Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pátek 27. dubna 2012 ve 13:06® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Mates(původní)> Tak to jsme ho neviděli oba.:-))

Pátek 27. dubna 2012 v 1:00® osprey
osprey

Chose> Malí, štíhlí, víc červených teček.

S takovouhle figurou tu nic nevyrostlo.

Ale začíná se tu chovat něco, co se vydává za původní šumavskou formu pstruha. Snad prý je to opravdu blízko – viděl jsem jednou nějaký článek s genetickými testy. Asi bych se měl dojet podívat.

Pátek 27. dubna 2012 v 0:50® osprey
osprey

Mates(původní)> Takovéhle ryby jsem viděl jednou. Asi před 10 lety vysadili do Vltavy 30 vyřazených generaček tohohle typu. Prý nějaká italská linie. Druhý den večer jich bylo 27 venku:-)) Z velké části chytali ti, co je vysadili a jejich známí.

Tak trochu jsem pomýšlel na jednu z těch zbylých tří ryb, ale byl jsem tenkrát ještě mnohem větší dřevo než teď.

Od té doby jsem takovou rybu neviděl. Zato jsem viděl, jak se během let mění potočáci, co chytám tady v okolí – asi podle toho, co se zrovna sadí. Nevím, jak vlastně má vypadat zdejší potočák. Kdoví, jestli jsem nějakého rádoby původního potkal. Ale ti první, co pamatuju, byli dost žlutí a hustě tečkovaní.

Pátek 27. dubna 2012 v 0:40® osprey
osprey

xifa> Je tam skepse, protože není nad čím jásat. Ostatně letošek to potvrdil. Nejvíc jsou vidět vysazené ryby – a dominuje tomu sorta 25 – 28 cm. Naštěstí nejde přehlédnout, že jsou mezi nimi i potočáci – sice kolem 15 cm, ale jsou.

Možná jsi zaregistroval moje řeči tady na serveru, že příští rok si P povolenku nevezmu. Dnes jsem byl na přítoku přehrady. Plotice jsou tam větší a bojovnější než průměrný vysazený duhák. Ale místo toho, abych se jich snažil nachytat, co nejvíc, tak jsem zkoušel, jak reagují na krmení, sledoval, jak dlouhý musí být návazec na feeder, aby to spolehlivě dobíraly a prostě jsem se snažil odejít od vody povznesenější a chytřejší, ne napakovanější. Dávno už do Z lovu nepíšu, kolik jsem čeho chytil. Proč taky.

A co je správné? Těžko říct. Rozhodně se za ničím nehonit, nechat malé ryby vyrůst a velké nechytat na počet a pokud to jde, šetrně je pouštět. I ten candát se pustit dá, zejména je-li seklý na kraji tlamy a pokud se netáhne z hloubky. Mírné masaření není problém. Někdo ty hromady kaprů a duháků sníst musí. Krom toho občas se nějaká ryba potrhá a občas je prostě hlad…

Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 22:55® osprey
osprey

BoBo-Falknow> Já nejsem veličina. Jsem sprostej, línej, ryby nelíbám, sežral jsem kapra 70+ a pustil štiku na pstruhovce. Jsem černá skvrna na tváři české rybařiny.

Ale abych ti udělal radost, namočím nějaké vaše gumovosti do brakické vody. Nerozpustí se? :-D

Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 22:29® osprey
osprey

Rex2> Že ty chytáš nějakej zooplankton?:-))

Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 22:23® osprey
osprey

sethy> A zas je za co utrácet. Kurnik šopa. :-D

Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 22:12® osprey
osprey

BoBo-Falknow> Kurňa drát. Už jsem zadanej. Co takhle za rok, za dva? :-D

Čtvrtek 26. dubna 2012 ve 22:08® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 26.4. 2012 | Způsob lovu: Plavaná

Po pstruhovém týdnu jsem se vrátil k plavané a feederu, abych měl nějakou letošní fotku cejna, plotice, jesena a tak.

No a něco jsem nafotil. Je pěkně čistá voda, jenom to slunce už je hodně ostré.

Užovku jsem napočítal jednu, ale byl jí kus…

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48665.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48666.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48667.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48668.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Čtvrtek 26. dubna 2012 v 18:42® osprey
    osprey

Scanix> Uvidíme, jak je to napsané, třeba se k tomu někde dostanu (kupovat časopis se mi nechce).

Čtvrtek 26. dubna 2012 v 18:18® osprey
    osprey

Scanix> Kdo je chytal, ten to ví. Já mám přes půl metru dva a oba byli v revíru asi měsíc.

Možná by to byl zajímavý článek – kolik času a práce to dá chytit opravdu velkou rybu, byť i na trophy partu. Čtyřiadvacítka je už dost propálená na to, aby se tím nikdo necítil poškozen.

Uvidíme – třeba to příští rok prubnu:-))

Čtvrtek 26. dubna 2012 v 17:53® osprey
    osprey

Kazan> Mám rád dvojsmysly.

Úplně geniální slovo je TO. Máš TO? Jsi si jist, že TO, opravdu ještě máš? Kdy jsi TO naposledy držel v ruce? Buď opatrný, ať o TO nepřijdeš…

Sice teď celou dobu myslím slovem TO řidičák, ale je mi jasný, co tím myslí každý, kdo ty věty čte:-D

Čtvrtek 26. dubna 2012 v 17:26® osprey
    osprey

hering> Už jsem to probral a večer ti tam strčím jinýho.

Jesena samozřejmě:-))

Tento příspěvek byl editován 26.4.2012 17:26:44 uživatelem osprey.
    Čtvrtek 26. dubna 2012 v 17:25® osprey
    osprey
    Diskuze: Pěst na oko

džigit> On byl dneska vůbec úrodnej den.:-))

http://www.novinky.cz/…bourali.html?…

Čtvrtek 26. dubna 2012 v 17:19® osprey
    osprey

TOMMY CATFISH> To je ze pstruhovky?

Čtvrtek 26. dubna 2012 v 17:18® osprey
    osprey

Scanix> Já myslím, že revír tohoto typu není špatná věc.

To, že ochytané ryby budou opakovaně skákat na háček kdekomu, to je čistá iluze. Duhák není blbej a dokonce jsem slyšel názory, že na stojácích je duhák, který tam přežije rok dva, jednou z nejhůř ulovitelných ryb.

Ale nemyslím si, že by ten revír byl až tak zisková záležitost, i když, kdo ví.

Středa 25. dubna 2012 ve 22:41® osprey
    osprey

Alov> Ale jenom trošku:-))

Středa 25. dubna 2012 ve 22:39® osprey
    osprey

Doudleban> Jak už jsem kdesi napsal. Na to, co má v řece plavat, sere pes.

Sadí se to, co chtějí chytat rybáři.

To, že na V24 půjde do kopru parma, to nikomu žíly nerve. Důležité je mít co nejvíc spokojených klientů, kteří si zachytali velké duháky.

Ber to tak, že dneska jsou lidi zmanipulovaní časopisy a Internetem. Všichni chtějí chytat velké ryby, snadno a rychle.

Středa 25. dubna 2012 ve 22:06® osprey
    osprey

mvincik> Něco kolem 30 jsem možná taky dal, nevím, neměřil jsem. Ale je mi to jedno.

Dneska jsem viděl u vás ve městě jesena kolem 50 cm. To je zajímavější ryba.

Rozhodnou na podzim lipani. Dál to neřeším.

Středa 25. dubna 2012 ve 22:01® osprey
    osprey

Scanix> Hele nevím, jsem z toho kapku mimo.

Cesta do pekel byla moje práce.