Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Čtvrtek 24. května 2012 ve 23:01® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
xifa> Nějak si nevybavuju, co to je za místo.
Ale pokud se toužíš někam mrknout, nikdo ti nebrání. Já se taky courám, kde se mi zrovna líbí
- Čtvrtek 24. května 2012 ve 22:45® osprey
- Diskuze: Rybaření v zahraničí
68richard> Koukni se třeba sem. Jel jsem s touhle cestovkou dvakrát (i když ne do Norska) a byl jsem spokojen.
- Čtvrtek 24. května 2012 ve 22:36® osprey
- Diskuze: Plavaná
hraji> Pokud je to voda, kam moc lidí nechodí, nikdo by do ní neřekl, že tam může něco být a přitom se tam dá nabrat do prsaček, tak tam takovéhle ryby bývají. Osobně i trochu těžím z toho, že takovéhle úseky nepodceňuju.
Těch ryb je věčná škoda.
- Čtvrtek 24. května 2012 ve 22:33® osprey
- Diskuze: Sumcařina
Bonis317> Ta pramice 380 by byla dost dobrá, ale já bych se o ni na Orlíku bál. Je neskutečný, když na severu jsou lodě s motorem uvázaný kusem špagátu a nikdo se o ně nebojí a u nás znám lidi, co si kupujou prohnilý šunky jen proto, aby se o ně nemuseli strachovat.
- Čtvrtek 24. května 2012 ve 22:28® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
JohnFish> Prosím tě – podívej se na e-bay. Z Anglie máš za tu kajmaní cenu ty C-trojky dvě i s poštovným.
- Středa 23. května 2012 ve 23:32® osprey
- Diskuze: Kaprařina
Mr. Vydra> Vem si plochu průřezu – ta 0.45 mm má plochu dvaačtvrtkrát větší a tak se jí tam vejde dvaačtvrtkrát míň. Udělej si kružítkem kolečko s průměrem 30 mm a 45 mm.
Třeba dvacítka má proti čtyřicítce poloviční průměr, tj. čtvrtinovou plochu průřezu, takže dvacítky se vejde na cívku 4× víc než čtyřicítky.
- Středa 23. května 2012 ve 23:11® osprey
Bonis317> Těžký dotaz. Na sumcařinu to chce spíš větší loď. Laminátky se víc kradou, dřevěná bude těžká pro transport a náročnější na údržbu.
Jednoznačnou odpověď na základě takhle prostého dotazu ti asi nikdo nedá.
- Středa 23. května 2012 ve 23:09® osprey
- Diskuze: Kaprařina
Mr. Vydra> Pro vlasec 0.30:
0.45×0.45×340 : (0.30×0.30) = délka té třicítky (vychází mi 765 m)
A budeš doufat, že ta třicítka je opravdu třicítka.
- Středa 23. května 2012 ve 23:02® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Pjota> Myslím, že sethy s ní chytá. nebo s podobnou od Dragonu. Celkem snad spokojenost.
Ale na nějakou neviditelnost (Invisible = neviditelný) bych moc nevěřil.
- Středa 23. května 2012 ve 22:59® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
zdenous4> Teď už se dá chytat prakticky všemi způsoby a na všechno, co dokáže ryba sežrat. Jen dravci jsou hájení.
Co je v danou chvíli lepší, to záleží na situaci. Kdyby něco bylo nejlepší, tak by tak chytali všichni.
- Středa 23. května 2012 v 16:34® osprey
Fryw> To je taky polidštěná verze. Když chytím v zimě na plavačku většího tlouště, tak do jara už mi obvykle druhou šanci nedá. Vzhledem k nepatrnému poranění plavačkovým háčkem je poškození ryby malé a jednou dvakrát za rok to ryba ustojí. Pak je to plus mínus, jak píšeš.
Zprasit podměrečnou kudlu nebo candáta, ale není problém. A ochytávat ryby takovým tempem, že následně některé nepřežijou zimu, to je taky reálné.
Chyťapusťáctví je částečné řešení, ale není to absolutní všelék a mnohdy je horší než umírněná masařina.
- Středa 23. května 2012 v 16:18® osprey
sfox> S tím si hlavu nelam. S tohle diagnózou by se nás sešlo…
- Středa 23. května 2012 ve 14:34® osprey
lunimus> 30 cm je 30 cm. Někdy rozdíl skoro nepoznáš (ale kratší prut je lehčí a příjemnější), jindy se každý centimetr délky navíc hodí.
Proto jsem taky skončil v situaci, že bolo 5 m je u mě mnohem častěji nasazovaný prut než match 4,2 m.
- Úterý 22. května 2012 ve 22:10® osprey
zulin> To záleží, jak moc výrobce kecá o průměru. Viděl jsem šňůru 0.24 mm, která reálně měla asi 0.20 mm a taky 0.25 mm, která měla 0.35 mm. Jsem schopen počítat velmi přesně, ale za těchto okolností je to úplně na nic.
Řešil bych to na tvém místě někde, kde mají navíječku.
- Úterý 22. května 2012 ve 22:07® osprey
- Diskuze: Feeder
MIG-35> Nevím, kde ti plavou parmy a jeseteři, ale když už ten flek najdeš, nic těžkého to není.
- Úterý 22. května 2012 v 15:22® osprey
lunimus> Koupě staršího modelu je dobrá volba. Kolikrát ten nový ani nemusí být lepší. Zato dražší bývá skoro vždy
- Úterý 22. května 2012 v 15:19® osprey
kety.vydra> Když cokoli pěstuje nebo chováš, musíš mít rezervy. Míň to bolí, když ti toho polovina padne. Když pak ale odchováš nebo vypěstuješ kompletní produkci, máš starosti s odbytem. Pak se pálí obilí, kompostuje ovoce a prodávají ostroretky v akvaristice. Ber to jen jako možné vysvětlení.
Jiné vysvětlení je, že to prostě zkusili.
- Úterý 22. května 2012 ve 12:10® osprey
kety.vydra> Někde odchovávají ročka a rádi by ho prodali. Ne každá MO to koupí a tak je každá koruna dobrá.
- Úterý 22. května 2012 v 10:57® osprey
lunimus> Nehledej absolutní obecná pravidla. Levnější prut nebude mít zpravidla tak kvalitní uhlík a tak ho nejspíš může být víc, aby se udržela akce prutu. Může to být i kompozit (uhlík s laminátem) nebo dokonce čistý laminát. Pak to bude těžké, ocasoidní, ale vydrží to hrozně.
Nešpekuluj takhle. Prostě si vyber prut.
- Úterý 22. května 2012 v 10:48® osprey
spike> Dostaneš bojový úkol. Dojedeš tam, chytneš ju a nafotíš pro atlas ryb tady na serveru.
Sponzorsky ti věnuju půlku mrtvého cejna jako nástrahu