Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Sobota 23. června 2012 v 10:19® osprey
osprey

troutkiller> To určitě:-))

Pátek 22. června 2012 ve 21:53® osprey
osprey

SURF> Já vím, že nás tu v Čechách je takových dost. Ale obecně to tu zas tolik rozšířené není. Musel jsem na sobě dost dlouho pracovat, abych se toho sám zbavil (a možná jsem se toho ještě nezbavil). Člověk se snaží, chytá, trhá a ono prd, zatímco někdo jiný k tomu přijde jak slepý k houslím. Ale to k tomu rybaření patří.

Stejně tak si myslím, že i na Severu se nepřející člověk najde. Ale jak je tam ještě těch ryb dost, tak fakt lidi člověku ten úlovek tak nějak víc přejou. Ameriku jsem tam zatáhl proto, že to vychází z toho klasického vtipu, co si přeje Čech a Američan, když má jeho soused krávu.

Pátek 22. června 2012 ve 20:13® osprey
osprey

troutkiller> Dneska fotky strašně mystifikujou. Můžou za to ta široká ohniska. Jednou to vypadá, že ta ryba rybáře porodila, jindy, že ji vytáhnul z krabičky od olejovek. A navíc všechno mezi.

Buďme jako Amíci nebo Seveřani – přejme lovci jeho rybu a sami sobě taky takovou. Když to vyjde, tak můžem u piva roztahovat ruce všichni a bude klid:-))

Pátek 22. června 2012 ve 13:47® osprey
osprey

mvincik> To je kapitola sama o sobě, zdolávat sumce z kajaku. A stačí i ta pětasedmdesátka, která má baj voko dvě a půl kila.

Ne, že by to bylo těžké, je to jiné.

Pátek 22. června 2012 ve 13:18® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 21.6. 2012 | Způsob lovu: Přívlač

Vyplul jsem. Pro čest a slávu, s touhou poznat daleké kraje a taky za ziskem. Se ctí jsem se vrátil, sláva nevím, nevím, vzdálenost oněch krajů nejlíp doloží pokles hladiny v nádrži, no a když nějakou fotku použiju v článku, i nějaký ten zisk bude vygenerován. Takže asi dobrý.

Krátce a česky, dvě koťata jedno pod 70, druhé cca 75 cm v noci z kajaku. Jedna ryba strašně dorvaná, po těle boláky, na hlavě kousance od jiných sumců.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49706.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49707.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Pátek 22. června 2012 ve 13:05® osprey
    osprey
    Diskuze: Sumcařina

jachu> Udeřit do hlavy a proříznout žaberní oblouky. Opravdu je to totéž jako třeba u kapra.

Sumce zabíjím hodně nerad, snad je v tom ta velikost a majestátnost té ryby. Ale párkrát už se stalo.

Pátek 22. června 2012 ve 12:30® osprey
    osprey

Beer.Beda> Budu se muset přidat. Gratulace.

Čtvrtek 21. června 2012 v 17:38® osprey
    osprey
    Diskuze: Kaprařina

cukrák> Mnohá průběžná krmítka mají asymetrickou zátěž. Zkus nějaký takový model.

Čtvrtek 21. června 2012 ve 14:25® osprey
    osprey

SURF> Já pořád vnímám novou Infinity-Q jako krok zpět proti té staré. Ale Daiwa nedělá primárně pro náš pidistáteček. Zřejmě byly jinde požadavky trhu odlišné.

R' Nessy jsou obecně lehké. Otázkou je pak, co výkon. Nezbývá než věřit, že ten jejich SVF uhlík je opravdu velmi dobrý. Měl by.

Ale ani tři souboje s rybami metr plus mi na toto neodpověděly. Zdolával jsem na jistotu a nedělal psí kusy.

Pletenku na 20 kg, podseknout pořádného tolstoje a do 20 minut ho vyrvat ven. To už by byl test.

Čtvrtek 21. června 2012 ve 14:20® osprey
    osprey

Fugas> Čekal bych přinejmenším říční kilometr:-))

Čtvrtek 21. června 2012 ve 13:47® osprey
    osprey

SURF> Jeden máš v Duelu, ale je to ten nejtvrdší. Další jsou měkčí s delší akcí.

Bylo by to na dlouhý povídání, ale vcelku jo.

Potíž je, že to, že se líbí Horáčkovi, nemusí nic znamenat.

Pokud jde o samotný pocit z prutu, klidně si vezmu Destinu (mohu srovnat) a je mi jedno, co si o tom kdo myslí. V zatížitelnosti ji ale R"Nessa strčí do kapsy.

