Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Úterý 13. března 2012 ve 13:12® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Scanix> Kdo asi

Ale kdoví, jestli jsi s tím rohlíkem nevláčel – ona nějaká ta marmyšková cukatůra, popání mírně namočenou seříznutou patkou nebo jerkování celým rohlíkem není vyloučeno.
Známe tě, ty jsi toho schopnej

- Úterý 13. března 2012 v 11:25® osprey
- Diskuze: Feeder
janaR> Asi tak. Dá se přidat i hlína.
- Úterý 13. března 2012 v 11:24® osprey
Inferno08> Scanix má v dalším textu příspěvku, že lovil na plavanou na rohlík. Takže ta přívlač je překlep.
On když může, tak jen vláčí a tak to tam tluče automaticky

- Úterý 13. března 2012 v 10:48® osprey
ssg.Jimmy Wild> Jistě, co s tím taky jiného? A třeba teď nemá cenu někam naládovat granule. Teď je pořád lepší kvalitní krmení bez partiklu a ani ho nemusí být moc.
- Úterý 13. března 2012 v 10:31® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Segoves> Já myslím, že mám svoje favority doma. Některé už 15 let

Ale je hezké poznávat nové věci. Navíc loni mi moje kudly předvedly, jakou mají paměť. Kam se hrabou děcka ve škole. Jednou za rok rozpíchaná huba a nedostaneš to do nich podruhé ani za boha. Přinejmenším do některých – samozřejmě většinou těch největších.
- Úterý 13. března 2012 v 10:28® osprey
ssg.Jimmy Wild> Ty granule jsou normálně použitelné. Chovají se jinak než klasické krmení, ale ryby je žerou celkem s ochotou – někteří kapři možná i proto, že už se s nimi v životě setkali.
Pokud jde o to použít levnou objemovou složku, nepospícháš a můžeš se na flek třeba i vracet, tak jsou fajn.
Já ten rychlý feeder, kdy přijedeš, nacpeš tam kvalitní žrádlo za několik set, zachytáš a odjedeš, moc nemusím. Počet ryb pro mě dávno přestal hrát roli a leze mi to do peněz.
- Pondělí 12. března 2012 ve 21:27® osprey
- Diskuze: Domácí výroba woblerů
Pjota> Pokud jde o pruty, našel jsem i perly za velmi zajímavou cenu.
Je ale otázka, co jsi hledal.
- Pondělí 12. března 2012 ve 21:23® osprey
- Diskuze: Plzeň a okolí
mirek66> Určitě choděj k vodě. Já asi od 7. ledna. A chodil bych i častěji, kdybych to šlo

- Pondělí 12. března 2012 ve 20:59® osprey
- Diskuze: Sumcařina
Mikyška> Jo, masivní jsou. Ale to už je otázka priorit. Nevím jestli to jde – ale nešlo by upravit tvar očka? Slider je má celkem velká.
- Pondělí 12. března 2012 ve 20:57® osprey
- Diskuze: Kaprařina
Alov> A za pruty z nanouhlíku bude sedět Nána.

- Pondělí 12. března 2012 v 18:39® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
Samcak> Půjde to. Dělal jsem to i se sedmičkou a to už by se hodně muškařů tlouklo do hlavy. Pětka v devíti stopách je asi nejčastěji doporučována jako první začátečnický prut pro svou univerzálnost.
Pokud ale trváš na tom, že priorita je ta suchá, máš dost trpělivosti a někoho, kdo by ti pomohl se začátky, klidně jdi do té čtyřky a pak si kup pěkný pocitově příjemný prut. Zůstane ti i s přihlédnutím k typu vody, kde lovíš, asi déle.
Já skončil u kombinace 4 a 7.
- Pondělí 12. března 2012 v 17:36® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
Samcak> Na sucho v pohodě 4, 5 už ti dovolí i těžší nymfy, lehčí streamery apod.
Mě se s těžší sestavou líp učilo házet, víc jsem cítil šňůru. Nevím, jestli je to obecně pravda, ale vnímal jsem to tak.
- Pondělí 12. března 2012 v 17:32® osprey
mannice> Já už došel tam, že dám ten brok a to krmítko ne…
- Pondělí 12. března 2012 v 17:31® osprey
Raf> Radost bude až jí bude osmnáct, bude vypadat jako dcera TR a ty budeš s brokovnicí odhánět nápadníky.

- Pondělí 12. března 2012 v 17:21® osprey
thundarr> Jasně, o tohle mi jde. A pátrám po tom, kolik olova je potřeba k dostatečnému zachycení kaprařských háčků.
Montáž svými proporcemi zohledňuje způsob nasávání apod. A poté, co se háček zachytí na pysku a návazec napne, musí ho zátěž svou váhou v tom pysku udržet.
Jako feedrař to dokážu s 20 g a ještě s 10 g za jistých podmínek. Dokonce se to dá dělat s jedním brokem, ale tam si to ryba nezapíchne – jedině o prut, musí se proto hned sekat. Ale chce to všechno dost malé háčky na tenkých návazcích. Tak mě zajímalo, jestli tohle kapraři nějak řeší.
Pro mě má váha zátěží i ten význam, že to dělá při dopadu kravál.
- Pondělí 12. března 2012 v 17:13® osprey
nnnap> Kdybych vždycky čekal na jízdu, tak bych si loni v srpnu možná nechytil kapra.
Mám dost zkušeností s opravdu jemným braním, kdy je těžké se k nějaké jízdě dopracovat.
Zažil jsem i doby, kdy jsem je chytal z dopadu na cit.
- Pondělí 12. března 2012 v 17:06® osprey
thundarr> Vzal jsem to trochu akademicky. Ale tak jsem třeba včera vybíral krmítko na method feeder. Měli je od lehoučkých až do 45 g. Vzal jsem nakonec to nejtěžší.
Pokud jde o ty záběry, spousta do jízdy vůbec nejde – na feederu jemné zahoupání špičky a ryba se toho zbaví. Hloupé a rozežrané ryby se na to prostě věší, s tím problém není.
- Pondělí 12. března 2012 v 17:00® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
troutkiller> Na některých vodách, kde je jich hodně, po tom takhle fakt jdou.
Já to zažil po jednom pstruhovém zahájení. Možná tomu napomáhají i ty smrady, berkleynymfa je aromatizovaná. Akorát mě žrali nejvíc žlutou. A měl jsem podobný problém – hodně ryb nesekneš. Podle mě je to tím, že to nasávají a vyplivujou, zatímco dravec bere jinak.
- Pondělí 12. března 2012 ve 14:24® osprey
Mám takový dotaz na všechny – jaká je minimální hmotnost zátěže, s níž fungují únikové kaprařské montáže tak, jak by měly (tj. záběr ryby končí jízdou).
Zajímá mě to sice z pohledu feederu, ale princip je stejný – zátěž by měla způsobit samovolný zásek.
A pro zjednodušení uvažujme lov na menší vzdálenost (do 50 – 60 m), aby se tam nepletla potřeba vypnutí vlasce, horší přenos záběru a podobně.
- Pondělí 12. března 2012 ve 14:20® osprey
Raf> Gratulace veliká. Ať je to zdravé.