Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 7. března 2012 v 9:47® osprey
osprey

hraji> Prutosovi popřejem, ten je Tomáš.

Vše nejlepší Tome!

Úterý 6. března 2012 ve 20:32® osprey
osprey

mvincik> Neboj. Já to tu za pár minut vypnu. Už žhavím druhý stroj, kde mám cosi rozděláno.

Úterý 6. března 2012 ve 20:29® osprey
osprey

džigit> hering> Zrovna vám dvěma nepoděkovat, to opravdu nemůžu. Dojdu si na vás dát ještě jednoho:-))

Úterý 6. března 2012 ve 20:23® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

mvincik> Proč bys nebyl? To nejsou špatné pruty. A nějakou srdcovku si musíš vybrat sám.

Úterý 6. března 2012 ve 20:13® osprey
osprey

zdenda.k> Dvojitá smyčka. Rostřihnout a háček nutně musí na slabší návazec, jinak je z toho uzlu, co tvořil tu smyčku nejslabší bod sestavy.

Pokud se nevázne, krmítko můžeš dát rovnou na jednu z těch rozstřižených vět­ví.

Trochu se to motá, ale dá se to vychytat technikou hodů.

Já používám na spojování větví paternosteru obyčejný malý obratlík, dovoluje mi snadnější výměnu návazců a převazování uzlů.

Z pohledu úspěšnosti ale teď bude pořád to největší umění najít ryby. Stále ještě nejsou všude.

Úterý 6. března 2012 ve 20:08® osprey
osprey

Pánové, já bych i slzu uronil…

Díky moc. Vynasnažím se, aby vás bavilo sem chodit, jak jen mi to moje omezené schopnosti dovolí.

Úterý 6. března 2012 v 19:28® osprey
osprey

zdenda.k> Nekomplikuj to. Návazec teď tak 0.12 mm čirý obyčejný vlasec. To, co vede ke krmítku, může být jako kmen nebo o stupeň slabší, pokud se trhá.

Na rozbočení stačí obyčejný obratlík anebo pokud máš kmen aspoň o dva stupně silnější než návazec (např. 0.16 > 0.12) tak uděláš paternoster i z rostřižené smyčky a na jednu větev dáš ten tenký návazec + na druhou rovnou krmítko.

Úterý 6. března 2012 v 19:24® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

TondaN> Gamakatsu už tu jsou, ale zatím to obchodníci moc neodebírají.

Snad se to během letoška změní.

Některé ty jejich offseťáky nebo háčky na softbaitjerking jsou z toho nejlepšího, co jsem zatím viděl.

Trojháky jsem viděl taky, ale nikdo je kvůli mě nevybalil, takže o těch toho moc nevím.

Úterý 6. března 2012 v 19:21® osprey
osprey

MIG-35> Zmínka o špičkách? Tak si tu prolez články. O prutech i extra o špičkách jsem sem na podzim něco dával.

Snad tam bude víc informací než jsem napsal tady.

Úterý 6. března 2012 v 18:43® osprey
osprey

zdenda.k> Krmítko smysl má, jako montáž paternoster s delším návazcem. Kdybys tam měl větší ryby a potřeboval to víc připlácnout na dno, tak i průběžku. A s délkou návazce je třeba pracovat.

Úterý 6. března 2012 v 18:40® osprey
osprey

TondaN> Předpokládám, že tam máš překlep. Háčky Gamakatsu jsou obecně výborné. Já se teď chci dostat k jejich offsetovým háčkům (na Drop Shot), ale málokde se to dá sehnat. Ale do sezóny času dost.

Úterý 6. března 2012 v 18:38® osprey
osprey

SURF> Podívám se. V Praze jsem jejich expozicí jen prolétl.

Úterý 6. března 2012 v 18:37® osprey
osprey

MIG-35> Napoprvé nic nekupuj, to musí uzrát.:-))

A kdybys náhodou měl víc šušní, zkus Profíka od Mivardi. Nebo si ho minimálně osahej.

