Chytej.cz

Příspěvky v diskuzích od uživatele "osprey"

Toto jsou chronologicky seřazné příspěvky všech diskuzí, které napsal(a) osprey. Zajímají-li vás pouze konkrétní diskuze, vyberte ji zde.

Čtvrtek 2. února 2012 ve 12:43® osprey
osprey
Diskuze: Kaprařina

zadar> Díky.

Mě se tloušťák líbí. Kapr sice taky, ale nějak mě u něj štve ta celková provařenost.

Čtvrtek 2. února 2012 ve 12:39® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

hraji> Já to zcela chápu – my lidé produkujeme ryby a vytváříme potravní nabídku. Kormorán ji prostě jen využívá.

A že u nás většina kormoránů nehnízdí? Právě zima je pro stavy jakékoli evropské zvěře limitujícím obdobím.

Zimovat u nás bude tolik kormoránů, kolik jich nakrmíme nebo tolik, kolik jich tu zimovat necháme. Pokud by měla vznikonout akceptovatelná rovnováha, která se udrží sama, zamená to žádných chov ryb, žádné zarybňování. Děláme-li zásahy v tomto směru, bohužel to vytváří potřebu zásahů dalších.

Stále očekávám diskuzi na téma, kolik zimujících kormoránů je pro naši zemi únosných.

Čtvrtek 2. února 2012 ve 12:32® osprey
osprey

Fishing Team Romeo> Mě jde o to, aby byli všichni spokojeni. Ale ve chvíli, kdy nebude spokojen autor, půjde všechno ostatní stranou.

Tolik asi za mě.

Čtvrtek 2. února 2012 ve 12:29® osprey
osprey

František H.> Vysvětlení (neříkám, že dokonalé) je v kartě této ryby ve zdejším atlase ryb.

Jinak možná na tom názvu lpí Vysoká škola zemědělská (škola jako taková těžko, spíš někdo ze zaměstnanců), ale oficiálně už se jedná o hlavatku obecnou.

Samozřejmě jsem malý pán, abych to dále komentoval, detailnější rozbor celé věci by poskytlo spíš nějaké odborné pracoviště.

Čtvrtek 2. února 2012 ve 12:08® osprey
osprey

chosebaits> Mazat ji rozhodně nebudu. Vznikla kolem ní zajímavá diskuze a možná z ní pár lidí odnese ponaučení, že fotka není bezprizorní věc.

Navíc u některých reklamních fotek jsou autoři rádi, že se to šíří.

Takže kdyby z toho náhodou něco vzešlo, já si to vypiju. Jsem s tím morálně smířen.

Čtvrtek 2. února 2012 ve 12:04® osprey
osprey

troutkiller> Taky ujdou ta mořská VMCčka, co jsou třeba na Rapalách Magnum.

Čtvrtek 2. února 2012 ve 12:03® osprey
osprey

SURF> Co by se nemohly použít. Jsou doby, kdy aktivně lovící sumci zbaští ledacos (a daleko častěji jsi tam marnej s čímkoli).

Čtvrtek 2. února 2012 ve 12:01® osprey
osprey

sus1> Radim teď upravuje databázi. Zřejmě to s tím nějak souvisí.

Pátrat po příčině by mi zabralo spoustu času (sám bych na to nepřišel, takže maily, čekání na odpověď,…). Snad budeš spokojen s tím, že jsem to prostě upravil.

Čtvrtek 2. února 2012 v 11:56® osprey
osprey

Fishing Team Romeo> Autorská práva a reklama jsou zcela jiné věci – ostatně reklamu máš ve svém avataru, i když jsem ti psal, že s tím možná narazíš.

Jde o to, že někdo vyfotil ryby a dal si ji na svůj web. A vzít tu fotku a dát ji na jiný web je věc, která není úplně košer. Čím je člověk větší profík a čím víc sám publikuje, tím větší respekt má k práci druhých. Ty profík jsi – chytáš, průvodcuješ, máš vlastní fotky.

Ono ti to bude připadat divné, lidi to pořád nemají zažité, ale mladí kluci se hrozně diví, když mi pošlou článek doprovázený fotkami, které posbírali někde na síti a já to od nich nevezmu.

