Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Úterý 13. března 2012 ve 13:12® osprey
osprey

Scanix> Kdo asi:-))

Ale kdoví, jestli jsi s tím rohlíkem nevláčel – ona nějaká ta marmyšková cukatůra, popání mírně namočenou seříznutou patkou nebo jerkování celým rohlíkem není vyloučeno.

Známe tě, ty jsi toho schopnej:-)

Úterý 13. března 2012 v 11:25® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

janaR> Asi tak. Dá se přidat i hlína.

Úterý 13. března 2012 v 11:24® osprey
osprey

Inferno08> Scanix má v dalším textu příspěvku, že lovil na plavanou na rohlík. Takže ta přívlač je překlep.

On když může, tak jen vláčí a tak to tam tluče automaticky:-))

Úterý 13. března 2012 v 10:48® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Jistě, co s tím taky jiného? A třeba teď nemá cenu někam naládovat granule. Teď je pořád lepší kvalitní krmení bez partiklu a ani ho nemusí být moc.

Úterý 13. března 2012 v 10:31® osprey
osprey

Segoves> Já myslím, že mám svoje favority doma. Některé už 15 let:-))

Ale je hezké poznávat nové věci. Navíc loni mi moje kudly předvedly, jakou mají paměť. Kam se hrabou děcka ve škole. Jednou za rok rozpíchaná huba a nedostaneš to do nich podruhé ani za boha. Přinejmenším do některých – samozřejmě většinou těch největších.

Úterý 13. března 2012 v 10:28® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> Ty granule jsou normálně použitelné. Chovají se jinak než klasické krmení, ale ryby je žerou celkem s ochotou – někteří kapři možná i proto, že už se s nimi v životě setkali.

Pokud jde o to použít levnou objemovou složku, nepospícháš a můžeš se na flek třeba i vracet, tak jsou fajn.

Já ten rychlý feeder, kdy přijedeš, nacpeš tam kvalitní žrádlo za několik set, zachytáš a odjedeš, moc nemusím. Počet ryb pro mě dávno přestal hrát roli a leze mi to do peněz.

Pondělí 12. března 2012 ve 21:27® osprey
osprey

Pjota> Pokud jde o pruty, našel jsem i perly za velmi zajímavou cenu.

Je ale otázka, co jsi hledal.

Pondělí 12. března 2012 ve 21:23® osprey
osprey

mirek66> Určitě choděj k vodě. Já asi od 7. ledna. A chodil bych i častěji, kdybych to šlo:-))

Pondělí 12. března 2012 ve 20:59® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

Mikyška> Jo, masivní jsou. Ale to už je otázka priorit. Nevím jestli to jde – ale nešlo by upravit tvar očka? Slider je má celkem velká.

Pondělí 12. března 2012 ve 20:57® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Alov> A za pruty z nanouhlíku bude sedět Nána. :-))

Pondělí 12. března 2012 v 18:39® osprey
osprey

Samcak> Půjde to. Dělal jsem to i se sedmičkou a to už by se hodně muškařů tlouklo do hlavy. Pětka v devíti stopách je asi nejčastěji doporučována jako první začátečnický prut pro svou univerzálnost.

Pokud ale trváš na tom, že priorita je ta suchá, máš dost trpělivosti a někoho, kdo by ti pomohl se začátky, klidně jdi do té čtyřky a pak si kup pěkný pocitově příjemný prut. Zůstane ti i s přihlédnutím k typu vody, kde lovíš, asi déle.

Já skončil u kombinace 4 a 7.

Pondělí 12. března 2012 v 17:36® osprey
osprey

Samcak> Na sucho v pohodě 4, 5 už ti dovolí i těžší nymfy, lehčí streamery apod.

Mě se s těžší sestavou líp učilo házet, víc jsem cítil šňůru. Nevím, jestli je to obecně pravda, ale vnímal jsem to tak.

Pondělí 12. března 2012 v 17:32® osprey
osprey

mannice> Já už došel tam, že dám ten brok a to krmítko ne…

Pondělí 12. března 2012 v 17:31® osprey
osprey

Raf> Radost bude až jí bude osmnáct, bude vypadat jako dcera TR a ty budeš s brokovnicí odhánět nápadníky. :-D

Pondělí 12. března 2012 v 17:21® osprey
osprey

thundarr> Jasně, o tohle mi jde. A pátrám po tom, kolik olova je potřeba k dostatečnému zachycení kaprařských háčků.

Montáž svými proporcemi zohledňuje způsob nasávání apod. A poté, co se háček zachytí na pysku a návazec napne, musí ho zátěž svou váhou v tom pysku udržet.

Jako feedrař to dokážu s 20 g a ještě s 10 g za jistých podmínek. Dokonce se to dá dělat s jedním brokem, ale tam si to ryba nezapíchne – jedině o prut, musí se proto hned sekat. Ale chce to všechno dost malé háčky na tenkých návazcích. Tak mě zajímalo, jestli tohle kapraři nějak řeší.

Pro mě má váha zátěží i ten význam, že to dělá při dopadu kravál.

Pondělí 12. března 2012 v 17:13® osprey
osprey

nnnap> Kdybych vždycky čekal na jízdu, tak bych si loni v srpnu možná nechytil kapra.

Mám dost zkušeností s opravdu jemným braním, kdy je těžké se k nějaké jízdě dopracovat.

Zažil jsem i doby, kdy jsem je chytal z dopadu na cit.

Pondělí 12. března 2012 v 17:06® osprey
osprey

thundarr> Vzal jsem to trochu akademicky. Ale tak jsem třeba včera vybíral krmítko na method feeder. Měli je od lehoučkých až do 45 g. Vzal jsem nakonec to nejtěžší.

Pokud jde o ty záběry, spousta do jízdy vůbec nejde – na feederu jemné zahoupání špičky a ryba se toho zbaví. Hloupé a rozežrané ryby se na to prostě věší, s tím problém není.

Pondělí 12. března 2012 v 17:00® osprey
osprey

troutkiller> Na některých vodách, kde je jich hodně, po tom takhle fakt jdou.

Já to zažil po jednom pstruhovém zahájení. Možná tomu napomáhají i ty smrady, berkleynymfa je aromatizovaná. Akorát mě žrali nejvíc žlutou. A měl jsem podobný problém – hodně ryb nesekneš. Podle mě je to tím, že to nasávají a vyplivujou, zatímco dravec bere jinak.

Pondělí 12. března 2012 ve 14:24® osprey
osprey

Mám takový dotaz na všechny – jaká je minimální hmotnost zátěže, s níž fungují únikové kaprařské montáže tak, jak by měly (tj. záběr ryby končí jízdou).

Zajímá mě to sice z pohledu feederu, ale princip je stejný – zátěž by měla způsobit samovolný zásek.

A pro zjednodušení uvažujme lov na menší vzdálenost (do 50 – 60 m), aby se tam nepletla potřeba vypnutí vlasce, horší přenos záběru a podobně.

Pondělí 12. března 2012 ve 14:20® osprey
osprey

Raf> Gratulace veliká. Ať je to zdravé.