A musí to mít alespoň jednu opravdu jemnou špičku. Ty špičky si prohlídni od víc výrobců. Nejhorší typ je krátká tuhá a má několik málo malých a prasácky vyvázaných oček. Od toho ruce pryč.

Úterý 6. března 2012 v 18:30® osprey
osprey

ssg.Jimmy Wild> noba> hraji> Pánové, děkuji. Já si na tyhle věci moc nepotrpím, ale člověka potěší, když si na něj někdo vzpomene.

Jdu si dát na to konto toho panáka:-))

Tento příspěvek byl editován 6.3.2012 19:31:44 uživatelem osprey.
Úterý 6. března 2012 ve 14:58® osprey
osprey

MIG-35> On to je normálně použitelný prut, ale neznám ho.

Já mám většinu prutů na menší vody, na přehradu mám Speedmastery heavy a jako poslední bonbónek jsem si koupil feeder ve dvojdílu.

Takže v podstatě nemám nic, čím bych řešil tvůj problém. Ale většina feederů je použitelných, jde jen o to v jakých podmínkách.

Fakt si zkus po krámech něco osahat, abys měl přehled, jaké ty feedery vlastně jsou.

Jinak lidem jako jsi ty běžně doporučuju Mivardi Imperium 360 cm do 70 g. Takový prut s dobrým poměrem cena – výkon a levnými náhradními špičkami.

Ale opravdu jsou toho hromady. V Písku máš tři slušné krámy, dvacet feederů si tam možná osaháš a jestli ne dvacet, tak patnáct jistě.

Úterý 6. března 2012 ve 13:23® osprey
osprey

Sam Aritán> Jednak to vím a jednak už jsi to tu psal mockrát. A dál? :-))

Úterý 6. března 2012 ve 12:12® osprey
osprey

mvincik> On to není takový med jak to vypadá. Dokonce jsem zažil loni tady na Písecku lepší vláčkařské půldny než na Alandech.

A to naše skupina se třemi nováčky nalovila dvojnásobný počet ryb na hlavu než byl loni běžný průměr.

Úterý 6. března 2012 v 11:15® osprey
osprey

MIG-35> Neznám, i když jsem kolem něj na výstavách asi párkrát prošel.

Můžu se ti v Brně podívat, pokud ho tam uvidím.

Ale jinak mě to nijak neuráží, myslím, že by se s tím normálně chytat dalo. Přesto bych ti ale doporučil oběhnout krámy a pár těch klacků si podržet, protřepat a třeba vzít i naviják a protáhnout vlasec očky. Budeš daleko víc v obraze.

Obecně na přehradu si vem spíš tužší prut – kvůli záseku na delší vzdálenost. Papírově tenhle, co sis vybral, vcelku vyhovuje.

Úterý 6. března 2012 v 10:05® osprey
osprey

Mikyška> Byly doby a zdroje, kdy Daiwa vycházela cenově líp. Každopádně je třeba koupit pár kousků, osahat, vyzkoušet a uvidí se.

Na podzim jsem si nechal k jednomu nákupu gum přihodit balení Ownerů ST41, když přičtu, co mám, tak mi to na překování pár nástrah stačí.

Spíš bych potřeboval kvalitní jigové hlavy. Na posledním fousáčovi jsem sekal pod nohama nahoru, asi jsem se trefil do kartáčů a společnými silami jsme ten háček rozevřeli – a to to byl jeden z nejsilnějších na trhu (pokud opomenu mořské hlavy).

Úterý 6. března 2012 v 9:51® osprey
osprey

Samcak> Není kam pospíchat. Když dáš té kukuřici čas, nabobtná a je fakt velká. Pak se dá nastražovat i jedno zrno na vlas se slušným háčkem a podle mých zkušeností je to o dost lepší než takové ty „autobusy“ z několika zrn.