Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Sobota 2. června 2012 v 8:52® osprey
- Diskuze: Rybaření na dírkách
TOMMY CATFISH> Dírky jsou záležitost soukromých vod. Chodím jednou až dvakrát ročně, když mě kamarádi vytáhnou.
- Sobota 2. června 2012 v 8:45® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
TOMMY CATFISH> Koukal jsem, že do diskuze s adminy jsi to dal, teď je třeba počkat, až to pořeší Radim. Já do zdrojového kódu stránek nezasahuju (nebo pouze vkládáním textů a fotek).
- Pátek 1. června 2012 ve 21:22® osprey
TOMMY CATFISH> Ty parmy (mreny) ti tam u vás závidím. Já už letos viděl asi dvě skočit. Šedesát kilometrů od domova…
- Pátek 1. června 2012 v 17:24® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
Tam ti neunikne ani šupina.
Tento příspěvek byl editován 1.6.2012 17:47:02 uživatelem osprey. - Pátek 1. června 2012 v 15:45® osprey
- Diskuze: Plavaná
lunimus> On je problém, že při plavané a feederu se ryby váží a je pevně daný závodní řád. Vážení je až po ukončení závodu.
- Pátek 1. června 2012 v 15:42® osprey
David Havlíček> Ryba domácí je nudná. My chcem vidět, jak skáčeš do vody s prutem v zubech
- Pátek 1. června 2012 v 10:55® osprey
kety.vydra> Já babky normálně sbírám. Ale Libor nás odvlekl na flek plný krásných hřibů a dvacetilitrové „vědro zednické“, ve kterém obvykle míchám krmení, se plnilo fofrem. Nasušit si hřiby, proč ne, ale babky mi rostou v lese za vsí, těch můžu mít, kolik budu chtít. To je taková houba, které seberu jen tolik, co aktuálně potřebuju, když nic lepšího není.
- Pátek 1. června 2012 v 10:51® osprey
hraji> Nevím, jestli na mě budeš reagovat, ale chci, aby to dál byla věcná diskuze dvou přátel. Příliš si tě vážím na to, abych tu z tebe dělal vola. Tohle jsem musel napsat, protože nevím, kam se diskuze dál vyvine. Neútočím na tebe, ale připouštím, že se snažím dělat závodění jakousi antireklamu.
K těm dětem. Ber to tak, že v Anglii dělají spoustu věcí. Nějak se chovají na klubových vodách, nějak na tekoucích, jinak třeba na moři. Viděl jsem i článek anglického autora o lovu lipanů na plavanou. Já bych tak nechytal, ale proč ne – je jedno, jestli je háček v hubě opeřený nebo ne. Taky měli v Anglii štvanici na lišku a ve Španělsku třeba býčí zápasy.
O tom anglickém programu pro děti vím – ale proč to dítě má sakovat ryby, když je stejně pustí. To plnění vezírku už je honba za tím, jak ho má kdo plný. Přitom pro pouhé gesto, kdy si potěžkáš a zvážíš plný sak, čímž ublížíš naprosto zbytečně spoustě ryb.
Ty klubové tabulky jsou taky určitý projev narcisismu. Pochopil bych žebříček trofejních ryb. Ale kdo nachytal víc kilo plotic? To je v první řadě masivní krmení a pak už jen totální dril – od ovládnutí techniky lovu přes práci s cajkem až po bleskové zdolávání a pytlování. Nevyplatilo by se v tom případě vzít si na to pořádný čeřen?
A dobře. Připusťme, že závodění je neškodné a fajn. Co kdyby v tomto duchu začali chytat všichni? Já jsem vděčný za běžného českého rybáře, který jde posedět k vodě s tím, že chytne kapříka a bude šťastný. Osobně si myslím, že je to v rybařině i taková moje konečná meta.
- Čtvrtek 31. května 2012 ve 22:36® osprey
lunimus> Ze mě taky ne. Jen úcta k mnoha závodníkům, kteří jsou opravdu skvělí lidé (hraji je typickým příkladem) mi brání v tom, abych závodění kritizoval víc.
Ale na druhou stranu, člověk se při tom opravdu naučí chytat ryby. Navíc závody mají i jistou společenskou stránku.
