Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Pondělí 5. března 2012 ve 21:11® osprey
- Diskuze: Sumcařina
Mikyška> V praxi jsem je netestoval, ale jako by z oka vypadly Ownerům. U některých sérií jsem měl i pocit, že jsou to Ownery s pozměněnou povrchovou úpravou.
Dokonce sháním kompatibilní háky s Ownerem ST41, abych si to mohl doma porovnat. Nechce se mi psát někam do e-shopu o šest trojháčků, třeba je teď potkám na výstavě.
- Pondělí 5. března 2012 v 17:19® osprey
- Diskuze: Feeder
MenFish> Pokud je tu problém v tom, že se ti nějaká pouzdra nelíbí, tak holt budeš muset googlovat a hledat nějaké, které by se ti líbilo.
- Neděle 4. března 2012 ve 20:30® osprey
- Diskuze: Rybaření na dírkách
Moravak> Reklama to bude, když na tom budeš hmotně zainteresován a nebo to sem budeš dávat nápadně často.
Vem si, že Pepa je majitel revíru, my to víme a někdy na konci zimy jsme ho taktně upozornili, že trošku přehání.
Na jednu stranu jsme rádi, že sem pravidelně přispívá, na druhou stranu si tenhle server musí reklamou vydělat na provoz.
Takže s trochou selského rozumu se s tou reklamou snad nějak vypořádáme.
- Neděle 4. března 2012 ve 20:03® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
TOMMY CATFISH> U nás v Čechám (aj na Moravě) je wobbler přívlač. Co si před něj uvážeš, to je jedno. Pořád je to přívlač.
- Neděle 4. března 2012 ve 20:02® osprey
- Diskuze: Feeder
krysak1> Šel jsi si zachytat nebo pro maso?
- Sobota 3. března 2012 v 18:19® osprey
- Diskuze: České Budějovice a okolí
mvincik> Všichni v tom máme rezervy. Ale jde o to, že si tu cestu člověk musí prošlapat sám.
Kdykoli jsem se pokusil si ji zkrátit, ukázalo se to jako chyba.
- Sobota 3. března 2012 v 17:48® osprey
mvincik> Voda, kde nejsou fleky vidět na první pohled, tě naučí se dívat. Velká voda, kterou nestihneš celou oběhat, tě naučí myslet.
- Sobota 3. března 2012 v 17:43® osprey
- Diskuze: Plavaná
regulus> Nemyslím, že je to až taková rarita. Normálně bych si s tím nelámal hlavu, ale napadlo mě, že bude zajímavé podívat se, jak si kdo bude tipovat ty rodiče.
A podoustve z téhle lokality mají krásně vybarvené oči. Žluté až žlutooranžové.
Tento příspěvek byl editován 3.3.2012 19:16:12 uživatelem osprey. - Sobota 3. března 2012 v 17:39® osprey
- Diskuze: Rybaření na dírkách
PepikJosef> David Havlíček má na mysli, že tady děláš svému revíru až příliš velkou reklamu.
S rybami je to jak už jsem psal loni – co sadíš, to se tahá. Asi osazuješ dobře.
- Sobota 3. března 2012 v 16:52® osprey
mvincik> Tloušti možná, jesena bych tam nehledal.
Kam se furt honíš? Máš ve městě řeku, kde je pořád ještě ryb dost.
- Sobota 3. března 2012 v 16:23® osprey
mvincik> Navštívil jsem. Je to velmi specifická voda. Ideální je, když se do ní vypláchnou rybníky. Často se ale to nadjezí, co na něj cestou koukáš pro změnu vypustí a pak tam toho moc nezůstane.
Takže pokud nejsi místní a nevíš „kudy koza de“, ber to trochu jako loterijní záležitost.
- Sobota 3. března 2012 v 16:16® osprey
skwor> Literatura se kříženci podoustev x tloušť zmiňuje. Akorát jsem ho až do včerejška neviděl. Ani na fotce.
U nás je ještě poměrně běžný kříženec cejn x perlín. Toho jsem už viděl asi 3×.
- Sobota 3. března 2012 v 16:05® osprey
skwor> Myslím si totéž, co ty. Podoustev a tloušť.
Krásně se to pere na té řitní ploutvi – podle podoustvích genů by měla být delší a černá, podle tlouštích krátká, vypouklá a červená.
I hlava je celkem slušnou kombinací podoustve a tlouště (ten nos je tam krásně vidět).
Ale samozřejmě se můžu mýlit. V rámci studia jsem viděl jen pár mezidruhových kříženců – hlavně ploticocejny, což je nejběžnější hybrid, který se u nás vůbec vyskytuje.
- Sobota 3. března 2012 v 15:56® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
nnnap> Do rubriky Z lovu nejdou nějaké extra fotky. Takže i z této vycházky mám lepší.
Ale doufal jsem v nějaké pěkné barevné detaily a tak. A z toho, v co jsem doufal, jsem nepřinesl nic.
Tento příspěvek byl editován 3.3.2012 16:57:09 uživatelem osprey. - Pátek 2. března 2012 ve 22:31® osprey
MP-E65mm> Duhovka oka je výrazně žlutá a podívej se na hlavu a řitní ploutev.
Ale navzdory všemu, to, co sem nakonec napíšu bude jen můj názor.
- Pátek 2. března 2012 ve 22:26® osprey
- Diskuze: Začínáme rybařit
pitrshudy19> Já jsem tu starý a ze stálých návštěvníků mě nikdo takový nenapadá. Nicméně doufej…

- Pátek 2. března 2012 ve 21:36® osprey
hraji> Velikostně asi 30 cm. Pokud jde o maso, tak pokud mám chuť, bez mrknutí oka zabiju to, co se sype do řek v lovné velikosti a není to u nás doma (typicky kapra a duhák).
Z původních druhů většinu ulovených ryb ani neberu do ruky jako tuhle.
Podběrák nosím jen proto, že občas se nedokážu sehnout až k vodě.
Když se dobře koukneš, tak myslím, že jsou oba rodičovské druhy vidět. Ta ryba je nezapře.
- Pátek 2. března 2012 ve 21:19® osprey
hraji> Ano, kříženec to je.
Nechám debatu pokračovat a pak napíšu i svůj názor.
Každopádně zatímco kříženci cejna s ploticí jsou u nás běžní, tohohle hybrida jsem ulovil poprvé.
- Pátek 2. března 2012 ve 20:41® osprey
Tak, plavačkáři. Můžete se tu chvilku dohadovat, co jsem to dnes chytil. Na obou fotkách je tatáž ryba.

- Pátek 2. března 2012 ve 20:37® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
regulus> Poslední tři roky (od léta 2009) je tady na jihu relativně sucho. Ani toho sněhu není tolik, aby se to teď výrazně zvedlo.
A jak jsem psal – jel jsem „nadělat fotky“ – tedy jsem jel tam, jde byla čistá voda a zalitá tráva. Problém je, že to byla jedna z mála věcí, které jsem dokázal ovlivnit.
Mimochodem – našel jsem nové nocoviště kormoránů. Letos je jich tam do dvaceti. Příští rok přiletí i s rodinami, protože je to jeden z posledních fleků, kde tu ještě něco plave.