Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Sobota 26. května 2012 ve 23:41® osprey
osprey

Piscicapus> Ale dostal jsi mě – kvůli tobě jsem si vyskládal ty kolovrátky na stůl a teď mi po nich ujíždí zrak a mám cukání. Cukání cukat:-))

Mimochodem – a kdeže se o tom bavit, pokud je vůle se o tom bavit?

Sobota 26. května 2012 ve 23:28® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Mrakoš> Já byl dneska kolegovi Bigpistovi ukázat, jak se na ten feeder sedá a Technium light se svými 345 cm mi přišlo zoufale krátké.

396 cm Speedmasteru bylo tak akorát a chytat na ještě větší vodě, uměl bych si 420 cm docela dobře představit.

Sobota 26. května 2012 ve 12:40® osprey
osprey

skwor> Tohle osmdesátka je. Vezmi si, že třeba padesátka je ryba zvíci lidského předloktí, která má 70 – 90 deka.

A teď je tu otázka, jestli schovat prsty a natlačit ji proti objektivu s krátkým ohniskem.

To je to, oč tu dikutujem – kde je hranice míry, vkusu, objektivity, krásy, sebereflexe…

Já si nenárokuju monopol na pravdu, prostě hlásám svůj názor. A celé to vzešlo z toho, že lidé, kteří jsou zmanipulováni trendem širokoúhlých objektivů a neumějí s nimi zacházet, jsou pak často neprávem obviňováni ze lži, protože rybáři jsou zvyklí z médií, že osmdesátka na spoustě snímků vypadá, jakoby svého přemožitele před chvílí vydávila:-D

Sobota 26. května 2012 ve 12:34® osprey
osprey

Mrakoš> Háček dej úměrný peletě a celé sestavě. Protože číslování je často dost nejednotné, raději nebudu doporučovat konkrétní velikost, ale chytám i s háčky označenými číslem 6 (když jsem ale viděl šestky v některých kaprařských sériích, jsou o dost větší).

Počítej taky s tím, že pokud ti do toho budou menší ryby mlátit, bude se ti občas klepat celý prut a nesekneš si. Respektive sekneš, ale málokdy do ryby.

Sobota 26. května 2012 ve 12:31® osprey
osprey

Piscicapus> Taky to ber tak, že já naopak často píšu rychleji a moc nepřemýšlím.

C3 je pocitově jiný. Mám ten stroj rád, jsem si vědom jeho kvalit, je to naviják nejvíc zastoupený v mé multisbírce a často ho doporučují druhým, takže určitě nemám snahu ho shazovat.

Můžu třeba napsat, že není tak učesaný, ale na druhou stranu si myslím, že mě ty moje Ambassadeury přežijí.

O hlupácích – však jsem psal, že je ze sebe dělají ti druzí. Občas i já.:-))

Samozřejmě sranda je nade vše a o světový mír usilovala už Sandra Bullock:-))

Sobota 26. května 2012 v 11:33® osprey
osprey

David Havlíček> Až jednou získám dojem, že jdu s proudem a dělám kompromisy kvůli kompromisům, tak už tu nebudu mít co dělat:-))

Sobota 26. května 2012 v 10:32® osprey
osprey

David Havlíček> Souhlas. My se jen lišíme v tom, že zcela subjektivně nahlížíme na pojem „vypadala dobře“.

Až vyfotíš modelku tak, že bude mít velkou deformovanou hlavu na těle ubíhajícím do ztracena, taky z toho nadšená nebude.

Široké sklo je dnešní trend. Sláva Štochl ho nepoužíval a zas tak moc mu nechybělo. Ano, ty ryby má na fotkách kapku malé.

U mě je to trochu z nouze ctnost. Kupoval jsem objektivy, aby mi v budoucnu pasovaly na full frame tělo. Až si ho jednou pořídím, rázem budu „širší“.

Sobota 26. května 2012 v 10:03® osprey
osprey

cormaxx> Tuhle ne. Žádnou ze silnějších než ta, o které jsem psal.

Pátek 25. května 2012 ve 22:33® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

Ciffik> Milo Gold Valley k tomuto účelu používal Vašek Turek, má s ním kapra, tuším snad 19 kg.

Celkem si ho chválil, ale časem přešel na Sportex.

Ten prut je tu v jednom z Duelů.

Pátek 25. května 2012 ve 22:31® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

niiki> Hezká voda. Mají tam i pěkné ryby, ale není to přesazené, takže se stává (podobně jako na volných vodách), že si ryby dovolí nebrat.

