Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 30. dubna 2012 ve 20:58® osprey
- Diskuze: Feeder
spike> Dobrá hra, za studií jsme to mastili furt pryč. Ale už jsem to nehrál spoustu let.
A nebyl jsem v tom dobrý. Mám špatný typ paměti. Věci mi zůstávají v hlavě dlouho nebo vůbec. Pletou se mi pak staré hry s tou aktuální.
- Pondělí 30. dubna 2012 ve 20:56® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
nnnap> O tom demografickém vývoji to vím. Je otázka, k čemu ale povede. Ono se mění všechno. Měníme se my, mění se oni, mění se celý svět.
Vývoj spěje ke zlomu, který bych viděl pravděpodobně jako ekonomickou krizi. Bude-li dostatečně silná, nedá osm dětí ani Němec ani Turek.
- Pondělí 30. dubna 2012 v 17:41® osprey
MIG-35> Ono je to přesně to, co všichni chtějí – jasný pravidla a to, že je všichni budou dodržovat.
Bohužel se ukazuje tolik oblastí, kde žádná pravidla neplatí nebo platí jen pro někoho, že se nedivím frustraci normálního člověka, který musí chodit do práce a držet hubu.
Budou se páni sociologové, humanisté a ochránci lidských práv hodně divit, až zase lidi půjdou za někým, kdo jim slíbí právo, pořádek a bezpečí?
- Pondělí 30. dubna 2012 v 17:32® osprey
Míra Z.> Tož vítaj. Za chvílu sa nás tu sejde aj do mariáša
Ono to teďka po jaru v řece docela žere (pokud se najdou ryby a pokud se zrovna netřou). Vyzkoušej někdy lívanec – teda pokud je paní Müllerová dělá dobrý
- Pondělí 30. dubna 2012 v 16:45® osprey
- Diskuze: Kaprařina
Petas> Tak jak je to psané, tak tyčovky ano. Kotvením napevno do dna bych rozuměl to, že si tam tu tyč prostě zatlučeš. To bys tedy dělat neměl. Klasická tyčovka by neměla být problém.
- Pondělí 30. dubna 2012 v 16:11® osprey
Mr. Vydra> Labe nemá mělčiny? Nemusí to být místa, kde je vody po kolena.
- Pondělí 30. dubna 2012 v 16:06® osprey
skwor> Hada pod 60 cm nechci na prutu vidět – zatím jsem tady chytil samé takové malé a je to jen trápení zvířat.
Na výlovech jsem nachytal i devadesátky a držel jsem skoro metrového. To je pak trochu jiný level.
Jinak u nás by ti amur na pečivo velmi pravděpodobně vůbec nereagoval. Nevzpomínám si, že by se po něm na řece některý byť jen ohlédnul.
- Pondělí 30. dubna 2012 v 16:02® osprey
Mě nevadí Cikán, Arab, Žid, Číňan,…
Vadí mi ale určité druhy chování, které jsou v rozporu s pravidly kultury, v níž jsem vyrostl, v rozporu s mým vychováním a hodnotovým žebříčkem a v rozporu s mými zákonnými právy.
A jsou skupiny, kde se s takovým chováním setkávám podstatně častěji, než je běžný průměr.
My nepotřebujem nic jiného, než striktní dodržování zákonů, pořádnou vymahatelnost práva a místo dávek za nic práci dotovanou státem (tvrdě kontrolovanou). Rasy, národy, etnika bych do toho vůbec netahal.
- Pondělí 30. dubna 2012 v 10:22® osprey
caster> Už to šlo nahoru. Do plného stavu asi moc chybět nebude. Počítej s tím, že ryby se budou zajímat spíš o tření, takže se orientuj hlavně na kapříky, ti mají ještě čas.
- Pondělí 30. dubna 2012 v 10:00® osprey
MIG-35> To je dobře, že se mrskaj.
Já byl včera na amurech – to je bleskovka. Přijedeš k vodě a když tam jsou, jednoho chytneš a jedeš domů. Když tam nejsou, jedeš domů. Nebyli tam…
Vycházka mi tím pádem trvala necelou hodinu, z čehož většinu času jsem strávil na kole.
