Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Sobota 17. března 2012 ve 21:38® osprey
osprey
Diskuze: Pěst na oko

ladamaj> dodorider>

Pánové, bojím se, že toto se tady nevyřeší. Zvažte, prosím, jestli má smysl pokračovat ve vašem sporu právě na těchto stránkách.

Ideální bude uvést věci do stavu přijatelného pro oba a zapomenout na to.

Díky za pochopení.

Sobota 17. března 2012 ve 21:36® osprey
osprey

regulus> Haleyova?

Sobota 17. března 2012 ve 21:34® osprey
osprey
Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 17.3. 2012 | Způsob lovu: Plavaná

Dnes se u mě stavil kamarád Fugas a na chvilku jsme dojeli zaběhat jeho novou boloňku.

Chytili jsme pár rybek a mě se povedl jeden tloušťák 50+. Ani jsem ho nečekal, ale tak už to většinou bývá, že ryby kašlou na to, co si rybář myslí.

Využil jsem přítomnosti kolegy a trochu víc fotil.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48030.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48031.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48032.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48033.jpg
Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
    Pátek 16. března 2012 ve 22:18® osprey
    osprey

žaky 20> Zemědělské nákupy, potřeby pro chovatele…

V rybářských prodejnách jsou tyto věci obvykle mnohem dražší.

Pátek 16. března 2012 ve 22:16® osprey
    osprey

jk1905> On se člověk nakonec musí rozhodnout sám. Druzí lidé mohou předat názory a zkušenosti, ale chytat s tím cajkem nebudou.

Pátek 16. března 2012 ve 13:48® osprey
    osprey
    Diskuze: Muškaření

ladamaj> Já mobilem nefotím a fotky udělám.

Pokud máš foťák neschopný nafotit požadovaný snímek, tak je to smutné, ale mobil je pouze nedokonalé náhradní řešení, ze kterého nikdy nebudeš mít v oblasti makrofotografie kvalitní výstup.

A dokud budeš mít ne fotce neostrou mouchu a za ní vidět půl stránky knížky a ještě dál roh pokoje, tak se nikam nehneš.

Pátek 16. března 2012 v 11:26® osprey
    osprey

ladamaj> Rada je jednoduchá. Dobře osvítit, dát jednobarevné pozadí dostatečně daleko za mouchu a vyzoomovat objektiv natolik, aby došlo k co největšímu rozostření pozadí a nebylo vidět nic kolem. Podívej se do nějakých katalogů, jak vypadá práce profíků a snaž se tomu přiblížit.

Víc mu stejně neřeknu. Musí se s tím poprat sám.

Pátek 16. března 2012 v 11:14® osprey
    osprey

ladamaj> Musím, bohužel podpořit slova ZN.

Podívej se na osvětlení, pozadí, hloubku ostrosti…

Nemůžeš mít za mouchou vidět půl místnosti, mít na pozadí světelný zdroj, půl mouchy nasvícené tak a půl jinak. Přesněji řečeno můžeš, ale výsledek to degraduje na úroveň práce nepoučeného žáka základní školy.

A věř, že ti přeju, abyste dělali krásná videa nebo fotky.

Pátek 16. března 2012 v 11:09® osprey
    osprey

ladamaj> Co by ses omlouval. Já jsem rád, že píšeš.

Ber mě jako hospodskýho. Ten je taky rád, že je štamgast na svým fleku. A když štamgast náhodou poleje stůl, hospodský mu ho utře a jede se dál:-))

Pátek 16. března 2012 v 11:07® osprey
    osprey

hraji> Dobře děláte.

Já si letos ještě rybu nenechal (kromě duháků z dírek) a nepospíchám na to.

Stejně tak se nesnažím chytat ryby malé a nesnažím se ani o velké počty. Chodím k vodě s cílem chytit „něco pěkného“.

Myslím, že i v následujících měsících nějaké ty hájené ryby chytím.

Daleko víc mě třeba překvapuje, že jsem viděl feederový závod uspořádaný na přítoku přehrady, kam vytahují ryby k výtěru. Když se zvedne takový vezírek s 20 kg bílé ryby, tak z něj kolikrát regulérně teče mlíčí.

Máme ty hodnoty divně nastavené…

Pátek 16. března 2012 v 10:20® osprey
    osprey

hraji> Já se bojím, že žádný klid nemají. Většina lidí teprve vyrazí k vodě. Zatím jsem jim moc nepotkával.

Ano, některé druhy budou papírově hájené. Řadu z nich ale spousta rybářů ani nepozná.

Čtvrtek 15. března 2012 ve 22:44® osprey
    osprey
    Diskuze: Feeder

MIG-35> Koukni, prosím, do osobek.

Čtvrtek 15. března 2012 ve 22:43® osprey
    osprey
    Diskuze: Z lovu | Datum lovu: 15.3. 2012 | Způsob lovu: Plavaná

Po čase zase na rybách. Počasí krásné (až moc), sem tam si něco dalo říct.

Potěšily takové ty škrabohubé ryby.

foto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48010.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48011.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48012.jpgfoto/diskuze/z_lovu/2012/th-img48013.jpg
    Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní a přihlášení uživatelé.
      Čtvrtek 15. března 2012 ve 22:36® osprey
      osprey
      Diskuze: Kaprařina

ondrejcerny> Proutek od Harrisonu a jako naviák Daiwa Basiair?

Čtvrtek 15. března 2012 ve 20:52® osprey
      osprey

SURF> Je tam jiný rotor. Zdá se být líp vyvážený.

Designově je to samozřejmě daleko lepší než Red.

Rybačka. V tom čase, který mi na ni zbyl, jsem asi dokázal, co se dalo. Ale nemyslím si, že bylo dobré počasí. Dobré počasí bylo na procházku.

Čtvrtek 15. března 2012 ve 20:21® osprey
      osprey

olda> Ano, to je ono. Kamarádi jeho služeb využívají celkem často a jsou s ním spokojeni.

Čtvrtek 15. března 2012 ve 20:06® osprey
      osprey

skuban> Nezlob se, ale nechtělo by to napsat aspoň co se chystáš chytat?

Čtvrtek 15. března 2012 ve 20:03® osprey
      osprey
      Diskuze: Sumcařina

Mikyška> Kolega Barr mi pjčil na chvilku Shimano Torium 30. Trochu velké. Potřeboval bych něco s užší cívkou.

Ale slovo potřeboval je velmi zavádějící. Letos to potřebovat nebudu a taky nic nekoupím. Už jsem utrácel až moc.

Ta Daiwa v odkazu je velmi dobrý naviják, myslím, že je hlavně na plážový rybolov. S pořádnou zátěží by to mělo lítat jedna báseň.

Ale to jsme zas u toho – zkušenosti, zkušenosti, zkušenosti. Jsem vděčný za to půjčené Torium. Zas jsem o kousek dál.

Čtvrtek 15. března 2012 v 19:58® osprey
      osprey

LaMa> Zkus si někde vygooglovat jména Alan Gasior a pan Pípal. Známí stavěči, od prvního jmenovaného mám prut, ale kontakt už nemám na žádného.

Čtvrtek 15. března 2012 v 19:56® osprey
      osprey

kerob> Krásná stylová čistota. Já si doma živím spíš takovou pouliční směsku.

Navíc bojovkám postupně odvykám. Nejsou ryby, které by mě donutily tu páčku používat.