Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Úterý 10. dubna 2012 v 9:38® osprey
- Diskuze: Rybaření v zahraničí
satan666> Pokud tam nedáš podvin z vlasce a nemáš tam na cívce žádný speciální povrch (koukni na Duel, kde je Penn Atlantis, ten to má), tak to k té cívce uvážeš a ještě to přelepíš lepicí páskou (ideálně pár ovinů pod, přelepit a pár ovinů přes).
Na holém kovu se návin pletenky protáčí – osobně jsem to vyzkoušel. Je to prdel, když zdoláváš rybu a nemůžeš pořádně brzdit, protože se ti při určitém tahu točí celý návin.
Chtěl jsem to vidět, tak jsem to jednou navinul naholo a tu lepenku vzal s sebou. Po první větší rybě (treska, jižní Švédsko) jsem to fofrem vymotal a přilepil. A byl klid.
- Úterý 10. dubna 2012 v 9:32® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
mvincik> Já používám originální mazadla od výrobců. Řekl bych, že jsem za to dal zbytečně dost peněz, ale je to na roky.
A snaž se necpat vazelínu na místa, kam se dává olej a nedávej jí moc.
Oleje stačí kvalitní na šicí stroje nebo zbraně.
Taky můžeš přijet a namažeme to tady u mě. Je to SPROčko, to jsem už rozebrané měl. Jsou navijáky, u kterých si zas tak moc nevěřím, ale tohle by neměl být problém.
- Úterý 10. dubna 2012 v 9:26® osprey
- Diskuze: Plavaná
cormoran> Mail platí.
Jesen – řitní ploutev 3 tvrdé a 8 – 12 měkkých větvených paprsků
Plotice – řitní ploutev 3 tvrdé a 8 – 12 (nejčastěji 10) měkkých větvených paprsků
Tj. při tomto druhovém mixu by neměl počet paprsků překročit 12 a podle mě se to s přehledem stalo. Hlasuju pro plotici a cejna, i když u nás vypadá kříženec těchto druhů trochu jinak.
Jestli mi tu fotku budeš posílat, napiš mi i další údaje – délku, datum, revír.
- Úterý 10. dubna 2012 v 9:19® osprey
Bigpista> Anglána na větší vzdálenost a hloubku. Pokud by se ti s pevným splávkem špatně házelo (vem si, že máš prut 4 m a nastavíš 5 m hloubky a chceš to hodit 40 m daleko), tak je to zralé na anglána.
Kdo chytá na anglána, obvykle sedí na zadku a nikde neběhá (pro mě je to strašnej vopruz). Mám ho doma a v životě jsem s ním nechytal. Slibuju si, že to zkusím, ale není kde, není proč. U jiných lidiček je to zase třeba hlavní náplň plavané.
Gramáž splávku je o tom, kolik potřebuješ olova, abys mohl házet a udržel nástrahu u dna. Obecně a velmi prasácky – co metr hloubky, to gram. V proudu si ty gramy vynásob dvěma, v silném i třemi nebo čtyřmi. Já se běžně pohybuju v rozmezí 1 – 6 g. Splávek na stoják je štíhlý, splávek do proudu baňatý. Specialitou jsou lízátka, ta ale vyžadují dlouhý prut.
- Úterý 10. dubna 2012 v 9:08® osprey
fisherman koky> Tu Okumu znám, za tu cenu je celkem dobrá. Ber to tak, že se pohybuješ na dolní cenové hranici nabídky, takže zázraky čekat nemůžeš. Ale rozhodně to není zlý prut a klidně bych s ním mohl chytat.
- Úterý 10. dubna 2012 v 9:06® osprey
- Diskuze: Feeder
ostravak> Tyhle krmítka dělal jeden malovýrobce v Čechách už před lety (samozřejmě vypadaly trochu jinak, ale v principu totéž). Neujalo se to. Navzdory tomu, že já třeba vyzkouším kdeco, tak mě toto netáhne. Je to spíš na stoják a to je tady v okolí o malých cejnech a násaďácích. Nenašel jsem si k tomu cestu.
- Pondělí 9. dubna 2012 ve 21:56® osprey
brčkař> Splynutí tří pohlavních buněk, jejichž genom bude využit na stavbu těla potomka, to snad věda ani nezná (a to se dělají hrozné šílenosti). Existují mezidruhoví hybridi nesoucí znaky 3 druhů, ale tam je zřejmě (i když nevím jak) jedním z rodičů kříženec.
Jinak cejnoplotic jsem viděl desítky a červené oko nemají. A jsou mezi nimi obrovské rozdíly. Cejnoplotice z Orlíku a z Mušova, to jsou dvě úplně jiné ryby. Na Orlíku připomínají barvou spíš cejna, ty moravské jsou daleko světlejší a vyšší.