- Čtvrtek 31. května 2012 ve 22:28® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
kingkubik> Destina 240 do 14 je gramážově pod Destinou 270 do 14 (ta je spíš do 18). Destina 270 do 21 má jinou akci a výrazně silnější spodek.
Speed starší verze je měkčí než ten AX a nakládal bych mu míň. Zato se s ním skvěle zdolává. Takže pokud budeš kupovat nový a bude to AX, tak v dvacetigramu bude tužší než obě Destinky do 14 g.
Pokud si ho můžeš dovolit, dal bych mu před Destinami přednost.
- Čtvrtek 31. května 2012 ve 22:10® osprey
Libor> Čistil jsi někdy 20 l kýbl babek?
Já nevím, co budu dělat 16.6., ale jestli půjdu k vodě, tak tloušť mi bude málo. Navíc těch už jsem letos pár chytil. Uvidíme.
- Čtvrtek 31. května 2012 ve 21:58® osprey
lunimus> Ryby se házejí do vezírku. Ten se po závodech vytáhne (pokud je tam víc jak 10 kg, tak těm dole moc veselo není). Ryby se přesypou, zváží a pustí. Většinou odplavou…
- Čtvrtek 31. května 2012 ve 21:57® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
kingkubik> Proč srovnáváš Speeda 270 cm s Destinu 240 cm? To jsou úplně jiné pruty – už kvůli té délce.
Srovnával bych ho s Destinami 270 cm buď do 14 nebo do 21 g.
Taky rozlišuj Speeda a Speeda AX. AX je rychlejší a tužší.
Speed je lepší, ale dražší. Destina je za lepší peníz a já si s ní docela rozumím.
Tento příspěvek byl editován 31.5.2012 21:57:26 uživatelem osprey. - Čtvrtek 31. května 2012 ve 21:53® osprey
Libor> Ono to tak je. U lidí v dobách dostatku rychle propuká neúcta k obyčejným věcem.
- Čtvrtek 31. května 2012 ve 21:29® osprey
lunimus> Body = gramy. V mých očích totální degradace ryby.
- Čtvrtek 31. května 2012 ve 21:25® osprey
spike> Máme velmi malou řeku. Můžu tam jít jednou dvakrát v roce, pak je naděje, že si zachytám.
Jsou i místa, kde ty ryby jsou (respektive bývaly – nemám čas to kontrolovat), ale nedokázal jsem ji tam chytit. Nevím proč. Dát tomu pár vycházek, třeba bych na to přišel, ale když mám fleky, kde tu rybu chytit umím a sotva se tam stačím dostat, tak to nemá cenu. Ostroretka je hezká ryba, ale stačí mi jich pár za rok.
- Čtvrtek 31. května 2012 ve 14:46® osprey
spike> Kdysi jsem chtěl na Moravě parmu a nakrmili jsme masivně pod jedním jezem. Tam se pro ostroretky nedalo chytat – kam to padlo, během chvilky byla na tom. Někde po třicáté rybě už jsem nevěděl, co mám dělat, abych chytil parmu a netrápil další ostré.
Tady jich je málo, ale dokážou celkem slušně vyrůst. Nejsem si jist, kolik bych jich na těch místech chytil dneska, jsou to hejna fakt o pár kusech.
Bigpista> Naviják znáš, prut asi ne. Ale stále se utvrzuju v tom, že na feeder je toho kolovrátku škoda.
- Čtvrtek 31. května 2012 v 0:23® osprey
- Diskuze: Hradec Králové a okolí
jirka199> Teď už s tím klidně můžeš jít chytat.
- Středa 30. května 2012 ve 23:49® osprey
Scanix> Vy jich tam máte hromady. Stačí jen hledat. Ale kusy 45+ se tam nehledají snadno.
Mušku bys hlavně musel zmenšit a zpomalit. Něco jsem o tom četl, ale honit ostré s mouchou nebudu.
Nebo počkej na léto. Když se to ještě víc ohřeje, tak jsou některé tak aktivní, že se dají ulovit i na přívlač.
- Středa 30. května 2012 ve 23:00® osprey
Jak.novi> My tebe též. A co zapřičinilo tu delší dobu tvé nepřítomnosti?