- Pondělí 30. dubna 2012 v 9:55® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
hraji> Taky tak. Ovšem jak říkají Rusové – ponědělnik, ťažolyj děň.
- Neděle 29. dubna 2012 v 11:50® osprey
- Diskuze: Muškaření
Buko> Vidím to jinak. Povolenky jsou dostupné kdekomu a na mnoha místech jsou požadavky kladené na jejich získání skutečně brány jako formalita. Kdyby se to prodávalo na benzínkách, o moc horší už to nebude.
Takový Orlík, to je už roky ukázka dokonalého bezvládí (a to tam RS jakýmsi způsobem funguje). Přesto tam pořád plavou ryby.
- Sobota 28. dubna 2012 ve 23:13® osprey
mildas> No jistěže jo. Bohužel, tuna duháka je levnější než kvalifikovaná studie, která by zjistila úspěšnost přirozeného výtěru na nějakém toku a odhalila příčiny případných problémů.
Navíc vysazování je byznys, zatímco přirozený výtěr je ze strany ryb svévolná anarchie.
- Sobota 28. dubna 2012 ve 22:14® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Scanix> Cejni měli kolem 40 cm. Po těch nešel. Ale vím, že tam byl. Jenom jsem nečekal, že v tom bordelu, co jsem tam dělal (krmení, zdolávání,…) by mi takhle pod nohama zabral. Jenže hlad je hlad…
- Sobota 28. dubna 2012 ve 22:07® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
xifa> Poslední dvě věty neber jako rýpnutí. Poraněné ryby tvoří velkou část toho, co od vody odnesu a momentálně mám hlad na kapra (v MP papírech ještě letos nemám odnesený úlovek a těch několik šupináčů, co jsem náhodně pochytal, jsem pustil).
A moje moralizování? Musím si nějak zdůvodnit, že dělám to, co dělám.
Pokud jde o můj osobní pohled na rybařinu, je tady ta moje otřepaná fráze, že cesta je důležitější než cíl. Párkrát jsem se od tohohle kréda odchýlil a nebylo to dobře.
- Sobota 28. dubna 2012 ve 21:55® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Scanix> Netřeba mi toho. Umím chytat bolena na mnoho způsobů. I na plavačku. Tenhle byl ale totální náhoďák. Vzal to ze dna, když jsem chytal cejny.
- Sobota 28. dubna 2012 ve 21:52® osprey
jehla> No, rozkydaný už to je. Proto si myslím, že teď by to hlavně chtělo přestat s tím čachrováním s násadama. Před pár desítkami tisíc let byl ledovec až do Ostravy, takže například veškeré skandinávské řeky a jezera si vytvořily kompletní zarybnění až poté.
Takže neberu zánik lokálních populací pstruha jako absolutní tragédii. Pokud v těch řekách dokáže přežít pstruh a dostane se tam, srovná se to. Ale měla by tam být nějaká kontinuita a přirozený výtěr. Pokud to bude zaručeno, tak selekce prostředí pracuje rychle a tvrdě.
- Sobota 28. dubna 2012 ve 21:42® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 28.4. 2012 | Způsob lovu: Plavaná
Ráno jsem dojel schytat zbytek krmení od předvčerejška. Že by se ryby v dnešním teplém počasí chtěly přetrhnout, to se říct nedá. Navíc mám pocit, že nárůst teploty stimuloval některé druhy k tomu, že se začaly intenzivně připravovat na výtěr.
Nicméně něco jsem pochytal a v závěru se mi nějakou shodou náhod povedlo lapit slušného bolena kolem šedesátky.
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 27. dubna 2012 ve 13:09® osprey
thundarr> A nezačínají ti růst ploutve?
- Pátek 27. dubna 2012 ve 13:08® osprey
Libor> Tam najdeš jen nekvalitní obrazový doprovod. Ono je to jedno. Ale snažil bych se do budoucna prostě pracovat s chovným materiálem v rámci regionů, příroda si to během let srovná sama.