Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Sobota 17. března 2012 ve 21:38® osprey
- Diskuze: Pěst na oko
ladamaj> dodorider>
Pánové, bojím se, že toto se tady nevyřeší. Zvažte, prosím, jestli má smysl pokračovat ve vašem sporu právě na těchto stránkách.
Ideální bude uvést věci do stavu přijatelného pro oba a zapomenout na to.
Díky za pochopení.
- Sobota 17. března 2012 ve 21:36® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
regulus> Haleyova?
- Sobota 17. března 2012 ve 21:34® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 17.3. 2012 | Způsob lovu: Plavaná
Dnes se u mě stavil kamarád Fugas a na chvilku jsme dojeli zaběhat jeho novou boloňku.
Chytili jsme pár rybek a mě se povedl jeden tloušťák 50+. Ani jsem ho nečekal, ale tak už to většinou bývá, že ryby kašlou na to, co si rybář myslí.
Využil jsem přítomnosti kolegy a trochu víc fotil.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Pátek 16. března 2012 ve 22:18® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
žaky 20> Zemědělské nákupy, potřeby pro chovatele…
V rybářských prodejnách jsou tyto věci obvykle mnohem dražší.
- Pátek 16. března 2012 ve 22:16® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
jk1905> On se člověk nakonec musí rozhodnout sám. Druzí lidé mohou předat názory a zkušenosti, ale chytat s tím cajkem nebudou.
- Pátek 16. března 2012 ve 13:48® osprey
- Diskuze: Muškaření
ladamaj> Já mobilem nefotím a fotky udělám.
Pokud máš foťák neschopný nafotit požadovaný snímek, tak je to smutné, ale mobil je pouze nedokonalé náhradní řešení, ze kterého nikdy nebudeš mít v oblasti makrofotografie kvalitní výstup.
A dokud budeš mít ne fotce neostrou mouchu a za ní vidět půl stránky knížky a ještě dál roh pokoje, tak se nikam nehneš.
- Pátek 16. března 2012 v 11:26® osprey
ladamaj> Rada je jednoduchá. Dobře osvítit, dát jednobarevné pozadí dostatečně daleko za mouchu a vyzoomovat objektiv natolik, aby došlo k co největšímu rozostření pozadí a nebylo vidět nic kolem. Podívej se do nějakých katalogů, jak vypadá práce profíků a snaž se tomu přiblížit.
Víc mu stejně neřeknu. Musí se s tím poprat sám.
- Pátek 16. března 2012 v 11:14® osprey
ladamaj> Musím, bohužel podpořit slova ZN.
Podívej se na osvětlení, pozadí, hloubku ostrosti…
Nemůžeš mít za mouchou vidět půl místnosti, mít na pozadí světelný zdroj, půl mouchy nasvícené tak a půl jinak. Přesněji řečeno můžeš, ale výsledek to degraduje na úroveň práce nepoučeného žáka základní školy.
A věř, že ti přeju, abyste dělali krásná videa nebo fotky.
- Pátek 16. března 2012 v 11:09® osprey
ladamaj> Co by ses omlouval. Já jsem rád, že píšeš.
Ber mě jako hospodskýho. Ten je taky rád, že je štamgast na svým fleku. A když štamgast náhodou poleje stůl, hospodský mu ho utře a jede se dál

- Pátek 16. března 2012 v 11:07® osprey
hraji> Dobře děláte.
Já si letos ještě rybu nenechal (kromě duháků z dírek) a nepospíchám na to.
Stejně tak se nesnažím chytat ryby malé a nesnažím se ani o velké počty. Chodím k vodě s cílem chytit „něco pěkného“.
Myslím, že i v následujících měsících nějaké ty hájené ryby chytím.
Daleko víc mě třeba překvapuje, že jsem viděl feederový závod uspořádaný na přítoku přehrady, kam vytahují ryby k výtěru. Když se zvedne takový vezírek s 20 kg bílé ryby, tak z něj kolikrát regulérně teče mlíčí.
Máme ty hodnoty divně nastavené…
- Pátek 16. března 2012 v 10:20® osprey
hraji> Já se bojím, že žádný klid nemají. Většina lidí teprve vyrazí k vodě. Zatím jsem jim moc nepotkával.
Ano, některé druhy budou papírově hájené. Řadu z nich ale spousta rybářů ani nepozná.
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 22:44® osprey
- Diskuze: Feeder
MIG-35> Koukni, prosím, do osobek.
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 22:43® osprey
- Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 15.3. 2012 | Způsob lovu: Plavaná
Po čase zase na rybách. Počasí krásné (až moc), sem tam si něco dalo říct.
Potěšily takové ty škrabohubé ryby.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé. - Čtvrtek 15. března 2012 ve 22:36® osprey
- Diskuze: Kaprařina
ondrejcerny> Proutek od Harrisonu a jako naviák Daiwa Basiair?
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 20:52® osprey
SURF> Je tam jiný rotor. Zdá se být líp vyvážený.
Designově je to samozřejmě daleko lepší než Red.
Rybačka. V tom čase, který mi na ni zbyl, jsem asi dokázal, co se dalo. Ale nemyslím si, že bylo dobré počasí. Dobré počasí bylo na procházku.
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 20:21® osprey
olda> Ano, to je ono. Kamarádi jeho služeb využívají celkem často a jsou s ním spokojeni.
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 20:06® osprey
- Diskuze: Rybaření v zahraničí
skuban> Nezlob se, ale nechtělo by to napsat aspoň co se chystáš chytat?
- Čtvrtek 15. března 2012 ve 20:03® osprey
- Diskuze: Sumcařina
Mikyška> Kolega Barr mi pjčil na chvilku Shimano Torium 30. Trochu velké. Potřeboval bych něco s užší cívkou.
Ale slovo potřeboval je velmi zavádějící. Letos to potřebovat nebudu a taky nic nekoupím. Už jsem utrácel až moc.
Ta Daiwa v odkazu je velmi dobrý naviják, myslím, že je hlavně na plážový rybolov. S pořádnou zátěží by to mělo lítat jedna báseň.
Ale to jsme zas u toho – zkušenosti, zkušenosti, zkušenosti. Jsem vděčný za to půjčené Torium. Zas jsem o kousek dál.
- Čtvrtek 15. března 2012 v 19:58® osprey
LaMa> Zkus si někde vygooglovat jména Alan Gasior a pan Pípal. Známí stavěči, od prvního jmenovaného mám prut, ale kontakt už nemám na žádného.
- Čtvrtek 15. března 2012 v 19:56® osprey
kerob> Krásná stylová čistota. Já si doma živím spíš takovou pouliční směsku.
Navíc bojovkám postupně odvykám. Nejsou ryby, které by mě donutily tu páčku používat.