Vyhledávání
Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"
Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.
- Neděle 12. února 2012 ve 14:35® osprey
- Diskuze: Feeder
krysak1> Jaká? Kolik? Úplně plná cívka?
- Neděle 12. února 2012 ve 14:28® osprey
- Diskuze: Muškaření
jajco> No třeba ondatra má kratší a hustší srst než králík. Teď z ní vázal brčal na veletrhu vranky. Králík by na to byl moc dlouhosrstý. Na štikový strímry je králík v podstatě akorát.
- Neděle 12. února 2012 ve 14:25® osprey
- Diskuze: Přívlač a dravci
jarysek> Proč ne? U předchůdce mi tak trochu nesedla akce, tenhle nejnovější jsem ještě v ruce neměl.
Tento příspěvek byl editován 12.2.2012 15:25:50 uživatelem osprey. - Neděle 12. února 2012 ve 14:20® osprey
krysak1> Ta bota po záseku lítala metr, ale režisér potřeboval metr a půl, proto to prasklo. Takhle se s pletenkou nezachází.
Akorát nechápu, proč se do té pletenky pořád ženeš. Většina lidí vystačí v pohodě bez ní. Feederových pletenkářů je poměrně málo a když už to používají, tak vědí proč.
- Sobota 11. února 2012 ve 12:03® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
chosebaits> Bude. Kdoví, jestli na něj v létě nebudeme nadávat.
- Sobota 11. února 2012 ve 12:02® osprey
wendy17> Na Slovensku ne, je s tím moc papírování. U vás běhám po kopcích nebo kolem řeky s foťákem.
- Sobota 11. února 2012 v 11:15® osprey
wendy17> No, dělám to asi 20 let. Někdy se mi daří, jindy mám pocit, že to pořád ještě neumím.
- Sobota 11. února 2012 v 11:03® osprey
krysak1> Uvidíme. Je potřeba voda bez ledu a teplota pár stupňů nad nulou. Pak není problém feederovat i v lednu. Samozřejmě to není taková sranda jako v létě. Musí se hledat ryby, záběry jsou jemnější, člověku může být zima…
Teď je to tak na dírky. Kamarád mě lákal, ale radši budu dělat.
Tento příspěvek byl editován 11.2.2012 12:03:49 uživatelem osprey. - Sobota 11. února 2012 v 9:54® osprey
krysak1> Bude. Brzy. Ale teď tady moc lidí na pokec nenajdeš. Je sobota.
- Sobota 11. února 2012 v 8:51® osprey
- Diskuze: Rybaření na dírkách
MarSs> Hodně lidí krmí na jesetera peletami. Sebere i krevetu (ze supermarketu, dobré i na duháky), mrtvou rybku apod.
Bohužel to vím jen od jiných. Já jesetera na dírkách nikdy chytit nechtěl a záměr mi vyšel na 100 %.
Tento příspěvek byl editován 11.2.2012 09:51:57 uživatelem osprey.
- Sobota 11. února 2012 v 8:38® osprey
wendy17> Celé umění je v tom najít ryby a tahat něco tak, aby to sežraly. Ale někdy je to velké umění

- Sobota 11. února 2012 v 8:35® osprey
- Diskuze: Všeobecná diskuze
Char> Tady je to lepší. Ale vem si, že chudák hecht asi jel na ryby. Já nemám šanci. Měl jsem teď tři dny rozkydaný počítač a ony by si mě ty problémy našly. Radši to pořeším hned.
Blaze všem, co mají víkend…
- Pátek 10. února 2012 v 19:28® osprey
- Diskuze: Slovensko
TOMMY CATFISH> A ty si myslíš, že 2000 nebo 2500 je velký naviják?
- Pátek 10. února 2012 v 19:25® osprey
- Diskuze: Muškaření
vladah> Máš podle mě moc dlouhý háček v poměru k tomu, co vážeš a klidně tam dej víc materiálu.
Jestli má ta druhá moucha fungovat jako suchá, tak asi nebude moc dobře plavat.
Tento příspěvek byl editován 10.2.2012 20:26:25 uživatelem osprey. - Pátek 10. února 2012 v 19:23® osprey
wendy17> Ty gumy se dají napíchout i na obyčejný háček, ale obvykle tam stejně musí být nějaká zátěž. Ta jigová hlavička je daleko jednodušší – je to háček, na kterém je nalitý kus olova. Na háček napíchneš tu gumu, i s tím olovem to nahodíš, olovo to stáhne dolů a pak s tím poskakuješ.
Wobler je taková ta umělá rybička s trojháčky.
- Pátek 10. února 2012 v 19:20® osprey
krysak1> Musíš psát tak, aby se aspoň názvy věcí daly poznat. Deset let jsem vedl kroužek a nejzažranější rybáři obvykle propadali ze dvou předmětů, takže se nedivím tomu, jak píšeš, ale má to svoje meze.
Vlasec od Trabucca si klidně koupit můžeš, jestli budeš mít jen jeden, tak začni průměrem 0.18 mm. Budeš mít o něco míň starostí. Ta 0.16 mm se nechá v klidu používat, ale chce to už mít ten klacek trochu v ruce.
- Pátek 10. února 2012 v 9:43® osprey
krysak1> Není to pravda. Záleží sice i na kvalitě oček, ale většina dnešních oček nemá s pletenkou problémy.
Na feederu se ale pletenka používá ve vybraných situacích a ty jako začátečních ji nebudeš potřebovat. Navíc v nezkušených rukách je s ní u feederu víc problémů než čeho jiného (jinak se seká, jinak zdolává, snáze si můžeš poškodit prut).
Nehledej v tom složitosti. Feeder je na výbavu jednoduchý, zbytek je v hlavě a rukách.
- Čtvrtek 9. února 2012 ve 20:53® osprey
Roman 7> Revír je jasný. U nás takové ryby místy jsou.
Jde o to, že závodnické techniky směřují k lovu velkého počtu ryb, zatímco mě jde o pár lepších jedinců. Takže mi jde spíš o to, jestli je to věc, která je přitažlivá i pro větší kusy, což někde můžou být i ryby pod 40 cm.
U nás mi většina vnadicích směsí přináší záběry ryb střední velikosti. Ŕeším to ústupem od vnadicích směsí a dlouhodobějším vnaděním hrubými částicemi. Každoročně mám nějaké podoustve 45+, ale umím si představit i větší. Proto se ptám.
- Čtvrtek 9. února 2012 ve 20:26® osprey
Roman 7> Ahoj. I na starší ročníky? Potřeboval bych konečně nějakou 50+.
- Čtvrtek 9. února 2012 v 19:47® osprey
- Diskuze: Rybaření na dírkách
PepikJosef> Ahoj. Odpověděl jsem 8.2. ve 22:32. Fakt k tomu víc neřeknu. Aby mi někdy někdo ukázal kolowrata a řekl, že tohle je typický kolowrat, tak to se mi nestalo.
Mohl by být, tak nějak vypadá. Víc ze mě nevypadne.