Nevím, který flek má číslo 13, ale hodně jsem vídal, že kapraři zaváželi některé pruty až k protějšímu břehu, kde byl klid.

Já tam kapry nechytal…

Pátek 25. května 2012 ve 22:28® osprey
osprey

cormaxx> 270 cm/8–35 g

Pátek 25. května 2012 ve 22:27® osprey
osprey

Piscicapus> Zdravím. Přišel jsem na to sám za těch podmínek, že jsem si točil s ním a se Zillionem.

Schválně jsem si teď protočil všechny tři Ctrojky co mám. Máš pravdu, že vůle v klasickém smyslu slova to nejsou. Je to jiný pocit při točení kličkou. V navijáku to cvaká, ale fakt je, že nic volného tam není. Použil jsem tam výraz „do jisté míry“, právě proto, že jsem to neuměl popsat líp. Neumím to napsat ani teď.

Ty bys to možná dokázal, ale ty dáváš přednost otázkám, po nichž ze sebe dělají hlupáky ti druzí. Já už se s touhle rolí smířil:-))

Pátek 25. května 2012 ve 22:12® osprey
osprey

BoBo-Falknow> Bobo, ta kudla není úplně malá, ale takhle blbne lidi používání širokého ohniska. On má tu rybu u kolen a strčil hlavu do objektivu – úplně znegoval tu funkci té „širočiny“. To, jak mu to deformuje postavu, dokázala schovat ta rozevlátá bunda. Mě se zase David ptal u fotky desetikilové štiky, jestli to byla metrovka.:-))

Právě tohle je jeden z důvodů, proč široké ohnisko nemám moc rád a na fotkách předpažuju jen decentně. Mate to lidi.

Pátek 25. května 2012 ve 14:30® osprey
osprey

JohnFish> Z USA je mnohem dražší poštovné, doplácíš clo a DPH a k tomu čekáš, až ti to celé proclí. Přesné reálie neznám.

Nákup z EU se mi jeví jednodušší. Ceny multíků mi pak zatím přišly nejlepší v Británii.

Počítej taky s tím, že C3 se ti v porovnání s moderními „vajíčky“ bude zdát poměrně těžký a do jisté míry s vůlemi. Je to dost stará konstrukce, ale nesmrtelná. Většinou ho srovnávám s Kalašnikovem.

Pátek 25. května 2012 ve 13:54® osprey
osprey

JohnFish> Když ti vyjedou jen anglické stránky, použiješ volbu Stránky pouze česky.

Jinak Ambassadeur C3 se v ČR za rozumné peníze v podstatě neprodává a budeš muset sehnat nějaký v zahraničí nebo v bazaru. Kdybys překousl pravoruký model, tak LuboO nabízí jeden v bazaru. Prakticky nový a velmi levně.

Pátek 25. května 2012 ve 13:23® osprey
osprey

gomz> Ahoj Ondro. Opravdu se stále lepšíš. Vezmi nějaké ty Slidery na sraz.

Pátek 25. května 2012 ve 13:12® osprey
osprey

68richard> Zdravím a děkuji za důvěru vkládanou v mou osobu.

V té roli porybného si dávej pozor, někteří lidičkové jsou pěkní magoři (taky jsem to chvilku dělal). Hlavně se nenech vytočit k tomu, abys překročil své pravomoci.

Pátek 25. května 2012 ve 12:58® osprey
osprey

Scanix> Můj bussines je, že tady lidem rozumně radím. Dát šest litrů za C3, která se dá i s poštou koupit v zahraničí pod 3000, to je zbytečnost. Jsme v době Internetu, stačí pár kliknutí myší…

http://viewitem.eim.ebay.cz/…6001091/item

Pátek 25. května 2012 ve 12:52® osprey
osprey

Mrakoš> To je jeden z problémů feederu – abys chytal to, co chceš chytat.

Čtvrtek 24. května 2012 ve 23:36® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 24.5. 2012 | Způsob lovu: Feeder

Krátký výlet s Davidem na chytejáckou klubovku. David lovil na mlaskačku na rohlík, já testoval jednu z málo známých variant feederu.

Zatímco David si pomohl k cca šestikilové jikernačce, já chytil asi 6 per a 7 línů. Nebo jinak – 6 červenopeřic a jednoho zelenáče.

Koho zajímá ta málo známá varianta feederu, tak montáž je na fotce celá:-))

Edit DH: Tomáš říkal, že ho zřejmě chytl a měl 69 cm a 7 kg, tak mi neubírej :-D

Tento příspěvek byl editován 25.5.2012 00:06:38 administrátorem HaD.
foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49111.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img49112.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.