Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pátek 18. května 2012 ve 21:55® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
TOMMY CATFISH> U mě je docela dobře možný, že se na to vykašlu nebo hodím na vodu kajak a pojedu někam do pryč.
Nemá smysl to řešit – nevíš jaké bude počasí, jaká voda, co práce a jiné povinnosti.
Nikdy jsem si na ten den volno nebral. Zahájení je davové šílenství a genocida na ryby, které byly tak blbé, že si vlezly někam, kde je každý najde
- Pátek 18. května 2012 ve 21:51® osprey
Erik> Ber to takhle. Na všech větších MP revírech se štika vyskytuje. Její vysazování ukládá i zarybňovací plán.
Bohužel zejména menší jedinci jsou snadno ulovitelní, takže se snadno vymlátí. Ulovit na přívlač větší kus je daleko těžší, někdy máš pocit, že tam ta ryba není a být nemůže, dokud se jednoho dne neotevře voda.
Začínající vláčkař to má dneska těžký – musí se dostat k rybě přes dav kolegů a to není zrovna lehká věc. 16.6. ráno kolem osmé nebude u nás pod jezem moc štik, které by ještě byly živé a zatím neokoštovaly železo…
- Pátek 18. května 2012 v 18:06® osprey
Bushmanx> Ne tak zhurta na něj, kolego. Je to mladý kluk a uměl se i velmi slušně zeptat.
Nicméně realita je taková, jaká je.
- Pátek 18. května 2012 v 16:19® osprey
- Diskuze: Plavaná
lunimus> Je to měsíc, co jsem teoreticky zatratil jeden prut a je to 14 dní, co jsem odmítl chytat s jinými a dal přednost tomu odvrženému.
Teorie je krásná, ale praxe s ní občas dovede pěkně zamávat
Pětimetrové bolo s transportní délkou 110 – 120 cm by se mělo dát sehnat. I v té tvé cenové relaci.
- Pátek 18. května 2012 v 16:16® osprey
- Diskuze: Muškaření
Chose> Díky. Budí to na mě zatím celkem dobrý dojem. Tak ať se daří.
- Pátek 18. května 2012 ve 12:41® osprey
lunimus> Ta poslední věta – ano, je to jednodušší. Ale rozhoduje, jak se ta voda chová a co a jak chceš chytat. My ti tu můžeme dávat jen teoretické rady.
Navíc já jsem třeba spoustu velmi seriózních rad neposlechl a chytám si v řadě případů po svém. Stojí mě to třeba část úlovků, ale mě je to jedno. Ryby si chytnu.
- Pátek 18. května 2012 ve 12:00® osprey
hraji> Tam je problém, jestli je 4 – 5 m běžná hloubka, ve které bude kolega lovit nebo maximální hloubka na středu koryta, kde přinejmenším pro začátek lovit nemusí.
Já myslím, že nakonec mu poradí LuboO. Znají se, chytají spolu a Lubo je šikovný rybář.
- Pátek 18. května 2012 v 11:58® osprey
lunimus> Boloňky v tebou požadované transportní délce se vyrábějí. Já mám navíc těch 5 m rád i proto, že ještě odháčkuju rybu rukou bez použití podběráku. U 6 nebo 7 m už to jde špatně – hrozí zlomení špičky prutu.
- Pátek 18. května 2012 v 11:36® osprey
- Diskuze: Feeder
mvincik> Tak takovýhle iluze si nedělám. Jak to říká ten v tom vtipu od Knatorka:
„No to je výhled. Skrz ty mříže vidím zeď, za ní ostnatej drát a za ním šibenici.“
- Pátek 18. května 2012 v 11:20® osprey
- Diskuze: Rybaření na dírkách
V zimě se seká dírka do ledu, v létě se dá vytrhat okno v travách.
Šel bych na líny, ale asi to nedám…
- Pátek 18. května 2012 v 11:19® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
hraji> Něco už jsem promazal. Ale programové záležitosti nemám na povel. Vkládám, mažu. To je moje parketa
- Pátek 18. května 2012 v 11:18® osprey
lunimus> Já v praxi na běžný lov používám boloňku 5 m s odhozovou hmotností do 20 g. Ale nemáme tu tak hluboké vody.
Ono hodně záleží na tom, co přesně s tím prutem děláš.
- Pátek 18. května 2012 v 11:15® osprey
- Diskuze: Muškaření
Chose> Tož a co v té vodě vyroste samo od sebe?
- Pátek 18. května 2012 v 11:13® osprey
Erik> Bláhový člověče. Co čekáš? Já nevím, jestli vůbec nějaký dobrý revír na štiky znám, ale pokud nějaké vody znám a vím, že tam ještě něco plave, budu zatloukat, zatloukat a zatloukat.
Lov štik je osamělý lov. I dva lidi na lodi můžou být moc, pokud se nenaučí dokonale spolupracovat. Budeš muset hledat, zkoušet a prošlapat si tu cestu sám. Nebo začni chytat kapry na boilies.
- Pátek 18. května 2012 v 11:08® osprey
- Diskuze: Feeder
MIG-35> Gratulace. Já tenhle týden ještě musím dorozdýchat předchozí týden…
Sedět někde 14 dní, to budu až v důchodu. Pokud se dožiju. Anebo kdyby mě za něco zavřeli. To bych mohl sedět na jednom fleku i dýl.
- Pátek 18. května 2012 v 11:02® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
hraji> Jo, užívám
- Čtvrtek 17. května 2012 v 11:26® osprey
- Diskuze: Domácí výroba woblerů
„Že dám zero, měl jsem bobek, zachránil mě gomzowobek.“
Malý severský pozdrav Ondrovi. Když už byly zubejdy dost opatrné, hledal jsem něco menšího, nechrastivého, nemochlubokochodícího a schopného provokativně poskočit. Našel jsem jen nástrahu na obrázku. Po pár hodech za ní skutečně vyjela ryba, zastavila se u hladiny a když jsem jí s ním prudce poskočil, rafla ho za zadní trojhák. Zdolával jsem hodně opatrně a povedlo se.
- Čtvrtek 17. května 2012 v 10:33® osprey
jk1905> Třeba tohle:
- Středa 16. května 2012 v 18:33® osprey
miluju přívlač> Za prvé. Skitter Pop se dělá ve velikostech 5, 7 a 9 cm. Takže hledáš 9 cm.
Za druhé – nevím, co je levně. A počítej, že si k němu zaplatíš poštovné, takže pokud nechceš nic jiného, asi tě vyjde levněji, kdybys na něj padnul někde na krámu.
- Středa 16. května 2012 v 16:26® osprey
- Diskuze: Kaprařina
nnnap> Jak ty umíš tu pravdu napsat, to se hned tak nevidí