Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 22:50® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Segoves> Lososovité ryby se mohly objevit někdy ve třetihorách, současné druhy se zřejmě vyvinuly během čtvrtohor. Na jejich vývoji se hodně podepsalo střídání ledových a meziledových dob. Proto má pstruh obecný tolik poddruhů a forem.

Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 22:48® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Zatuk> Normální použitelný prut. Neboj se toho a chytej. Je to dlouho, co jsem si Shakespeary na veletrhu prohlížel. Líbil se mi víc jiný model.

To, co sis koupil, je poměrně levný prut, mám pocit, že je s navijákem v ceně. Nemůžeš tím pádem čekat, že to bude bůhvíco. Ale nemusíš se bát, že by sis s tím nezachytal.

Rozhoduje spíš hlava a ruce.

Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 21:12® osprey
osprey

lunimus> Ploutve na wobbleru jsou podle mě zcela zbytečné. Moc práce, daleko větší riziko poškození a záběrů podle mě víc nebude.

U nástrahy daleko víc rozhoduje celkový dojem, ne detaily. Když si ryba bude prohlížet jaké to má ploutve, tak to už po tom možná ani nevyjede.

Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 21:08® osprey
osprey

Dejwík2504> 3000 od Shimana je tělo 2500 s větším rotorem a cívkou. Mě přišel Zauber 3000 o něco menší než můj Twin 3000. Srovnej si hmotnosti a kapacitu cívky, to bude hodnověrnější.

A jestli chceš házet pár sezón krmelce 90 g, tak bych vůbec neváhal. Na to je naviják 4000 daleko lepší než 3000.

Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 20:44® osprey
osprey

brčal> Myslíš dva měsíce po vysazení? Nevím, u nás to jde – samozřejmě jen občas. Ale já spíš vláčím.

Máš ale pravdu, že to není žádnej hlupák, většinou už ví, co má žrát a nemá tak zbrklý reakce jako potočmen. Duhák je krásná ryba, dokud se vysazoval jako doplňkový druh, bylo všechno OK. Horší je, když by na něm mělo stát zarybnění pstruhovek.

Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 20:40® osprey
osprey

Dejwík2504> Vem si, co ti přijde lepší. Já bych se na feeder 4000 nebál. Není to tak velké a nebudeš pořád tahat jen kapry 46 cm.

Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 20:10® osprey
osprey
Diskuze: Pěst na oko

Fryw> Já na svých autorských právech nelpím. Občas na mě někdo parazituje, ale dá se to přežít. Naposledy někdo okopčil kus zdejšího atlasu.

Tohle slovo dávám všeobecně do placu.:-))

Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 20:06® osprey
osprey

bubu> Já mám pocit, že jak duhák někde rok dva vydrží, tak se chytá hůř než potočák.

Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 20:04® osprey
osprey

Dejwík2504> Tak sebou hoď. Ono to asi dlouho nevydrží.

Kdybys měl víc peněz, koukni, jestli ještě nemají Zaubera. Je dražší, ale zas má 3 cívky.

http://www.adler-wft.cz/…ARCTICA-4000

Čtvrtek 5. dubna 2012 v 19:53® osprey
osprey

Dejwík2504> Na Arcticu bys finančně dosáhl? (cca 2000 Kč)

Čtvrtek 5. dubna 2012 v 19:21® osprey
osprey

Fryw> Karel je pod tím podepsanej, tak je holt autor.:-))

Čtvrtek 5. dubna 2012 v 19:17® osprey
osprey

Tomik> Nemyslím, že jim vodu kdovíjak upravují, ale bude tam přinejmenším nějaká filtrace (třeba kvůli zákalu při povodni) a hlavně – každá líheň potřebuje zdroj kvalitní vody. Tj. nepostavíš ji kdekoli, vyžaduje potok s dobrou kvalitou vody.

Čtvrtek 5. dubna 2012 ve 13:47® osprey
osprey

Musím se pochlubit. Vymyslel jsem nové slovo. Během psaní mi ulítla ruka a vytvořil jsem výraz „popapulace“. Zjistil jsem, že je kupodivu smysluplný a v politických kruzích bych takovou věc aplikoval klidně i třikrát denně.

Středa 4. dubna 2012 ve 12:43® osprey
osprey

mvincik> Nevím, co vím. Snažím se potkávat co nejvíc lidí a bavit se s nima.

Je zajímavý sledovat, co kdo vlastně chce.

Středa 4. dubna 2012 ve 12:40® osprey
osprey

troutkiller> Tomu nerozumím. Flip není na Dragonu nijak extra zainteresovanej (poslední dva roky prakticky vůbec) a nikdy mi neříkal, na co mám nebo nemám chytat. Teď nejvíc chytá na pruty, co si sám staví.

Pokud jde o mě, tak já si ty jejich pruty koupil na lehkou vláčku s vlascem a s tím problém nemají. Před pěti lety, kdy jsem si jich pořídil nejvíc, to byla dobrá volba, dneska už je pro mě výhodnější kupovat dobré věci ve výprodejích bez ohledu na značku. Sám víš, že se teď doprodává spousta špičkových klacků (typicky Lesath) a ani já na Dragonu vysloveně nelpím. Jejich nové řady mě nijak zvlášť neoslovily.

Středa 4. dubna 2012 v 11:26® osprey
osprey

satan666> Já toho v zahraničí moc nenachytal. Ve Švédech jsem byl na jižním pobřeží a pak na Alandech, i když ty patří už Finsku. Ale mluví se tam švédsky.

Getno Gard je myslím jezero Asnen. Článků o lovu na Asnenu je na síti dost, hoď si to do Googlu. Poměrně dobrá lokalita a hlavně se tam nechytá na nějakých megahloubkách.

Vzal bych si asi ještě Power Pro na 65 lb. Používá ho kolega Prutos, který tvrdí, že 50 lb ještě serve prutem a u 65 lb už se o to nemusí starat. Loví ale u nás (sumcovláčka), na moři ne.

Středa 4. dubna 2012 v 10:03® osprey
osprey

mvincik> Věci nejsou černé ani bílé. Ono se mění ledacos, jde jen o to, že chybí jasnější koncepce.

To je dáno třeba i tím, že za cenu jedné ichtyologické studie vysypeš do řeky metráky granuláčů.

Středa 4. dubna 2012 v 9:39® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

thundarr> Taky jsem jednou dělal přenos na závodech. Přenášel jsem Davidovi prut:-))

Středa 4. dubna 2012 v 9:33® osprey
osprey

troutkiller> No, mě na to šest let nestačilo…

Středa 4. dubna 2012 v 9:29® osprey
osprey

Piranha> Jednoho duhového samovýtěráka jsme se Sanderem chytali. Držel se tam jednu sezónu, dotáhl to z 18 cm asi na 22 a barevně se lišil od věch duháků, co jsme tam kdy viděli.

Obecně si ale musíš uvědomit, že sám výtěr nestačí. Je to i o přežívání plůdku a spoustě dalších faktorů.

Fakt si sežeň informace o té Loučné.