Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Čtvrtek 29. března 2012 v 9:50® osprey
osprey

chosebaits> Ona je to docela sranda. Dokonce mi ukazoval Prutos fotky, jak je tahal po třech jak makrely na moři (můžeš mít až 3 mouchy).

Muškařina na MP je prozatím v plenkách, ale baví mě to víc než nějaká krátká nymfa někde na potoce. Taky to ale nejde všude.

Čtvrtek 29. března 2012 v 9:47® osprey
osprey

Bigpista> Nejhorší je, že ona ta voda nakonec někde spadne.

Problémem současných klimatických změn je výrazný nárůst suchých období a následných povodní. A subjektivně mám pocit, že u každé fronty víc fouká. Celkově je to k prdu.

Čtvrtek 29. března 2012 v 9:45® osprey
osprey

chosebaits> Já velké perlíny chytal s muškařským cajkem.

Čtvrtek 29. března 2012 v 9:28® osprey
osprey

chosebaits> Perlín je nádherná ryba. Mám pár kousků 30+, ale 35 ještě ne. Tady tak velcí nejsou, chce to jiné vody.

Čtvrtek 29. března 2012 v 9:17® osprey
osprey

chosebaits> Zdravíme na sever.

Čtvrtek 29. března 2012 v 9:10® osprey
osprey

Bigpista> Počas je špatný. Neprší. To bylo první, co mě zajímalo, když jsem ráno kouknul z okna – jestli něco spadlo.

Je třeba aby pršelo. V krajině chybí spousta vody. Ideálně jemný dvoudenní vlahý déšť, aby se to stihlo vsáknout.

Současný ráz počasí ale směřuje spíš k trendu „dlouho sucho a pak příval“.

Středa 28. března 2012 ve 22:00® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

hecht> Jo, přímo zapšklá. Ale snad si najdu čas, abych ji došel rozveselit:-))

Středa 28. března 2012 ve 21:58® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

mvincik> Poznáváš to, ne?

Teď jen aby tam Michalovi nezačli chodit lidi:-))

Středa 28. března 2012 ve 21:56® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 28.3.2012 | Způsob lovu: Plavaná

Poté, co jsem pomohl nastartovat jednu slibně se rozvíjející rybářskou kariéru, jsem se odebral ulovit si rybu podle svého gusta. Skoro se mi to povedlo, ale velké tlouště je třeba fotit až v podběráku, zejména když si člověk předtím zamáčknul protihrot.

Na snímku je jenom „ryba útěchy“ chycená o něco později.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48179.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Středa 28. března 2012 ve 21:43® osprey
    osprey

hecht> Kde žiješ, já měl svoje dvacetilitrové vědro zednické.:-))

Po zakrmení sloužilo jako bazén pro rybičky. V tom malém se smáčely ruce před sáhnutím na rybu.

Středa 28. března 2012 ve 21:26® osprey
    osprey

hraji> Když pominu násaďáky, tak každý kousek přes půl kila bude úspěch. Ale mám tyhle vody rád, hlavně v zimě. Třeba i chytneš prd, ale v každé tůni, za každým keřem koupeš ten špunt s novou nadějí.

Teď v tom tekla taková divná voda, možná lovili nějaký rybník.

Středa 28. března 2012 ve 21:23® osprey
    osprey

MIG-35> Tak jsem si dal práci a vyrobil pro tebe dvanáctipixelovou fotku z naší poslední návštěvy u vody. Je tam krásně vidět, jak svítilo slunce, obloha, les i ten písek, co jsme na něm seděli.:-))

Jinak princezna byla fajn.

Tento příspěvek byl editován 28.3.2012 22:23:16 uživatelem osprey.
    foto/diskuze/feeder/2012/th-img48174.jpg
    Středa 28. března 2012 ve 21:19® osprey
    osprey

Tož plavačkáři, asi před týdnem jsem byl obhlédnout jeden nový revír. Nechytil jsem nic, ani jsem se moc nesnažil, ale něco by na té vodě mohlo být.

foto/diskuze/plavana/2012/th-img48171.jpgfoto/diskuze/plavana/2012/th-img48172.jpgfoto/diskuze/plavana/2012/th-img48173.jpg
    Středa 28. března 2012 ve 21:14® osprey
    osprey

krysak1> Protože když vidím, na co všechno se ptáš, tak si nejsem jistý, jestli z těch neoriginálních vybereš tu špičku rozumně. Ony mají i různou délku a akci a je třeba se nad tím trochu zamyslet, než tam něco narveš.

Úterý 27. března 2012 ve 22:16® osprey
    osprey

krupajz> Přijde na to. Při své první návštěvě Švédska jsem chytil jednu štiku. Důvodem byl nevhodně zvolený termín návštěvy, málo zkušeností a extrémně teplé počasí.

Pravděpodobně dopadnete daleko líp, ale je třeba počítat s tím, že takové ty megalovy, o nichž se píše v časopisech, vyžadují, aby všechno klaplo.

Úterý 27. března 2012 ve 21:55® osprey
    osprey

krupajz> Pokud chcete pořádný sumce, candáty a kapry, tak na Švédsko zapomeňte. Sumce tam neznají, kapry okrajově, jen candát je na některých jezerech celkem hojný. Ale taková sranda, jak si někdo myslí, to asi stejně nebude.

Úterý 27. března 2012 ve 21:52® osprey
    osprey
    Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 27.3.2012 | Způsob lovu: Feeder

Dnes mě kolegové mvincik a MIG-35 vytáhli na ryby jak žížalu. Vzal jsem pytlík nejtmavšího krmení, co jsem doma našel, napytloval dva feedery a společně jsme lapali kapry a cejny. Kapry mi lapat jakž takž šlo, rozhodně jsem nebyl horší než kolegové. Ale cejnům se ten utrejch, co jsem namíchal, naprosto ekloval. Ohledně úlovků tohoto druhu jsem byl proto spolulovícími zcela pobit a zašlapán do země, což mi nijak nevadilo a hrdě to přiznám.

Počasí celkem fajn, ryb tak akorát a pohoda dokonalá.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48156.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48157.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48158.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48159.jpg
    Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
      Úterý 27. března 2012 ve 20:40® osprey
      osprey

krysak1> Ta tvoje věta, to je otázka nebo konstatování?

Špička by se měla dát koupit. V řadě případů ani nemusí být ze stejného prutu (ale průměr je třeba ohlídat). Tobě bych ale doporučil koupit si radši originální.

Úterý 27. března 2012 v 16:10® osprey
      osprey

mvincik> Hele, ono je to nakonec jedno. Pro mě to byla asi nejveselejší letošní chytačka a to je to, co se počítá.

Úterý 27. března 2012 v 16:08® osprey
      osprey

MIG-35> Jen abys nemusel koukat, jak lezou z vody a šplhají na stromy:-))

Kaprům to nevadilo, cejni o to nestáli. Takže kapr by nějaký přijít měl. Smíchej to s tím zbytkem, horší už to snad nebude:-)