Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 21. května 2012 ve 21:32® osprey
osprey

mvincik> Já naposledy chytal v Trelleborgu z mola. Čisté zero. Vítr jako kráva, voda plná chaluh. Místní borci přišli, koukli, odešli. Ti nejdrsnější dali pár hodů a odešli až potom.

Od té doby jsem viděl vodu jen v sudu pod okapem.

Pondělí 21. května 2012 ve 21:30® osprey
osprey

Rybapych> Tenhle úsek Lužnice znám, viděl jsem ho, ale nechytám tam. Vyder je samozřejmě dost i jinde – množí se to hlavně na rybnících a na zimu se to slézá na řece.

Ryba, co není na prostředku, je pak mrtvá ryba.

Nějaké rady nečekej, ono není moc s čím radit. Lepší to nebude.

Pondělí 21. května 2012 ve 21:27® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

lunimus> Opravdu je to, že si prut prohlédneš, zda odpovídá tvým požadavkům a je v pořádku v podstatě všechno, co se dá udělat.

Levné těžké pruty mohou být docela odolné, nejvíc praskají takové ty vyhnané proutky s tenkou stěnou blanku. Ale v těch 5 m se najde dost slušných robustních proutků. Moje boloňka má stovky prutohodin, možná už tisíce ryb a lámu ji zásadně jen posledních 5 cm, když někde cvrnknu při transportu špičkou (ztratil jsem takový ten ochranný obal a tak jednou za dva roky si někde škrtnu…).

Pondělí 21. května 2012 ve 13:25® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

MIG-35> Copak chuť… :-D

Pondělí 21. května 2012 ve 13:25® osprey
osprey
Diskuze: Pěst na oko

Taková drobnost. Dost tyhle věci sleduju, páč jsem selský synek poznamenaný studiem biologie…

http://www.novinky.cz/…pohroma.html?…

Pondělí 21. května 2012 ve 12:46® osprey
osprey

lunimus> Na dveře v obchodě. Já si jednou vyzvedával boloňku z opravy a ještě ve dveřích jsem amputoval koncové očko.

Jinak je to jako s melounem. Dovnitř nevidíš. Nech si to sestavit, abys viděl, že se tam nic neklepe a všechno je jak má. Pak to zkus zatížit (klidně si přines naviják s vlascem), abys viděl sílu prutu a akci.

A to je asi tak všechno, co můžeš udělat.

Můžeš se zeptat i na úroveň servisu. U mé boloňky potřebuje nejmenovaná italská firma na každou prkotinu tak půl roku a pokud jde o kvalitu odvedené práce, tak poslední opravu už jsem si radši dělal sám.

(opravy – vyvázání nového sedla navijáku poté, co mi na prut šlápl pes, kterého jsem se neodvážil kopnout, výměna posledního dílu, který jsem opakovaným odlomením koncového očka (moje vina) zkrátil na neúnosnou délku (vložen příliš měkký díl – z boloňky mám feeder), odlomení očka (nové jsem si vyvazoval sám))

Celkově na tom není moc co zkazit, je to trubka s očky. Něco váží, nějak se chová, něco vydrží. První dvě věci lze posoudit, to třetí se ukáže až u vody.

Pondělí 21. května 2012 v 11:32® osprey
osprey

lunimus> Navíc počítej s prostorovou úhlopříčkou. Ale o tom to není. Snadno seženeš slušný prut kolem 120 cm.

Pondělí 21. května 2012 v 11:31® osprey
osprey

MIG-35> Na spoustě vod bys zvládl sledovat i 3 feedery… Jako nic.

Pondělí 21. května 2012 v 11:10® osprey
osprey
Diskuze: Slovensko

TOMMY CATFISH> Na zlato jste se málo modlili. Protože bez zásahu Božího to jinak dopadnout nemohlo.:-))

Při vší úctě, nemohlo. Nám by to nandali taky.

Pondělí 21. května 2012 v 11:07® osprey
osprey

Bigpista> Já nabízel něco tobě. Krabice to nebyla. Sám nepotřebuju nic.

Pondělí 21. května 2012 v 10:55® osprey
osprey

Bigpista> Jo, to je na velkých vodách problém. Proto je nemám rád. Moc prokrmíš, místo na přesnost házíš co nejdál, blbě se něco vymýšlí, když to nejde.

Ale každý svého štěstí strůjcem.:-))

Měl jsi ode mě jistou nabídku. Nikdy je neopakuju. :-))

Pondělí 21. května 2012 v 10:50® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

sidla_napajedla> Jestli ti jde o těch pár gramů váhového rozdílu nebo rozdílu v kapacitě, tak to bych vůbec neřešil. Vem si jenom, že jak to namotáš, hned tam máš 15 deka navíc.

Kapacitu bych si prohlédl na stránkách výrobce. Ale při tom, jak se kecá ohledně průměru vlasců a šňůr, bych to opět nijak dramaticky neřešil. Rozhoduje konkrétní návin. Pokud to máš na Moravu, mělo by tohle stačit bohatě.

Pondělí 21. května 2012 v 10:46® osprey
osprey

Bigpista> K 3.5 lb kapráku jsem zatím nedorost:-))

Pondělí 21. května 2012 v 10:30® osprey
osprey

Mrakoš> Na ty feedery dáš 0.25 mm jak prd. Ale musíš si hlídat ohybovou křivku – nervat to horní částí prutu, přenést tu zátěž na spodek.

Pondělí 21. května 2012 v 10:29® osprey
osprey

Bigpista> Nevím, co s tou feedertyčí vyvádíš, ale přiznej se – ty ty ryby normálně chytat nechceš:-))

Neděle 20. května 2012 v 18:43® osprey
osprey

pipa> Zkušenosti nemám, ale měl by bejt slušnej. Hlavně aby ti vyhovoval.

Neděle 20. května 2012 v 18:39® osprey
osprey

MIG-35> Já nefeederuju. Už nejmíň tři neděle.

Neděle 20. května 2012 v 18:10® osprey
osprey

krysak1> Nejspíš bude. Zejména, když tě někdo uvidí:-))

Ale i ryby si někdy dají říct.

Sobota 19. května 2012 ve 12:37® osprey
osprey

gomz> Měl jsem s sebou dva. Jeden byl dost velký a ty ryby mi přišly takové přistydlé. Tak o týden dva později bych ho nabil…

Sobota 19. května 2012 ve 12:36® osprey
osprey

cormaxx> Lopatka je přežitek.:-))