Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 22. února 2012 v 10:18® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

ladamaj> S tímhle chytají kapraři už spoustu let. Když nahodíš prut, nasadíš to na vlasec a sjede to po vlasci na dno před tebe. A když vytahuješ udici z vody, tak to jede po vlasci, dokud se to někde nezarazí. Většinou by mělo až o hlavní olovo (takže pokud používáš šokovku, musí to přejet spoj mezi ní a kmenem).

Středa 22. února 2012 v 9:39® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

jehla> Už jsi nějak prakticky porovnával Nanofil 0.04 mm s vlascem třeba 0.10 mm? Přijde mi, že je to dost dobře vidět.

Středa 22. února 2012 v 9:37® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

ferdyx> Já chodím do Jednoty pro rohlíky.

Jsou dobrý i na feeder a občas je to vážně síla:-))

Středa 22. února 2012 v 9:35® osprey
osprey

JHolc> Prudiči jihopolokouláckej! To se dělá, jen tak mýrnyxdýrnyx tahat takový ryby?!:-))

Gratuluju a závidím.

Úterý 21. února 2012 v 19:20® osprey
osprey
Diskuze: Slovensko

LuboO> Jde o výškové metry. Na Everestu je taky kulový a půlka lidí, co tam vylezla, neviděla na krok – a jaký je tam nával:-))

Úterý 21. února 2012 v 19:17® osprey
osprey

skwor> Slyšel jsem o kaprařovi, co když měl největší absťák, tak smontoval lešení, sestavil pruty, postavil to v předsíni, zanesl montáže do zahrady a dal si příposlech k posteli. Říkal, že za noc má někdy i tři čtyři jízdy. Většinou potkani…

Úterý 21. února 2012 v 19:11® osprey
osprey

sidla_napajedla> Je to jen jedna místnost. Nikde jinde se to neděje. Nedokázal jsem si zdůvodnit proč právě tam, ale prostě pořád leze.

Třeba za to můžou trpaslíci:-))

sus1> Kdybys je zahrabal do nezámrzné hloubky komplet, byl bys bez starostí:-D

Úterý 21. února 2012 v 19:01® osprey
osprey

sus1> To proto, že je nemáš 120 cm pod zemí celá. Kus je nahoře, kus dole… Pracuje to.

Já mám ve svém pokoji na koberci ještě jeden menší koberec. A ten se normálně posouvá asi o půl centimetru denně. Zřejmě to je tím, jak dům pracuje při změnách teploty. Je zajímavé pozorovat, jak se během týdne posouvá.

A vrátka v zimě nezavřu. Prostě se to smrskne a nedoklapnou. Beru to jako normální věci.

Úterý 21. února 2012 v 18:55® osprey
osprey

lunimus> Já byl loni nejvýš na sedle Prielom. Dvakrát jsme se vraceli z pokusu dostat se k Priečnemu sedlu. Pokaždé nás zastavil silný déšť.

Kriváně mám ve sbírce jen ty v Malé Fatře. Oba.

Úterý 21. února 2012 v 17:15® osprey
osprey

lunimus> To je ale naozaj velký Kriváň. Na ten som sa pozeral zatial len zdola:-))

Úterý 21. února 2012 ve 12:28® osprey
osprey

noba> Nevylučuju, že jsi koupil nymfu za mé přítomnosti. Bohužel, z hlavy se mi to nějak vytratilo:-)

Úterý 21. února 2012 v 11:46® osprey
osprey

noba> Fakt? Tys byl poslední sobotu tam co my? Já jinak na ledu letos nebyl.

Úterý 21. února 2012 v 11:27® osprey
osprey

noba> To není povzbudivé. Já byl jen jednou a asi jsem měl kliku.

Úterý 21. února 2012 v 10:55® osprey
osprey

džigit> Kousaly nebo kopaly? :-))

Úterý 21. února 2012 v 10:17® osprey
osprey

Fishing Team Romeo> Já se bojím, že rybu přes dvě kila nejspíš ani neuvidí. Byl jsem v Chorvatsku na rybářském trhu asi třikrát a když je klika, mají tam jednoho dva tuňáky kolem metru, pár větších mořských úhořů, nějaké treskovité ryby, které budou žít pěkně hluboko, jednou jsem viděl velkého mořského ďasa, to je o tom samém a sem tam je v tom nějaký větší mořský okoun nebo zubatec.

Jinak jsou to vesměs ryby do kila. Jadran je podle mě dost vyžraný.

Pondělí 20. února 2012 ve 23:29® osprey
osprey

Segoves> Chorvati oškubou každýho:-))

http://www.chorvatsko.cz/…rybolov.html

Študuj:-))

Pondělí 20. února 2012 ve 20:53® osprey
osprey

Segoves> Ptal bych se spíš někoho místního. Ony jsou tam určitě i dost velké místní rozdíly.

S náčiním ti neporadím. U břehu lovíš ryby 10 – 20 cm, které jsou hltavé asi jako okouni stejné velikosti. Něco většího tak po ránu a navečer.

Dál na vodě je docela hloubka a já na 40 – 50 m nikdy moc nechytal. Možná ti místo prutu bude stačit i kolečko padesátky vlasce s koncovým olovem a třemi návazci. Tam se něco takového vážně používá.

Lov z lodi je prý dost kontrolován, tak si buď kup povolenku nebo si fakt dávej pozor.

Pondělí 20. února 2012 ve 20:48® osprey
osprey

Segoves> Já to nikdy předem neřeším. Kolikrát váhám ještě večer předtím. :-))

U pstruhů to občas beru jako setkání s kamarády.

Pondělí 20. února 2012 ve 20:20® osprey
osprey

Segoves> To je těžký. U břehu čudly, dál větší čudly, někdy i kolem půl metru. Místy se dá i mořský úhoř a dokonce se tam dá chytat i klasický Big game s možností úlovku tuňáka. Za pár hodin ale dáš asi tolik jako za týden válení na pláži:-))

Pondělí 20. února 2012 ve 20:17® osprey
osprey

jarysek> Musím počkat, až odteče krvavá voda a nebudu muset stát u dobrýho fleku frontu.

Nikdy jsem si nebral na zahájení volno. Za celých 21 let co chytám. Ale k vodě chodím. Někdy v té tlačenici i něco chytnu.