Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Čtvrtek 2. února 2012 v 18:46® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

čabi> To byly zlatý časy… No nic, jdu dělat.

Čtvrtek 2. února 2012 v 18:45® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

Noodling> Však ti ten kajak necpu.:-))

A pokud jde o to pohodlí, tak kapr by to měl na palubě blbý, ale jako rybář si vůbec nestěžuju.

Čtvrtek 2. února 2012 v 18:34® osprey
osprey

čabi> 100 km u mě skoro nic neřeší. Navíc je to pro mě časově náročné. Občas mám problém dostat se vůbec k vodě.

Poslední výlety, kdy jsem kvůli nim někam jel skončily hromadným chytáním ostroretek. Je to problém, když do zblbnutí taháš ryby, které tahat nechceš.

Čtvrtek 2. února 2012 v 18:13® osprey
osprey

Noodling> Sice nevím, v čem je problém, ale už chápu, proč kapraři jezdí na ryby s károu.:-))

Echolot na kajak dodám, až na něj bude a v tom ostatním nevidím problém. Mě by centrála vrčela za zadkem tak deset minut a pak by se jí něco stalo…

Čtvrtek 2. února 2012 v 18:08® osprey
osprey

Roman 7> Zdravím. Ono je důležité, že se ten cajk líbí. Já jak lovím na malých vodách, tak mám radši spíš takové živé zdolávací pruty.

Takové ty na Labe moc neužiju, tady není kde.

Čtvrtek 2. února 2012 v 17:38® osprey
osprey

čabi> Mě ten barbel prut neseděl s tou klasickou špičkou. Jako feeder se mi líbil dost.

Jenže barbel je u nás tak vzácná, že bych kvůli jedné musel u vody odsedět týden.

Čtvrtek 2. února 2012 v 17:21® osprey
osprey

thundarr> Napadlo vás už někdy použít na zavážení kajak? Na zdolávání kapra bude blbý – nebudeš ho nakonec mít kam dát, ale pádlovat třeba 200 m v nějakým Fishunteru tam a zpátky, proti tomu je kajak hotová procházka a uštříš minimálně půlku času. A přitom stojí asi o půlku víc než nějaká zavážecí loďka.

Čtvrtek 2. února 2012 v 17:14® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Salmo1> Viděl jsi ty fotky jak si to rozdává se štikou a s parmou? Např. od R. Stacha?

Netvrdím, že to žere běžně. Vydra taky normálně neloví metrové štiky, ale dokáže to (chlapi tady před pár lety našli ba břehu dvě).

A dokud jich bude tolik, kolik jich je, neřeknu proti nim křivé slovo. Nemá cenu vyšilovat, že nějaké zvíře žere ryby.

Zvláštní je to vnímání, mě se jako koule nejeví, ale je to i tím, že se dívám hodně naplocho, takže mi spíš jen tak zmizí pod hladinou.

Čtvrtek 2. února 2012 v 17:07® osprey
osprey

čabi> Jo a u těch heavy feederů jsem tě zapomněl nahnat k jedné řadě od Cormoranu. Myslím, že tomu říkají TS a jsou tam gramáže 120, 150, 180 a 230 g. Tam už by se dalo něco vybrat. Mě se docela líbila stoosmdesátka ve 390 cm.

Ale kdoví, kde letos budu chytat. Koupil jsem kajak a tak spíš budu lítat někde na vodě než abych seděl na břehu.

Ale leží mi v žaludku ta skotská Daiwa…

Čtvrtek 2. února 2012 v 16:00® osprey
osprey

chosebaits> Na co? Na jakou rybu, na jaký prut…

Já ti klidně doporučím Takumi 0.04 mm. Je drahá, tak musí být dobrá.:-))

Čtvrtek 2. února 2012 v 15:55® osprey
osprey

TOMMY CATFISH> To můžeš i beze mě. Nejsem farář, abych ti to posvětil. Ale pokud potřebuješ kompromis mezi kvalitou a cenou, nemuselo by to být špatné.

Čtvrtek 2. února 2012 v 15:38® osprey
osprey

TOMMY CATFISH> Mikado Feeling je levná slušná klasika. Mám něco podobného (Číňan vyrobí, Polák polepí) a nestěžuju si.

Čtvrtek 2. února 2012 v 15:17® osprey
osprey

Fishing Team Romeo> To znám, měl jsem ho ve spamu několikrát.

Mimochodem – neochrání.:-))

Čtvrtek 2. února 2012 v 15:15® osprey
osprey

hraji> Ano, je to on. U nás na jihu celkem běžný, ve Strakonicích snad dokonce zahnízdil (viděl jsem skupinu mladých ptáků koncem léta na vlastní oči a něco i slyšel). Obvyklá jsou hejna po několika kusech, někdy i osamocení jedinci. Poslední hejno asi osmi ptáků jsem viděl o víkendu před veletrhem.

Je o něco menší než kormorán, ale také se živí převážně rybami a dokáže se poprat i s něčím kolem 40 cm.

Vzhledem k jeho počtu bych ale tento druh dokázal ignorovat. Nejsem nijak zvlášť krvežíznivý:-))

Čtvrtek 2. února 2012 ve 13:36® osprey
osprey

mannice> Je to otázka přístupu. Ono obecně by světu prospělo, kdyby lidí bylo míň. O to víc se musíme snažit nějak vyjít. Zatím je to dost džungle.

Čtvrtek 2. února 2012 ve 13:12® osprey
osprey

hraji> Máme něco přes 300 hnízdících párů a zimuje plus protahuje tu pětimístná cifra.

Tenhle model (nechat v zimě počet, co je tu v létě) je nereálný. Bude to muset být daleko víc. Ale kolik nevím.

Čekal bych, že se někdo pokusí vypracovat nějakou reálnou koncepci, ale nic jsem nezaznamenal. Dokonce i nějaké monitorovaní skutečného stavu navštěvovaných úseků je na velmi bídné úrovni. Uvidíme po té konferenci, co má být za tři neděle. Jenom se bojím, že si tam všichni pouze zopakují do očí svá dávno známá stanoviska:-((

Čtvrtek 2. února 2012 ve 13:06® osprey
osprey

zadar> Mě je to jasný. U mě je to dáno tím, že nekaprařím, takže ty okamžiky, kdy jsem jelci nasrán, zklamán či otráven, se prostě nedostavují.

Zase nemám ze svazovky kapra, co by stál za řeč.

Čtvrtek 2. února 2012 ve 13:04® osprey
osprey

Noodling> Bojím se, že toto je jiný t (T)loušťák, než mám na mysli. Ale třešeň na pořádném háku by mohla fungovat i v tomto případě:-))

Čtvrtek 2. února 2012 ve 13:03® osprey
osprey

chosebaits> Jen to pošli, zkus tam zmínit pár detailů, kterých si lidi nevšímají nebo se nad něčím zamyslet a z té řady vybočíš.

Většina těchhle článků je o tom, jak jsme přijeli, chytali a nachytali. Proč myslíš, že jsem ještě nedal články o Alandech? Snažím se to postavit jinak a není to lehké.

Čtvrtek 2. února 2012 ve 12:45® osprey
osprey

chosebaits> Tahle diskuze jede v tom personálním složení, které je k dispozici. Když si sem přisednou Andy Little a pár jemu podobných, asi najednou bude o něčem jiném.

Ale po nějakém čase už se tu chvílemi i řeší kaprařina a doufám, že snad bude i líp.