feeder
Bonis317> Začít můžeš s čímkoli a myslím to naprosto vážně. Druhou sestavu už si vybereš podle svých představ.
Kamarádovi nedávno radila půlka Internetu a po jedné vycházce k vodě hledal na svůj cajk kupce.
- Sobota 23. června 2012 v 11:25® osprey
BigMike> Napadlo tě už hodit prut do levé? Klička se přešroubuje snadno. Asi to nebude nic moc, ale kdyby to pomohlo…
Lepší než nechytat.
- Sobota 23. června 2012 v 11:23® osprey
spike> Dojdi to místo vyfotit znovu a narovnej tam ty věci – strom vlevo, tu kládu ve vodě, most,… Každá ta věc ať má svůj prostor. Bude to dobrá fotka. Opravdu.
A to si ještě můžeš vyzkoušet různé osvětlení. A nepospíchej, máš čas do příští povodně
- Sobota 23. června 2012 v 11:21® osprey
hraji> U nás opadá voda po menším vzestupu způsobeném bouřkami. Včera jsem ji byl zkontrolovat, dneska dělám. Zítra ráno možná zase kouknu k vodě.
- Sobota 23. června 2012 v 10:48® osprey
hraji> Díky. Koukám z okna a docela to ujde