Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Úterý 7. února 2012 v 11:23® osprey
osprey
Diskuze: Sumcařina

ras2ta> Nechá, ale taky jak s kterým. Záleží i na tom, co bys chtěl nahazovat.

U sumcařiny se ale daleko častěji zaváží – ono nahazovat třeba půlkilovou rybu (a to není nic přehnaného) s pořádnou kačenou a olovem je docela problém.

Úterý 7. února 2012 v 11:17® osprey
osprey

Jenda17> Na Balatonu jako v Maďarsku? Viděl jsem a nechytal. Volil bych asi spíš severozápadní břeh. Mělo by to tam jít rychleji do hloubky a prý je tam víc rákosin.

Jihovýchodní, kde jsem byl, je strašně plochý a jednotvárný.

Úterý 7. února 2012 v 11:14® osprey
osprey

mvincik> Sněhu jak na Sibiři? Tj. po krajině pět čísel a po ulicích čtyři? :-))

Úterý 7. února 2012 v 11:12® osprey
osprey

David Havlíček> Já tě aspoň trochu potěším. Většina včerejších problémů je vyřešena.

Pondělí 6. února 2012 v 19:38® osprey
osprey

mirek66> My nejsme nasraný, taky si rádi pokecáme. Akorát s tím rolballem je problém. Já třeba nějak neví, co s ním:-))

Pondělí 6. února 2012 v 19:35® osprey
osprey

regulus> Taky bychom mohli vybrané obchody hanět a pomlouvat (samozřejmě v mezích slušnosti a zákona) a oni by nám platili za to, abychom to nedělali.:-))

Je třeba být za všech okolností iniciativní a vynalézavý, bo doba je zlá. :-))

PS: Radši jsem dal těch smajlíků víc, člověk nikdy neví…

Pondělí 6. února 2012 v 19:27® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

ladamaj> No asi tak nějak. Mě se to taky hromadí a i když s tím začínám bojovat, je to problém. A prodat za pár šušní feeder, na který jsem před lety chytil kapřici Máňu, to přece nejde:-))

Pondělí 6. února 2012 v 19:18® osprey
osprey

hecht> Já bych plavanou nepodceňoval. Když mi dovolíš vybrat si podmínky, budu fakt zvědav, jak budeš muset s tím vláčákem kvedlat:-))

Já jenom vláčím, ale na plavačkáře ramena nedělám. Přechytám jenom ty, co to moc neumějí (ono jich není úplně málo).

Jednou jsem na dírkách nuceně feederoval a přechytal sám sebe coby vláčkaře.

Pondělí 6. února 2012 v 19:08® osprey
osprey

mannice> Počkej za 15 let…

Pondělí 6. února 2012 v 19:07® osprey
osprey

mirek66> Když ty taky zrovna nemáš ten dar prezentovat se jako bavič.:-))

No a sehnat půl rollbalu, to nebude snadný úkol. Já takhle jednou sháněl třetí díl prutu Berkley Series One 27 cm / 7 – 28 g. A samozřejmě nesehnal.

Kdyby se ti to taky nepovedlo, kup si ten samý rollball celý a budeš mít k dispozici náhradní půlku…

Neděle 5. února 2012 v 15:02® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Fishing Team Romeo> Nevím, jestli si neděláš srandu.

Ale kapra jsi určitě viděl. Lyska černá má baj voko 30 – 40 cm, takže to kapřisko, co si na ni otvírá hubu, by muselo mít tak tunu.

Podobné fotky jsem reálně fotil, jenom tam byly divoké kachny. Rvaly se s kapry o kůrky z chleba a jak měly oranžový nožičky, občas je za ně některý kapr zatáhnul. Tenhhle by tu lysku šluknul jak třicítku kouli.

Neděle 5. února 2012 ve 14:52® osprey
osprey

Ciffik> Na údržbu je dobrá pěnovka snad i lepší. Mě se Profíky líbí jak jsou. Potíž je, že se soustavně snažím bojovat s pokušením nakoupit vše, co se mi líbí, protože na ryby toho zdaleka tolik nepotřebuju.

Neděle 5. února 2012 ve 14:46® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Fishing Team Romeo> Fotomontáž.

Neděle 5. února 2012 ve 13:36® osprey
osprey

jb> Je otázka, jak rychle ty dokážeš pohnout tím 130 g olovem a seknout ji…

Sobota 4. února 2012 ve 20:40® osprey
osprey

troutkiller> Taildancery chytají, samozřejmě někdy a někde. Větší kravál dělá třeba Jointed Shad Rap. S tím se mi chytá o dost hůř.

Pátek 3. února 2012 ve 21:57® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

hraji> Já už zjistil, že je Fortress nepřesný, ale napsáno to na něm není:-))

A co se týče toho, co jsem na to vytahal, vůbec si nestěžuju.

Pátek 3. února 2012 v 16:11® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

hraji> U těch průměrů – ono je pak smutný, když si koupím návazcový matroš Milo Ghost 0.11 a levnější Milo Fortress 0.10 mi drží víc. A proč? Protože ten Ghost má v průměru co je psáno a ten druhý o něco víc, takže ač papírově slabší, v reálu je silnější.

Končí to tak, že nakoupím několik cívek a pak to tam navazuju podle toho, jak se to chová. Nevadí mi to, akorát se o tom blbě píše.

Pátek 3. února 2012 v 16:05® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

chosebaits> Ti říkám, že se děsím. Ale momentálně je zamrzlá nejen řeka, ale i regulační ventil u naší plynový nádrže, takže to zatím na žádnou velkou gáblovačku nevypadá.

Pátek 3. února 2012 v 16:02® osprey
osprey

jirka10> Že to není popsaný, to vůbec neřeš a per to tam od oka, podle toho, jak se to chová. Jinde to označené mají a ničemu to neodpovídá.

Prostě si s těmi špičkami zachytej a dávej je tam podle vlastního uvážení. Pokud ta špička odpovídá situaci, tak je celkem jedno, jestli je to 2 oz, 3 oz nebo nějaká nepopsaná špejle.

Čtvrtek 2. února 2012 ve 21:44® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Salmo1> To je jen dobře. Rozhodně jim to nezazlívám. Tady máme dost ptáků, co žerou ryby – rybáky, roháče, volavky, morčáky, ledňáčky, orla mořského a když je klika, tak i opravdovýho ospreye (orlovce). Koukám z okna na SPR Řežabinec, ale mám to asi 400 – 500 m.

Zdevastovat řeku dokázal jen kormorán a to v roce 2002/2003, kdy byly ryby za vysokého stavu vody namačkané v úplavech. Od té doby se to pořád ještě nesebralo a moc kormoránů se tu neuživí. Ale děsím se toho, až vyžerou Ohři a Berounku a vrátí se.

Přál bych každému vidět Otavu kolem roku 1991, když jsem ji viděl poprvé. To byly ryby všude.