Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Středa 15. února 2012 ve 21:38® osprey
- Diskuze: Feeder
Mladý Rybář> Slušný prut. A co bys o něm chtěl vědět?
- Středa 15. února 2012 ve 12:19® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
SURF> Jediný Cormoran, který mě při točení v ruce oslovil, je aktuální nejvyšší model z katalogu. Zbytek mi pocitově nesedí.
Ono je to celé tak nějak o pocitech. Každý ať si chytá s čím chce a na co má. Mě třeba kompaktní těžký naviják nevadí, pokud má perfektní chod a brzdu, někomu ano.
- Středa 15. února 2012 ve 12:02® osprey
- Diskuze: Plavaná
džigit> Ne, je to jihoamerická rybička, která parazituje na žábrách sumců. Proniká tam proti proudu vytlačované vody. A věř, že na vodách s jejím hojným výskytem, je takové vymočení se do vody věc hodně riziková. Většina z nás ví, jaké je to mít rybu na prutu. Ale málokdo asi zažil, jaké je to mít rybu v prutu

- Středa 15. února 2012 v 11:49® osprey
hraji> A víš co ten prevít umí? Ten už vyřadil z provozu nejeden prut

- Středa 15. února 2012 v 11:47® osprey
hraji> Opravdu to není dotaz na mě. Taky mi to nejde zcela ideálně, ale tady na vsi to není až tak zvláštní věc.
Asi bych ty potíže popsal v diskuzi s adminy.
- Středa 15. února 2012 v 11:05® osprey
lunimus> Tady byla jedna v lednu. S jedním bleskem. Ale byl slušný. Teď tady fouká jak blázen a sníh je natátý.
- Úterý 14. února 2012 ve 22:31® osprey
HaDová> Tož zdálo sa mi to jakosi diuné…
- Úterý 14. února 2012 v 18:47® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
Segoves> K chvějivce se přirovnat nedá. Je to klasický štíhlý a rychlý prut.
- Úterý 14. února 2012 v 18:06® osprey
Segoves> Novější Speedmaster AX je proti staršímu tužší a rychlejší. Znatelně. Materiál blanku je na první pohled jiný a u toho novějšího je navíc křížový oplet.
- Úterý 14. února 2012 v 15:37® osprey
krysak1> Jistě, existuje. Ale běžnější jsou verze 2 kg, 2.5 kg a 3 kg.
Bohatě stačí. Pokud je to kvalitní, naředíš to šrotem, strouhankou a hlínou na plný kýbl jak nic.
Začni v klidu menšími dávkami, krmit po kvantech má smysl až když už víš co a jak.
- Úterý 14. února 2012 v 15:10® osprey
LojzaRybka> Žádné jiné z našich zvířat nedokáže porazit strom. Takže pokud si někdo nedal tu práci s dlátem, byl to bobr

- Úterý 14. února 2012 v 9:46® osprey
SURF> To byla Daiwa Infinity-Q z limitované edice. Taková s uhlíkovou cívkou. K vidění je ještě na rsp-fishing, ale to nebyla ona. Stánek byl jiný a tohle byl naprosto dokonale povedený kus. Fakt jsem měl za život v ruce pár navijáků, které chodily takto dobře.
Kdybych si tisknul peníze, už byla doma. Pak jsem měl v ruce druhou a třetí toho typu, ale to už nebylo ono. Prostě občas si ty díly sednou jako prdel na hrnec a pak se člověk diví, jak se to točí.
- Pondělí 13. února 2012 ve 22:42® osprey
hraji> Ani sumečka candiru (vandélie).

- Pondělí 13. února 2012 ve 22:22® osprey
krysak1> To já taky a dokud bylo teplo, tak jsem i chytal ryby. Ale na plavanou. U feederu je v zimě kosa.
- Pondělí 13. února 2012 ve 22:21® osprey
spike> Zdravím na Moravu.
- Pondělí 13. února 2012 ve 22:20® osprey
lunimus> S tím kompaktem se pozadí rozostřit dá. Ideální je některý z těch s větším čipem (1/1.7´´ – tedy asi 7.5 mm) a fotit na malou vzdálenost co nejdelším ohniskem. Takové jako s pevnou stovkou na clonu 2.8 to ale nikdy nebude.
Digitální stěnu jsem nikdy neviděl, jsem kluk z vesnice

- Pondělí 13. února 2012 v 17:38® osprey
- Diskuze: Slovensko
lunimus> Možná něco o odpovědnosti k těm, které, když lezeš někde nahoře, necháváš tam dole.
Dokud jsem neměl rodinu, lezlo se mi mnohem lehčeji (nikdy jsem nebyl horolezec, ale nadělal jsem se ve výškách dost pitomostí).
- Pondělí 13. února 2012 v 17:35® osprey
lunimus> Když On Stroft asi do fullframe zrcadlovky nepůjde a foťák s možností instalace digitální stěny jsem „naživo“ snad ani neviděl.
Takže pokud bude s nějakým kompaktem usilovat o ty fotky s rozostřeným pozadím, zůstane mu cesta použití dlouhého ohniska a co nejmenší vzdálenosti fotografovaného objektu.
- Pondělí 13. února 2012 v 17:32® osprey
jarysek> No, můžeš dojet na výstavu do Brna anebo při první návštěvě většího města oběhat pár obchodů. Zrovna na Shimano bys nemusel mít problém narazit.
Špatný prut to rozhodně není.
- Pondělí 13. února 2012 v 16:46® osprey
SURF> Je to pořád stejné. Změnila se jen forma záznamu a některé technické parametry. Např. velikost obrazového políčka (kinofilm měl 36×24 mm, běžný kompakt má asi 6,5×5 mm).
Dále přibyla možnost editace na PC.
Ale principy fotografie to nezměnilo.