Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 16. května 2012 ve 13:52® osprey
osprey
Diskuze: Pěst na oko

sfox> Naopak, jsem rád za tvůj vstup. Ono se opravdu dělá málo, ale já jeden čas trpěl dojmem, že se snad nebude dělat vůbec nic.

Středa 16. května 2012 ve 13:08® osprey
osprey

sfox> Dlouhý povídání. Ale třeba tady na jihu se před dvěma lety rozjel umělý výtěr parmy, změnil se přístup k vysazování úhoře, viděl jsem dotace na pár smysluplných projektů… A takové Lipno se v posledních letech rozhodně pohnulo k lepšímu, i když místní RS vede s tou sběří u vody doslova válku.

I ta kormorání konference (která měla proběhnout před 10 lety) je známkou, že se něco hýbe. Já vím, je to pomalu, je to málo, ale zaplaťpánbůh je to.

Středa 16. května 2012 ve 12:56® osprey
osprey

hraji> Občas mám pocit, že se věci trošku mění k lepšímu. Lidem dochází trpělivost a i na vysokých místech jsou dnes lidé, kteří své milióny vydělali legálně a rádi by v tom pokračovali.

Navíc to vypadá, že si naše politicko zlodějská elita začala vzájemně házet klacky pod nohy.

Snad se dočkáme toho, že i v rybařině to nabere lepší směr. Nějaké signály taky vidím.

Středa 16. května 2012 ve 12:13® osprey
osprey

hraji> Aha. Hledám Krátké zprávy, čtu to jen jedním okem.

Ale jsem šťastnej, že se konečně něco děje.

Taky jsem viděl zprávu, že udělali zátah na ty magory, co lítají na čtyřkolkách v lese. Pochytali jich prý dost. Že to ale trvalo…

Středa 16. května 2012 ve 12:10® osprey
osprey

jinez> Co takhle matchový prut nebo delší teleskop? Plavaná, lov kousek od břehu na „houpačku“, s tím teleskopem i lehčí položená.

Jednoduché a nesmírně efektivní techniky se spoustou úlovků.

K tomu proutek na lehkou přívlač na ty pstruhy. Naviják by mohl být společný.

Středa 16. května 2012 v 11:59® osprey
osprey

MIG-35> No, jestli měl opravdu pod podlahou 30 mega, jak se píše ve zprávách, tak jsem zvědav, jak vysvětlí tuhle záležitost. Docela se na to těším.

Třeba je druhou reinkarnací Ježíše – ten změnil vodu na víno, Rath dokázal dotykem změnit víno na prachy.

Tím se kruh uzavírá, prachy se dají vyměnit za ledacos poměrně snadno:-))

Středa 16. května 2012 v 10:19® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Luky61> Zamyslel jsem se, jestli bych chtěl chytit velkého kapra. Ani ne. A když, tak sazana nebo rybu z hodně tažné řeky.

Pokud ho už 3 roky nechytili, nemusí tam už být. A jestli je tam taková ryba jen jedna nebo dvě, budeš si ji muset vysedět. Prodávají se selektivní boilies, která jsou přednostně přijímána velkými rybami (projdi si stránky velkých výrobců). Je to drahé jaxviňa, ale ty nebudeš potřebovat masivní kampaň. V podstatě montáž a pár koulí kolem. Možná ti ta zábava na pár let vydrží. Když jsem chtěl metrovou štiku na přívlač z české svazové vody, jezdil jsem na vhodné místo tři roky.

Úterý 15. května 2012 ve 23:03® osprey
osprey

Pjota> Tos vyčetl ve zdejší Galerii nástrah a týká se to verze DR 8 cm.

To, co jsi sem dal na fotce, je dvanáctka. Mám jen tuto jednu, jak je to u ní, nevím.

U těch osmiček bys rozdíl téměř nepoznal. Ale ve vodě to poznat je. Přinejmenším to pozná někdo pro koho to byl po několik let jeden z nejoblíbenějších wobblerů.

Úterý 15. května 2012 v 16:02® osprey
osprey

kety.vydra> Nepřekvapuje mě, že to dělal, překvapuje mě, že se dal chytit.

