Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pondělí 14. května 2012 ve 21:46® osprey
osprey

cormoran> Díky.

Fryw> Až moje pojetí rybařiny ztratí lidský rozměr, seberu se a potáhnu do kopru (občas se hluboce zamýšlím nad tím, kdy ten čas nastane, protože ty krásné časy plné nadšení a idealismu jsou dávno pryč). Zatím ale držím…

Pondělí 14. května 2012 v 19:27® osprey
osprey

Fryw> Nekomerčně si moje fotky používej po libosti.

Pondělí 14. května 2012 v 18:59® osprey
osprey

mvincik> Ano. Posádka lodi jsou dva lidi. A my už jsme s Tomem (Prutosem) velmi sehraný tým. Škoda, že jemu ze tří největších ryb dvě spadly.

Prutos> Tak to s tím vlakem byla klika – ještě že jsme poslechli Tomáše a zastavili u toho metra.

Pokud jde o velikost ryb na fotkách, tak to vnímání je hodně subjektivní. Kdybychom měli rybí oko a uměl jsi s ním zacházet, mohl bych na té fotce vypadat, jako bych vypadl té rybě z řiti. Reálně ale metrová ryba v porovnání s člověkem zas tak moc velká není a ty fotky odpovídají skutečnosti.

Pondělí 14. května 2012 v 15:22® osprey
osprey

David Havlíček> Jak tam jsou, tak vlevo 105, vpravo 108 cm.

Vím, že absence širokého skla je chyba, ale vadí mi to hlavně při focení krajiny. Při focení úlovku to moc rád nemám. Občas vidím fotky, na kterých chlap vypadá, jako by ho ta ryba před chvílí vydávila, má jednu ruku dvakrát větší než druhou, prst jak lýtko a podobně.

Ale neřešil bych to. Každý ať si fotí, jak chce.

Pondělí 14. května 2012 ve 14:38® osprey
osprey

David Havlíček> Obě na fotkách. Já nemám široké sklo:-))

Pondělí 14. května 2012 ve 14:13® osprey
osprey

skwor> Nepospíchej, vychutnej si české léto.

Sever je krásný, ale nevyzpytatelný a nemá cenu si malovat kdovíjaké cíle. Moje první výprava, během níž jsem ulovil jedinou štiku, mi jasně vysvětlila, jak to tam chodí.:-))

Pondělí 14. května 2012 v 11:37® osprey
osprey

brych.tomasek> Jsou tam ty pískovny a Lužnice. Pokud jde o braní ryb, tak dneska je to nejlepší tam, kam se dostane nejmíň lidí – prostě proto, že jsou nepopíchané.

A informace o dobrých místech už se dnes na webu nezveřejňují. Ona to pak už nebývají dobrá místa.

Pondělí 14. května 2012 v 11:30® osprey
osprey

nnnap> Asi ještě trochu budu. Snažím se zorientovat v tom, co se mi tu nahromadilo.

Pondělí 14. května 2012 v 11:26® osprey
osprey

David Havlíček> Včera odpoledne do Prahy. Pak k našim pro auto, pak přes celé Čechy na jih.

Přijel jsem už skoro potmě a nebylo mi dvakrát dobře. Hodiny nevím.

Pondělí 14. května 2012 v 11:21® osprey
osprey

gomz> Ahoj. Pro tebe mám dárek. Dal jsem si tu práci a chytil ti jednu na tvého wobka. A pěknou.

Foto bude, až to postahuju.

Pondělí 14. května 2012 v 11:20® osprey
osprey

David Havlíček> Ahoj.

Díky. Jsem rozlámaný, všechno mi jde šejdrem a snažím se rozkoukat.

Ty štiky byly nehorázná klika. Ale na druhou stranu udělal jsem hodně pro to, aby mi ta velká, až mi přijde, nespadla jako loni.

Pondělí 14. května 2012 v 11:16® osprey
osprey

Scanix> Ty nemlžíš, jen ti občas vypadne z kapsy dýmovnice:-))

Pokud selže, seberu ji, spravím a uschovám pro další použití. Každá armáda ví, že kouřová clona, rušení signálu a vypouštění klamných cílů jsou nedílnými součástmi moderního boje:-D

Apropo, už jsem doma.

Pondělí 14. května 2012 v 11:10® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 5. - 11.5. 2012 | Způsob lovu: Přívlač

Právě jsem se vrátil ze Severu. Abych mohl alespoň nepatrně kontrovat famózním úlovkům zdejšího náčelníka, musel jsem se hodně snažit.

Ale snažil jsem se ze všech sil…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48965.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48966.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Čtvrtek 3. května 2012 v 11:29® osprey
    osprey
    Diskuze: Muškaření

Mrknato> Využívání svazových prostředků na P vodách vedlo i k osamocení JČÚS, který si teď svoje P revíry obhospodařuje sám.

Zatímco ale rybám rozumím aspoň trochu, do ekonomiky se hrabat nebudu.

Čtvrtek 3. května 2012 v 10:24® osprey
    osprey

Mrknato> Když chceš lovit, musíš mít co. Jestliže se nepostaráš, abys měl dlouhodobě co lovit, zavání to absencí selského rozumu.

Granuláče není nutno sypat do řeky, tam můžeš klidně jet v tom duchu, jako se to dělá v zimě na dírkách. Stačí ti půl hektaru vody, váha, kasa a pravidelný přísun materiálu.

Čtvrtek 3. května 2012 v 10:11® osprey
    osprey

ladamaj> No jistě. Víš jakou škodu bych musel udělat, aby mě u nás za pytláctví zavřeli? Asi tak načerno slovit rybník.

Když mě chytí bez papírů na Orlíku (a to bych musel být hodně blbej) a budu mít dva candáty, co se mi tak dvakrát stane?

Proto tam pytlačí kdekdo.

Já nepytlačím jen ze dvou důvodů – i zcela legálně nachytám mnohem víc ryb, než reálně potřebuju k uspokojení svých tužeb a krom toho, dost často tady moralizuju a nerad bych kázal vodu a chlastal víno.

Čtvrtek 3. května 2012 v 10:07® osprey
    osprey

Mates(původní)> S příspěvkem v 8:39 zcela a naprosto souhlasím.

Za současného stavu bych se snažil zachránit alespoň něco. Ale je to jen můj nekvalifikova­ný názor.

Středa 2. května 2012 ve 22:03® osprey
    osprey

Mrknato> Kvalifikovaná bude, když ji udělá někdo o dost kvalifikovanější než já a neojebe to.

A řeči o přirozeném výtěru vedu z jednoduchého důvodu. Pokud se to v té řece nebude vytírat a trvale udržovat něco, co by se dalo označit slovy „přirozená obsádka“, tak je úplně a zcela a naprosto jedno, co se tam nasype.

Středa 2. května 2012 ve 21:56® osprey
    osprey

lunimus> U nás se za pytláctví natvrdo sedět nechodí. V tom je ten problém…

Středa 2. května 2012 ve 21:55® osprey
    osprey
    Diskuze: Feeder

Awould> Vrané není jednoduchá voda. A má dva přítoky. Teplou Sázavu a studenou Vltavu. A máme jaro…