Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Čtvrtek 12. dubna 2012 v 11:46® osprey
osprey

TOMMY CATFISH> Na uložto se to dá zaheslovat.

Čtvrtek 12. dubna 2012 v 11:22® osprey
osprey

TOMMY CATFISH>

leteckaposta.cz

ulozto.cz

A další.

Čtvrtek 12. dubna 2012 v 10:22® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

mvincik> Taky už jsi zjistil, že čím horší zahájení, tím lepší sezóna?

Ono to tak hlavně na malých vodách je. Když teče šestnáctého (lhostejno, zda dubna nebo června) krvavá voda, další týdny už to většinou stojí za prd.

I pro mě je milejší dlouhodobě sem tam ryba než krátkodobý masakr a pak sušit hubu.

Středa 11. dubna 2012 ve 14:23® osprey
osprey

žaky 20> Dobře. Na oplátku mi ale tu napřed napiš, jak se řídí dopravní prostředky.

Nevím, jestli ti dochází, jak blbě se dá na tvůj dotaz odpovědět. Pravda je ale jediná – dělá se s tím cokoli, co vyprovokuje rybu, aby zabrala.

Ideální je vzít nástrahu a vyzkoušet si u vody, co všechno se s ní dá dělat.

Středa 11. dubna 2012 ve 12:09® osprey
osprey

Maga.1991> Zkušenost s Rapalami má spousta vláčkařů, ona se tahle značka nedá úplně ignorovat. Takže se zeptej, ono už to nějak dopadne.

Středa 11. dubna 2012 v 11:49® osprey
osprey

fisherman koky> Jo, to věřím, že by se ti hodil:-))

Ten chlapík má špičkovou sestavu od Shimana. Prut by mohl být zřejmě Aspire nebo starší verze Lesathu, naviják je Stella asi FD. Sestavička na naše za 20 000+ Kč.

Jestli to takhle vypadá u vás, tak zřejmě nelovíš lososy, ale mořské pstruhy (losos vyrůstá na volném moři a u pobřeží se moc nemotá).

Ale jestli to u vás vypadá takhle, tak by ti i ta Okuma za šest stovek mohla v zásadě stačit. Hlavně potřebuješ naviják s dobrou brzdou. Tam podle mě šest stovek stačit nebude.

Středa 11. dubna 2012 v 10:17® osprey
osprey

MIG-35> Jak se to dělá, nemít sazenice?

Mě se naopak včera poštěstilo dostat se k neplánované práci a tak dneska budu dělat to, co jsem chtěl dělat včera:-))

Úterý 10. dubna 2012 ve 22:39® osprey
osprey

satan666> O nikom nevím. Pokud jde o mě, utrácel jsem letos už dost.

Úterý 10. dubna 2012 ve 22:33® osprey
osprey

miluju přívlač> Jistěže dá. Dělá se to úplně běžně. Někdy se pro ty věci používá výraz jigstreamer.

Úterý 10. dubna 2012 ve 22:32® osprey
osprey

fisherman koky> Myslíš jako co můžeš na tom prutu tahat? Nejde jen o to, co tam pověsíš, ale i o to, jak to házíš. Navíc třeba štíhlou plandavku těžkou 40 g můžeš na prutu do 40 g házet i vodit v klidu, zatímco některé wobblery kolem 30 g už se s tím pomalu nedají vodit.

Budeš si to muset osahat. To bysme tu jen teoretizovali.

Úterý 10. dubna 2012 ve 22:29® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

krysak1> Jo, funguje dobře.

Úterý 10. dubna 2012 ve 12:35® osprey
osprey

fisherman koky> Ber to takhle. Ta Okuma je prut vcelku použitelný, ale moje třepání na veletrhu bohužel nevypoví nic o její schopnosti zdolávat silnou bojovnou rybu někde v proudu.

Českou štiku do 80 cm vytáhnu na volné vodě na čemkoli, takže odolnost prutů primárně zas tak moc neřeším.

Obecně ale Okuma dělá vcelku slušný cajk. Když si vezmu pruty v téhle cenové hladině, je to jeden z těch, kterým bych věřil docela hodně.

Úterý 10. dubna 2012 ve 12:05® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

Bigpista> Eslivá si v Práglu, vyraž na Berounku někam k Radotínu. Není to taková voda jako Vltava a měly by tam natahovat nějaké ryby právě z Vltavy, takže bys mohl reálně i něco chytit (výš si lidé stěžují na vyžranost řeky černým ptákem).

Úterý 10. dubna 2012 v 11:31® osprey
osprey

satan666> Kup si normální návazcový vlasec na moře, nemusí to být fluorocarbon. Obyčejný čirý vlasec 0.80 mm. Unese to 30 kg v klidu a nedáš za to tolik. Hotové návazce jsou u nás stejně tak na štiky a jsou krátké. Na to moře bych dal takový, aby se s tím ještě slušně házelo – určitě kolem metru, i víc.

Pokud jsi tu šňůru přilepil tou páskou, tak už to nic dělat nebude, tam není co testovat:-))

Úterý 10. dubna 2012 v 11:04® osprey
osprey
Diskuze: Pěst na oko

ssg.Jimmy Wild> Já to vidím podobně a podle mě je chlap, který s nasazením života brání svou rodinu hoden nejvyššího ocenění.

Úterý 10. dubna 2012 v 11:02® osprey
osprey

fisherman koky> Prut vždycky lámou dva – ryba a rybář. Ale pokud chceš prut na lososy a mít možnost mu plně věřit, tak bych zvážil i možnost připlatit si.

My tady v Čechách víme málo o tom, na jakých vodách chytáš, jak velký je tam proud, jak velcí lososi.

Možná by se ti vyplatilo koupit prut v místě. Ušetříš za poštovné a prodavač ti poradí líp než my tady.

A i mezi levnými pruty jsou hodně solidní držáky, jen bývají těžší.

Úterý 10. dubna 2012 v 10:51® osprey
osprey
Diskuze: Pěst na oko

Drsné, ale na druhou stranu, klobouk dolů…

http://www.lidovky.cz/…ahranici.asp?…

Úterý 10. dubna 2012 v 10:45® osprey
osprey

satan666> Spíš bych dal takovou tu kobercovou nebo co se s ní omotávají hokejky. A těch ovinů nemusí být bůhví kolik.

Pokud jde o tu šňůru, tak těžko radit. Ale nezapomeň na nějaký ten silný návazcový vlasec. Zas nevím, jak dalece je třeba, ale mohl by. I obyčejná treska je dost zubatá na to, aby předřela holou tenčí pletenku.

Úterý 10. dubna 2012 v 10:40® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

Bigpista> Jo, tak nějak. Ale já se v reálu na těch 20 g vůbec nikdy nedostal (to je to nelovení na anglány). Vybírám si spíš podle vlastností požadovaných při lovu. Do 20 g je u plavané takový střed.

Úterý 10. dubna 2012 v 9:51® osprey
osprey

mvincik> Prostě mi napiš do osobky, kdy můžeš. Já teď stejně sedím doma a dělám, abych mohl za týden na prstuchy.