Ale je to další známka, že po těch letech, kdy tady prošlo skoro cokoli, se začíná něco dít.

Úterý 15. května 2012 v 11:45® osprey
osprey

Tomáš…> Co třeba tohle?

http://www.rybarihumpolec.cz/index.php?…

Úterý 15. května 2012 v 11:35® osprey
osprey

A helemese…

http://zpravy.idnes.cz/…-/krimi.aspx?…

Úterý 15. května 2012 v 11:26® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

sunet> Zkus toho Nexave v obou délkách, pokud budeš mít možnost. Mě byla strašně příjemná ta 240 tka. Asi je to mýma vláčkařskýma prackama. On to pak je i vynikající prut na marmyšky a jiné mikromrdky.

Úterý 15. května 2012 v 10:53® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Chorchus> Krásný proutek, respektive sestavička.

Kdysi jsem si štípaný mušák koupil – pro krásu té práce. Ale nechytám s ním. Jen ho občas vybalím za dlouhých zimních večerů.

Úterý 15. května 2012 v 10:49® osprey
osprey

David Havlíček> Ale já to nevidím:-))

A závody bych zakázal:-D

Úterý 15. května 2012 v 10:48® osprey
osprey

jinez> Jsou dvě věci, které jdou proti sobě. Kvalita a peníze. Existují superlevné výrobky v tak mizerné kvalitě, že nemá cenu je kupovat.

Co ale nejde říct, je to, co by sis měl do začátku koupit, protože možností, jak chytat, je plno. Klasická ukázka je to, že píšeš o položené a zároveň o pstruzích. Tam se cajk dost liší.

Obecně počítej tak 800 – 1000 Kč na každý prut i naviják. Sem tam se v nějakých akcích nebo u některých modelů dostaneš i výrazně níž, ale už to chce dobře vybírat.

A čím víc hodláš cajk zatěžovat, tím míň šetři. V konečném součtu bys totiž stejně prodělal.

Úterý 15. května 2012 v 10:39® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

sunet> Nexave se mi dost líbil, uvažoval jsem i o koupi. Pak jsem si uvědomil, že s pickerem jsem už rok a půl nechytal a jeden už mi doma stojí.

Někde jsem si ale zaklepal i tím Venegancem a vůbec to nebylo zlé. Přesto bych šel raději do Nexave.

Rozdíl bude v materiálu (to najdeš v katalogu), možná i v hmotnosti a akci (to už jsem zapomněl).

Úterý 15. května 2012 v 10:35® osprey
osprey

Kazan> Ano, je to tak. Z mé strany to ale vyžaduje určitou sebekontrolu. Spoustu věcí se učím za pochodu.

Pokud jde o prostor, který mi David dává, tak určitě je velkorysý a nijak mě neomezuje. Jsem mu za to vděčný, protože pracovat se svázanýma rukama, to by byl očistec.

To, že si mu třeba i zde dovolím veřejně oponovat, je i ukázka určité demokratičnosti tohoto serveru – prostě aby lidi viděli, že oponovat lze komukoli. Ale názory a fakty, ne tím, že se snažím udělat z druhého vola a zadupat ho do země.

Klasickou ukázkou je, že David je závodník, já závodění v lovu ryb odmítám, občas to tu veřejně proberem, ale nikdy to neskončí u nadávek nebo toho, že je některá strana uražená.

Pondělí 14. května 2012 ve 22:05® osprey
osprey

Fryw> Mě jde o celý můj projev. Nemysli si, že se nepozoruju. Hlídám se, abych moc nezparchantěl.

A tím, že mě rybařina živí, jsem se už na stroj na vydělávání peněz transformoval. Proto je pro mě důležité udržet si nějaký ten odstup, občas si z toho dělat srandu, občas udělat něco silně prodělečného a tak…

Pondělí 14. května 2012 ve 22:00® osprey
osprey
Diskuze: Slovensko

LuboO> Podustvu máš pěknou. Až dohoním resty, budu se na ně muset také podívat.

No a ta chuděrka asi měla smůlu. Já jednou podseknul 5 cm plotičku na Rapalu 18 Magnum.

Pondělí 14. května 2012 ve 21:48® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Noodling> On život tak nějak začíná tím, že se někdo trefil:-))