Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Úterý 12. června 2012 ve 22:39® osprey
- Diskuze: Plavaná
michal123> Třeba je to braním ryb – tím co bere a jak to bere. Broky mají význam spíš pro detekci záběru.
Já ale chytám jen s pevným splávkem, takže odpověď ber s jistou rezervou.
- Úterý 12. června 2012 ve 22:36® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Dredaty> Ne, 17 kg mít nemohla, já to bral jako překlep.
Reálných 17 má ta Scanixova, ta tvoje měla tak do osmi. Není to tak dlouho, co jsem držel podobnou. Ale ryba krásná. Štika přes metr je vždycky nádherná ryba. Gratuluju.
- Úterý 12. června 2012 v 10:00® osprey
- Diskuze: Domácí výroba woblerů
gomz> Copak? Kovářova kobyla chodí bosa?
Já ani nevím, kam půjdu…
- Úterý 12. června 2012 v 9:11® osprey
hecht> Stav se, prosím tě, u mě doma.
- Úterý 12. června 2012 v 9:10® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
hraji> Díky, tobě též. Nechť jsou tvé myšlenky plodné, zdraví železné, práce je ti potěšením a hlavně ať můžeš po tom všem na ryby
Tento příspěvek byl editován 12.6.2012 09:10:42 uživatelem osprey. - Pondělí 11. června 2012 ve 22:03® osprey
Char> My to máme zmáklý – David vkládá, já to otáčím
Takové trochu ruské, ale funguje to…
- Pondělí 11. června 2012 ve 21:08® osprey
- Diskuze: Sumcařina
frantakapr> Už to chodí. Já jak jsem admin, tak jsem ti vložil adminskou verzi, kterou normální návštěvník nespustí (je tam možnost upravovat text). Moje blbost.
Ale těch informací tam zas tak moc není.
- Pondělí 11. června 2012 ve 21:06® osprey
David píše do Z lovu, že musí sedět jako myška. I telefon má našišato. Jdu mu zavolat…
Ani vynadat mi nemůže, bude to pracovně.
- Pondělí 11. června 2012 ve 20:33® osprey
frantakapr> http://www.chytej.cz/clanky/1171/
Asi v půlce článku je o té věci zmínka a odkaz na nějaký e-shop, kde je o tom víc.
Tento příspěvek byl editován 11.6.2012 21:07:39 uživatelem osprey. - Pondělí 11. června 2012 ve 20:30® osprey
- Diskuze: Feeder
lunimus> Tak to jo. Nikde to nebude úplně ono, ale všude to s ním nějak půjde. První feeder si stejně musí člověk koupit prostě nějaký, aby opravdu zjistil, jaký přesně chce.
- Pondělí 11. června 2012 v 19:16® osprey
frantakapr> S tím, myslím, léčí ryby správce akvárek, u kterého jsem dělal v zimě reportáž. Kdyžtak se do toho článku jukni.
Já už ryby doma roky nemám.
- Pondělí 11. června 2012 v 19:12® osprey
lunimus> Prut neznám, jde o to, co s ním chceš dělat. Na moji řeku je tvrdý, jinde by byl třeba i ideální.
Pokud se ti tu neozve někdo, kdo ho přímo vlastní, budeme tu asi jen teoretizovat.
- Pondělí 11. června 2012 ve 14:40® osprey
Míra Z.> Velmi ochotně to loni v Jestřabicích žrali jeseteři.
- Pondělí 11. června 2012 v 10:31® osprey
sethy> Rozhodně rovnější než kdeco. I když za tu dobu, co chytám, se polepšilo dost firem. Takové ty věci, ze kterých mi kdysi šla hlava kolem, to už jsem dlouho neviděl.
Konec konců, každý máme jen své vlastní skromné zkušenosti.
- Neděle 10. června 2012 ve 22:42® osprey
Míra Z.> Snad ještě jedna věc ve prospěch Shimana – velmi dobrá kvalita zpracování (lak, rovnost oček, povrchová úprava,…). V tomto ohledu předčí většinu firem.
- Neděle 10. června 2012 ve 22:32® osprey
Míra Z.> Osahej toho víc. Nevím, co stojí Nexave a kolik bys za to byl ochotný dát, ale Shimano vychází relativně draho. Skutečně pěkné pruty má někde od Speedmasteru.
Já dal třeba v minulosti přednost Dragonům, které mají v některých řadách pověst křehkých prutů, ale pocitově mi vyhovují.
Teď už kupuju nebo hodlám kupovat pruty jen málo a asi budu hodně vybírat. Docela se mi líbí pruty amerických značek. Tak třeba něco od nich… Ale má to čas. Spoustu času.
- Neděle 10. června 2012 ve 22:09® osprey
Míra Z.> Já strašně nerad radím. Megaforce je použitelný prut. Ale jde o to, jestli ti sedí nebo ne. Já s ním nechytal, třepal jsem s ním někde na výstavě mezi spoustou jiných. Sám si vybírám pruty o nějaký level výš. Ne zrovna za pětimístnou sumu, tak od 2 do 4 tisíc. Takové ty top klacky, co sem tam mám, jsem většinou pořídil ve výprodejích nebo jako bazarovky.
A zážitek z poslední doby. Byl mi na testování zapůjčen prut v jiné gramáži než jsem chtěl. Vyhodnotil jsem ho jako něco, s čím snad ani nebudu chtít chytat. Na Alandech se ukázal jako v jistém směru geniální a odmítal jsem ho dát z ruky.
No a teď si vem, že bych vyřknul nějaký zásadní soud jakože tohle si určitě vem a tohle je sračka. Zdráhám se takové věci dělat.
Když mi popíšeš přesně, co chceš s prutem dělat, můžu ti doporučit nějaký model, který by mohl odpovídat. Ale někdo jiný se mnou nemusí souhlasit a konečná instance musí být nakonec vždy budoucí majitel.
- Neděle 10. června 2012 ve 21:21® osprey
Míra Z.> Taková normální střední garnitura. Většinou kdo chce něco extra, jde výš a kdo honí cenu, jde níž nebo do jiné značky. A tak se jich moc neprodává. Jinak špatné pruty to nejsou.
- Neděle 10. června 2012 ve 20:17® osprey
David Havlíček> Zeptej se Zdendy. Já mám teď v hrnci dvě vepřový kolena
- Neděle 10. června 2012 v 17:51® osprey
frantakapr> Kup v té akvaristice jinou dezinfekci, je jich dost. Některé se prodávají i na litry.