Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Středa 15. února 2012 ve 21:38® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

Mladý Rybář> Slušný prut. A co bys o něm chtěl vědět?

Středa 15. února 2012 ve 12:19® osprey
osprey

SURF> Jediný Cormoran, který mě při točení v ruce oslovil, je aktuální nejvyšší model z katalogu. Zbytek mi pocitově nesedí.

Ono je to celé tak nějak o pocitech. Každý ať si chytá s čím chce a na co má. Mě třeba kompaktní těžký naviják nevadí, pokud má perfektní chod a brzdu, někomu ano.

Středa 15. února 2012 ve 12:02® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

džigit> Ne, je to jihoamerická rybička, která parazituje na žábrách sumců. Proniká tam proti proudu vytlačované vody. A věř, že na vodách s jejím hojným výskytem, je takové vymočení se do vody věc hodně riziková. Většina z nás ví, jaké je to mít rybu na prutu. Ale málokdo asi zažil, jaké je to mít rybu v prutu:-))

Středa 15. února 2012 v 11:49® osprey
osprey

hraji> A víš co ten prevít umí? Ten už vyřadil z provozu nejeden prut:-))

Středa 15. února 2012 v 11:47® osprey
osprey

hraji> Opravdu to není dotaz na mě. Taky mi to nejde zcela ideálně, ale tady na vsi to není až tak zvláštní věc.

Asi bych ty potíže popsal v diskuzi s adminy.

Středa 15. února 2012 v 11:05® osprey
osprey

lunimus> Tady byla jedna v lednu. S jedním bleskem. Ale byl slušný. Teď tady fouká jak blázen a sníh je natátý.

Úterý 14. února 2012 ve 22:31® osprey
osprey

HaDová> Tož zdálo sa mi to jakosi diuné…

Úterý 14. února 2012 v 18:47® osprey
osprey

Segoves> K chvějivce se přirovnat nedá. Je to klasický štíhlý a rychlý prut.

Úterý 14. února 2012 v 18:06® osprey
osprey

Segoves> Novější Speedmaster AX je proti staršímu tužší a rychlejší. Znatelně. Materiál blanku je na první pohled jiný a u toho novějšího je navíc křížový oplet.

Úterý 14. února 2012 v 15:37® osprey
osprey

krysak1> Jistě, existuje. Ale běžnější jsou verze 2 kg, 2.5 kg a 3 kg.

Bohatě stačí. Pokud je to kvalitní, naředíš to šrotem, strouhankou a hlínou na plný kýbl jak nic.

Začni v klidu menšími dávkami, krmit po kvantech má smysl až když už víš co a jak.

Úterý 14. února 2012 v 15:10® osprey
osprey

LojzaRybka> Žádné jiné z našich zvířat nedokáže porazit strom. Takže pokud si někdo nedal tu práci s dlátem, byl to bobr:-)

Úterý 14. února 2012 v 9:46® osprey
osprey

SURF> To byla Daiwa Infinity-Q z limitované edice. Taková s uhlíkovou cívkou. K vidění je ještě na rsp-fishing, ale to nebyla ona. Stánek byl jiný a tohle byl naprosto dokonale povedený kus. Fakt jsem měl za život v ruce pár navijáků, které chodily takto dobře.

Kdybych si tisknul peníze, už byla doma. Pak jsem měl v ruce druhou a třetí toho typu, ale to už nebylo ono. Prostě občas si ty díly sednou jako prdel na hrnec a pak se člověk diví, jak se to točí.

Pondělí 13. února 2012 ve 22:42® osprey
osprey

hraji> Ani sumečka candiru (vandélie). :-))

Pondělí 13. února 2012 ve 22:22® osprey
osprey

krysak1> To já taky a dokud bylo teplo, tak jsem i chytal ryby. Ale na plavanou. U feederu je v zimě kosa.

Pondělí 13. února 2012 ve 22:21® osprey
osprey

spike> Zdravím na Moravu.

Pondělí 13. února 2012 ve 22:20® osprey
osprey

lunimus> S tím kompaktem se pozadí rozostřit dá. Ideální je některý z těch s větším čipem (1/1.7´´ – tedy asi 7.5 mm) a fotit na malou vzdálenost co nejdelším ohniskem. Takové jako s pevnou stovkou na clonu 2.8 to ale nikdy nebude.

Digitální stěnu jsem nikdy neviděl, jsem kluk z vesnice:-))

Pondělí 13. února 2012 v 17:38® osprey
osprey
Diskuze: Slovensko

lunimus> Možná něco o odpovědnosti k těm, které, když lezeš někde nahoře, necháváš tam dole.

Dokud jsem neměl rodinu, lezlo se mi mnohem lehčeji (nikdy jsem nebyl horolezec, ale nadělal jsem se ve výškách dost pitomostí).

Pondělí 13. února 2012 v 17:35® osprey
osprey

lunimus> Když On Stroft asi do fullframe zrcadlovky nepůjde a foťák s možností instalace digitální stěny jsem „naživo“ snad ani neviděl.

Takže pokud bude s nějakým kompaktem usilovat o ty fotky s rozostřeným pozadím, zůstane mu cesta použití dlouhého ohniska a co nejmenší vzdálenosti fotografovaného objektu.

Pondělí 13. února 2012 v 17:32® osprey
osprey

jarysek> No, můžeš dojet na výstavu do Brna anebo při první návštěvě většího města oběhat pár obchodů. Zrovna na Shimano bys nemusel mít problém narazit.

Špatný prut to rozhodně není.

Pondělí 13. února 2012 v 16:46® osprey
osprey

SURF> Je to pořád stejné. Změnila se jen forma záznamu a některé technické parametry. Např. velikost obrazového políčka (kinofilm měl 36×24 mm, běžný kompakt má asi 6,5×5 mm).

Dále přibyla možnost editace na PC.

Ale principy fotografie to nezměnilo.