- Pondělí 9. dubna 2012 ve 21:47® osprey
cormoran> Mohl bys mi poslat originály – případně i se svolením použít je dál tady na chytej (článek, atlas,…)?
Chytili jsme teď s klukama na Orlíku podobnou rybu, ale jinou. Je to zajímavá banda, tihle kříženci.
- Pondělí 9. dubna 2012 ve 21:44® osprey
brčkař> Ale po kom z těch dvou by měl tak dlouhou řitní ploutev?
Genetiku neoščiješ

- Pondělí 9. dubna 2012 ve 21:22® osprey
cormoran> Docela mám problém. Nevidím tam znaky konkrétních druhů tak, abych řekl, že je to to a to. Je tam dost dlouhá řitní ploutev, takže nějaké cejní geny tam být musejí. Když jsem viděl, jak variabilní jsou kříženci cejna s ploticí, tak by to mohl být i jeden z nich. Jesena bych taky úplně nevylučoval.
- Pondělí 9. dubna 2012 ve 21:07® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 6.4. 2012
Navštívili mě zde v mé odlehlosti kolegové Libor a MPčko. Abychom se ale moc neradovali, zkazilo se počasí. Sice jsme se poflakovali venku celkem dost, feedrovali, plavačkovali i muškařili, ale z rybek spolupracovaly spíš ty menší. Ale i tak to bylo fajn.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Neděle 8. dubna 2012 v 17:29® osprey
satan666> Jak píše Mikyška. U Whiplashe nosnost sedí, ale šňůra je mnohem silnější. Měl jsem v ruce 0.28 mm, ale hádám, že to byla aspoň 0.40 mm.
- Neděle 8. dubna 2012 ve 14:10® osprey
Firefighter> Vypadá to jako nedospělý jedinec, jsou špatně vidět určovací znaky, bojím se, že ti asi nikdo moc nepomůže.
Tyhle fotky, které by měly posloužit k určení ryby, je třeba fotit naplocho, tak aby byla jasná poloha úst, daly se spočítat ploutevní paprsky apod.
- Neděle 8. dubna 2012 ve 14:07® osprey
satan666> Klidně zůstaň věrný Power Pro, je to pravděpodobně jedna z nejlepších.
- Neděle 8. dubna 2012 ve 14:06® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
žaky 20> Můžeš třeba smyčku do smyčky, můžeš používat mikrokroužek, já často používám škotový uzel, i když v rybařině to snad nikdo nedělá (nicméně drží to).
V první řadě si ale zvaž, jestli ti ty návazce k něčemu budu. Já si vozím jen cívky s vlascem a pytlíky s háčky. Navážu, co je třeba, na místě.
- Neděle 8. dubna 2012 ve 13:48® osprey
sethy> Vyzkouším. Jen co se někde dostanu k vodě. Dělal jsem to už všelijak, prutem i rukou, ale nějak jsem se nesoustředil na rozdíly.
Díky.
- Neděle 8. dubna 2012 ve 13:46® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
mirek66> Díky. Musím si vystačit se zážitky ze včerejška a předvčerejška.

- Pátek 6. dubna 2012 ve 12:12® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
žaky 20> Obecně je u krmítka lepší kratší – nástraha leží blíž ke krmítku. No a když to moc nejde (záleží i na tom, co chytáš), tak prodlužovat. U feederu se můžeš dostat i na metr a půl (někdy, někde to má smysl – ale musíš vědět proč).
- Pátek 6. dubna 2012 ve 12:09® osprey
- Diskuze: Muškaření
Segoves> Dost problém. Googluj jako o život a i tak toho moc nebude. Sám mám s tímhle problémy.
Rafinovaně zadej i hesla jako ichtyomasa, produkce toku, vodní ekosystém a podobně. Pokaždé se něco najde, ale jsou to hodiny na síti.
- Pátek 6. dubna 2012 ve 12:07® osprey
- Diskuze: Feeder
timbab> Nedávno jsem při focení přišel o tlouště 50+. Viděl jsem ho na 3 m na hladině, takže délkou jsem si jistý. Následně mi vzali ještě dva. Mnohem bojovnější a zdolával jsem je snad 2× déle. Spadnout mi ty ryby, nadával bych jako špaček. Jenže nespadly a měly tak 46 – 47 cm.
Ona opravdu ta kondice dělá divy. Někdy si člověk myslí kdovíco tam nemá a pak se ukáže, že je to velikostně celkem běžná ryba, ovšem zřejmě sportovec.