Výběr prutu má mnoho kritérií a záleží, co preferuješ.

Čtvrtek 21. června 2012 ve 13:37® osprey
    osprey
    Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 20.6. 2012 | Způsob lovu: Přívlač

Výlet s kajakem na přehradu a pokus o trolling. Bohužel, popadl jsem sice držák, ale jeho spodní půlka zůstala doma. Nedůstojné držení prutu na klíně s koncem zaklínovaným v řemení sedačky se tak stalo největším stínem této jinak prima akce.

Doufal jsem, že před bouřkou by mohl vzít sumec, ale fousáči byli jiného názoru. Sáhl jsem si nakonec jen na candátího dorostence.

Lidí evidentně víc než ryb ochotných zabrat.

Znalcům dám šanci identifikovat místa, kde jsem se coural:-)

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49684.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49685.jpg
    Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
      Čtvrtek 21. června 2012 ve 12:18® osprey
      osprey

mvincik> O zrušení zákazu rybky pod 20 cm se usiluje hodně a tlak narůstá. Snad až dorostou candáti na 70 cm, tak lidi pochopí, že je lepší jeden pořádný než několik kolem míry.

Pruhované rybě kolem 35 cm by se mělo říkat okoun.

Čtvrtek 21. června 2012 v 11:30® osprey
      osprey

scarabeus10> Jaderný, pískovna Závlahy, Mrhal,…

Jde o to, co chceš. Já si prostudoval nabídku a šel na ryby na řeku. Nemají tam tlouště:-))

Čtvrtek 21. června 2012 v 10:26® osprey
      osprey
      Diskuze: Feeder

pam> Zdravím. Tvrdší verzi nemám. Mám klasiku, 360 cm, dvojdíl, dělí se tak, že i s nasazenou špičkou je zhruba napůl. Transportní délka je tudíž dost hrozná, myslím, že do 190 cm moc chybět nebude.

Nemá to žádný popis, ale zvládá to krmítka tak do 30 g + krmení. Dalo by to asi i víc, ale proč to rvát. Osobně bych to považoval ještě za kategorii light, maximálně light-medium, kdybych to měl někam zaškatulkovat.

No a teď ta žvejka. Při té tenkosti to není žádný utahovák. Je to rychlý prut, ze slušného matroše, takže aby se ohýbal vlastní vahou nebo se všelijak klátil při náhozu, to rozhodně ne. Ale ohýbá se rychle (tj. i při menší rybě) a do dlouhé křivky. U větší ryby to skoro připomíná mušák. Já to chtěl, lovím na malých vodách a líbí se mi to. Do proudu, pro lov na velkou dálku apod. ten klacek podle mě není. Je to spíš pocitovka.

Čtvrtek 21. června 2012 v 10:15® osprey
      osprey

On je tu jeden problém – já sem sem přišel z MRKu. Tenkrát pro mě bylo nepřehledné chytej.

Dnes je pro mě nepřehledný MRK. A různost obou serverů započala v době, kdy si vzájemně vyčítaly, co kdo od koho okopíroval.

Já podporuju nekopírování a sbližování obou serverů, snad jsem pro to i něco udělal. Mám rád oba, ale kopu za tento a přes to vlak nejede.

Ale rezervy jsou, o tom žádná. Další komentáře nechám na Davidovi. Cokoli se tu změní, on musí zaplatit.

Středa 20. června 2012 ve 12:08® osprey
      osprey

mvincik> Daleko lepší. Daleko.

Ani ta fotka není nejlepší z těch, co jsem tam dal.

Středa 20. června 2012 v 11:43® osprey
      osprey

Scanix> Tak jinak, když mezi řádky to nejde. Ta fotka je od vás. :-))

Tento příspěvek byl editován 20.6.2012 11:54:24 uživatelem osprey.
      Středa 20. června 2012 v 11:30® osprey
      osprey

Scanix> Určitě se u vás třou, něco o tom i vím.

Třeli se už na přelomu dubna a května, ale to nelezou do tak mělké vody. Mám pocit, že to má co dělat s kyslíkem. Na jaře je voda chladnější a je ho víc.

Letos to šlo s výtěrem rychle a někteří letošní potěři už mají kolem 3 cm.

Středa 20. června 2012 v 11:28® osprey
      osprey

hraji> Já se setkal s termínem „porcionální“ – něco jako dávkovitý výtěr. Část pohlavních produktů zůstává v gonádách a uvolní se později.

U tlouště by toto probíhat mělo.