Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Pátek 20. dubna 2012 ve 20:34® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

sunet> On je krátkověký z toho důvodu, že to je ryba stavěná na nejtvrdší podmínky s vysokou úmrtností. Rekordní věk je u nás ale prý přes 40 let (pstruh chovaný v zajetí). Velké exempláře kolem 80 cm jsou cca dvacetileté. Na druhou stranu naprostá většina potočáků žije asi 3 – 5 let.

Realizace té diplomky by byl trochu problém (sběr materiálu a tak). Ale chtělo by to podobné práce.

Pátek 20. dubna 2012 ve 20:22® osprey
osprey

Segoves> Nepovedlo. Mám je v šupleti a tam je nikdo nepřejede. Nikdy jsem se je nenaučil používat.

Pátek 20. dubna 2012 ve 20:20® osprey
osprey

Scanix> No, já už mám pstruhovou sezónu skoro odbytou…:-))

Vlastně ještě lipan mi chybí.

Pátek 20. dubna 2012 v 19:58® osprey
osprey

mvincik> Já měl víkend včera a dnes.

Pátek 20. dubna 2012 v 19:57® osprey
osprey

Karel-SM> Ono je to těžké. Nevěřím, že se ti tu ozve někdo, kdo už tam byl. Ale chytat ryby není zas tak komplikovaná činnost.

Vzal bych teleskopy s kratším dělením kolem 3 m (s tím se dá chytat plavaná, položená i vláčet) a nějaký slušnější naviják na střední přívlač.

Dokonce i pouhé kolečko vlasce plus pár háčků a olůvek by mohlo na spoustě míst stačit.

Pátek 20. dubna 2012 v 19:40® osprey
osprey

Peterson…> Tak ona pletenka na 100 kg opravdu vydrží hodně. Ale těžko zdůvodnit, proč ji na štiky používat. U sumce se to dělá – i třeba montáže pro lov na rybku.

Pátek 20. dubna 2012 v 19:37® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Nils Master> No, gratuluju. A co se štiky týče, tak sice to ukousla, ale snad ti ten prut aspoň ohnula.

Pátek 20. dubna 2012 v 19:35® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 19.4. 2012 | Způsob lovu: Přívlač

Navštívil jsem přátele a několik známých vod, pokusil se naučit něco nového a zjistit, jestli jsem nezapomněl to staré.

I nějaké ryby jsem chytil. Pokud jde o nástrahy, tak v zimě jsem nad dírou navázal žlutou Berkleynymfu a pořád ji tam ještě mám…

Budu muset navázat něco jiného, ty fotky jsou na jedno brdo:-))

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48558.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48559.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48560.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48561.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Pátek 20. dubna 2012 v 19:29® osprey
    osprey

ssg.Jimmy Wild> Já už víkend měl. Včera a dnes. Čekají mě teď čtvrtek a pátek:-))

Středa 18. dubna 2012 ve 23:32® osprey
    osprey

hecht> Já už tam nepůjdu. Je to na tobě.

Středa 18. dubna 2012 ve 21:13® osprey
    osprey

mvincik> Neboj. Nebylo to špatné.

Alov> Terminus technicus. Autorem termínu je jistý Petr Filip, zde ho zavedl a hojně užíval Petr Křížek – Sander. Je to něco jak s mazácky chytat (nejlépe rybu za rybou).

Středa 18. dubna 2012 ve 21:06® osprey
    osprey

Alov> Myslíš toho, co žehlí ty líny a chrápe u toho?

Středa 18. dubna 2012 ve 21:03® osprey
    osprey

mvincik> Ano. Ano. :-D

Středa 18. dubna 2012 ve 21:03® osprey
    osprey

kamos007> Ty jsi naměřil potočákovi 25,3 cm? (viz rubrika Z lovu)

Proboha proč? Proč jsi tu chuděrku žmoulal, válel, měřil?

Na sežrání to není, na chlubení to není, taková ryba se dá jenom zkurvit. Omlouvám se, že jsem tak sprostej.

Za rok už by to byl pstruh 30+, ale bude muset ten rok přežít a ty mu to teda zrovna moc neusnadňuješ.

Středa 18. dubna 2012 ve 20:55® osprey
    osprey

Jenda17> Na twistery už se muškařilo. Dokonce i vysoce postavený člen RS to praktikoval na podzim na pstruhovce.

Ale jinak mám CS povolenku a tam je v bližších podmínkách pro JČÚS v bodě 10 uvedeno, že lov na veškeré gumy je brán jako přívlač bez ohledu na náčiní.

Středa 18. dubna 2012 ve 20:30® osprey
    osprey

David Havlíček> Srdečně zdravím do tmy tmoucí. Bacha, ať vás tam něco nesežere:-))

Středa 18. dubna 2012 v 11:06® osprey
    osprey

Chose> Mě je to jasný, ale rýpnout jsem si musel.:-))

U nás se takhle krmí v Písku z mostu tloušti. Hanba by mě fackovala, kdybych tam nahodil.

Středa 18. dubna 2012 v 10:27® osprey
    osprey

Chose> A můžu tam přijet s rohlíkem a bublinou? :-))

Tento příspěvek byl editován 18.4.2012 11:28:16 uživatelem osprey.
    Středa 18. dubna 2012 v 10:20® osprey
    osprey

Libor> Suchá muška na muflona se váže ze sena. V srpnu ho mívám plnou půdu:-))

Středa 18. dubna 2012 v 10:02® osprey
    osprey

chosebaits> Pokud lanko, tak hodně silné. Tady v kraji se dává metr vlasce cca 0.80 mm – taky to tak v řadě případů dělám.

Ale hodně lidí to neřeší.