Každý tohle cítí jinak, kde je pravda, to si netroufám posoudit, ale musíš počítat s tím, že ti někdo napíše, že se mu to nelíbí. Já už se setkal i s tím, že se autor takovéto fotky ozval s tím, že si nepřeje, aby byla na našem serveru. Samozřejmě jsem ji okamžitě odstranil, protože to je jediná možná reakce. Jiný autor by třeba byl rád, že jeho fotky putují světem a vůbec by mu nevadilo, že je tady šíříš. Třeba mě osobně nevadí, když někde vidím svoji fotku, startuju jen v případech, kdy ji někdo vydává za svou. Pak jsem dost nepříjemný.

Tento příspěvek byl editován 2.2.2012 12:57:22 uživatelem osprey.
Čtvrtek 2. února 2012 v 11:48® osprey
osprey
Diskuze: Plavaná

ssg.Jimmy Wild> Já mám pár cívek s vlascem a pár pytlíků háčků. V reálu je to nekonečná zásoba návazců ve všech možných délkách. Navíc vždy čerstvě navázaných.

Ale nikoho k tomu nenutím, v zimě při tom vázání u vody zebou prsty.

Čtvrtek 2. února 2012 v 11:45® osprey
osprey

Fishing Team Romeo> Je ti vyčítáno nerespektování autorských práv, kolego. Nic víc, nic míň.

Čtvrtek 2. února 2012 v 11:40® osprey
osprey
Diskuze: Muškaření

Salmo1> Pokud se budou bát lidí, udržíš v dobrém stavu alespoň úseky kolem měst, kde je pohyb lidí (cyklisti, pejskaři,…). Nejde o redukci počtu, je třeba rozbít ta stohlavá hejna a nenechat je, aby vybrali klíčové úseky do mrtě. Už dnes je tady u nás nejvíc bílé ryby ve městech.

Ona se Evropa nakonec na něčem dohodne, ale do té doby si to tu přece nenecháme sežrat.

Čtvrtek 2. února 2012 v 11:33® osprey
osprey

SURF> Mám doma, odchytáno to má málo. Na sumce každopádně potřebujou překovat.

Čtvrtek 2. února 2012 v 11:31® osprey
osprey
Diskuze: Feeder

čabi> Dal bych těch 100 g k jemné špici v případě potřeby dopravit hodně krmení malým počtem hodů na kratší vzdálenost. Dá se to udělat i jinak, ale možnost to prostě je. Už jsem to házel i tak, že jsem měl celý košík zabalený v kouli. A kdyby se mě někdo ptal, proč tam tu kouli nehodím rovnou… No, nehodím:-))

Jinak ti celkem rozumím a souhlasím s tebou.

Středa 1. února 2012 v 17:14® osprey
osprey

sidla_napajedla> Nejde sem tam o nějaký vstup. Jde o to, aby to někdo denně nezamořoval haldami upoutávek na svůj revír.

Já myslím, že rozumnou mez každý odhadne a když ne, já mu to včas slušně připomenu.

Středa 1. února 2012 v 17:11® osprey
osprey

chosebaits> Jak velcí tloušti se dají na Labi chytit na koule? Řekněme běžně chytitelný velký kus a pak extrém, co se chytí raz za čas.

Středa 1. února 2012 v 16:39® osprey
osprey

hraji> To mi stačí, já mám obecně zkušenost s předními brzdami vcelku dobrou, tak se ptám.

Středa 1. února 2012 v 16:29® osprey
osprey

hraji> U kterého navijáku s přední brzdou jsi tuhle zkušenost udělal? Mě takhle zlobilo jedno moje staré Aero se zadní brzdou, takže jsem mu nechal vyměnit brzdné podložky (vydržely tam 15 let).

Středa 1. února 2012 ve 14:46® osprey
osprey

Jenda17> Připomínám, že servery žijí z reklamy (placené), takže pokud jsi na tom revíru nějak hmotně zainteresován, tak to nepřeháněj.

Ono si tu dělá reklamu víc lidí. Některé subjekty jsou spřízněné (např. Jestřabice, kde máme srazy), jiné prostě zkoušejí, kolik toho projde.

To jen abys byl v obraze, protože tvůj zájem na propagaci revíru je zřejmý.

Středa 1. února 2012 ve 13:12® osprey
osprey

dam> Já už si taky nové nekupuju. Dokonce tu diskutabilní výhodu bojovky (rychlejší změna nastavení brzdy) jsem v průběhu času skoro přestal využívat. Ale pokud to někomu vyhovuje…